30 Απρ 2024
READING

Ioniki: Η παράδοση συναντά την καινοτομία

4 MIN READ

Ioniki: Η παράδοση συναντά την καινοτομία

Ioniki: Η παράδοση συναντά την καινοτομία

Η Ioniki ιδρύθηκε το 1991 στην Ιωνία της Θεσσαλονίκης. Από μία μικρή μονάδα που απασχολούσε 7 άτομα, εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των κατεψυγμένων ειδών ζύμης και σφολιάτας, τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή αγορά. Σήμερα, περήφανα απασχολεί πάνω από 250 άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό της και συνεχίζει να καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία, παρέχοντας τα προϊόντα της σε πάνω από 2.000.000 καταναλωτές. Διαθέτει τις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη σε ιδιόκτητο οικόπεδο 25.000 τ.μ., οι οποίες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα, έχει δύο υποκαταστήματα σε Αθήνα και Κρήτη. 

Η εταιρεία παρουσιάζει τεράστια γκάμα προϊόντων με περισσότερους από 400 κωδικούς στον κλάδο του Food Service, οι οποίοι κατατάσσονται σε 10 διαφορετικές κατηγορίες: σφολιάτες, φύλλα, μπουγάτσες, χωριάτικες πίτες, κρουασάν, κουλούρια, χειροποίητες αρτοζύμες, πίτσες, νηστίσιμες επιλογές και γλυκές επιλογές. Όλα της τα προϊόντα βρίσκονται σε κάθε μέρος του κόσμου, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους επαγγελματίες. Συνεργάζεται με πελάτες από διάφορους κλάδους, όπως αρτοποιεία, καφετέριες, ακτοπλοϊκές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία. Σε όλους τους πελάτες της Ioniki, προσφέρεται μεγάλη γκάμα HoReCa & Food Service λύσεων, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. 

Ταυτόχρονα, η Ioniki αγαπάει την ελληνική κουζίνα και παρουσιάζει τις υπέροχες γεύσεις της μέσω των παραδοσιακών της συνταγών. Οι συνταγές της, κρύβουν μέσα όλη την παράδοση και τις αξίες του τόπου μας και ταξιδεύουν το καταναλωτικό κοινό μέσω των αγαπημένων και διαχρονικών επιλογών, που περιέχουν αγνά, φρέσκα και εκλεκτά Π.Ο.Π. υλικά. Η διατήρηση της αυθεντικότητας, της παράδοσης και της γνησιότητας είναι τεράστιας σημασίας, γι’ αυτό και οι καταναλωτές εκτιμούν τις επιλογές της εταιρείας και δημιουργούν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. 

Από το 2003, η Ioniki ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για τις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket στην Ελλάδα & το εξωτερικό, δημιουργώντας custom made λύσεις σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη. Χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, από επιλεγμένους παραγωγούς με τους οποίους η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και σταθερότητας. Στο εξωτερικό, δημιουργεί Private Label προϊόντα για περισσότερους από 50 retailers. 

Το 2014, η Ioniki λανσάρει την σειρά προϊόντων Σπιτική Ζύμη με στόχο να ισχυροποιηθεί στην αγορά της μικρής λιανικής με επώνυμο προϊόν. Η Σπιτική Ζύμη επικρατεί στην retail αγορά με πλέον 27 υπέροχες γεύσεις και με μεγάλη ποικιλία σε χωριάτικες και στριφτές πίτες, παραδοσιακά φύλλα, mini πιτάκια, pizzas και plant based επιλογές. Το αγαπημένο brand με τη πολυετή παρουσία στον κλάδο των κατεψυγμένων προϊόντων και τροφίμων, προχωρά σε ένα νέο βήμα προκειμένου να ενισχύσει την θέση της στην αγορά. Μετά από την εκτενή διαδικασία ανασχεδιασμού και ανανέωσης, η Σπιτική Ζύμη παρουσιάζει το νέο της rebranding, αλλά και το νέο της λογότυπο, προσφέροντας νέες γεύσεις και εμπειρίες στους λάτρεις των προϊόντων της. Παράλληλα, η Ioniki ακολουθεί τις διατροφικές τάσεις των καταναλωτών και πρωτοπορεί στο λανσάρισμα της σειράς Σπιτική Ζύμη Plant – Based, η οποία έχει στόχο να ταξιδέψει γευστικά όλους όσους επιλέγουν αυτή τη νέα εναλλακτική διατροφή. Τα προϊόντα της σειράς Σπιτική Ζύμη Plant- Based αποτελούνται από φυτικής προέλευσης υλικά σε αποκλειστική συνεργασία με την πρωτοπόρο στο είδος της, Beyond Meat.

Τέλος, δεν μπορεί να παραληφθεί και το brand της Ioniki στο εξωτερικό, Filosophy, το οποίο διαθέτει 30 προϊόντα σε super market σε περισσότερες από 40 χώρες σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική και Μέση Ανατολή. Με τα Filosophy προϊόντα, η Ioniki συνεργάζεται με μεγάλες αλυσίδες super market, όπως τα Coles AU, τα Costco στη Γαλλία και Αγγλία, το Groupe Casino στη Γαλλία, τα Carrefour στην Γαλλία & στα ΗΑΕ,  τον όμιλο COOP στην Ελβετία καθώς και σε άλλες χώρες, το Shufersal στο Ισραήλ, τα Spinneys στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το ShopRite στις Η.Π.Α, τα Metro/Makro στην Τσεχία, τα Wailrose στα ΗΑΕ, τα Lulu σε χώρες του Κόλπου, το El Corte Inglés στην Ιβηρική χερσόνησο και συνδυαστικά με τα Private Label προϊόντα, διανέμονται σε περισσότερα από 40.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Στις χώρες που ανήκουν στα ΗΑΕ, το brand Filosophy έχει ισχυρή παρουσία στα vegan προϊόντα με τους best seller co-branded κωδικούς  Beyond Meat. 

Με οδηγό την καινοτομία και το χαμόγελο, η Ioniki θα συνεχίσει να δημιουργεί εμπνευσμένες λύσεις χονδρικής – λιανικής για τους πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες θα δίνουν άλλη διάσταση στη ζωή όλων καθημερινά. Η Ioniki ελπίζει να καταφέρει να ακολουθεί συνεχώς νέα μονοπάτια, να καινοτομεί και να ικανοποιεί τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τους πελάτες της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.