01 Μάι 2024
READING

Γιώργος Χρυσικός: Ένας πρώην πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στο πηδάλιο της Grivalia Hospitality

3 MIN READ

Γιώργος Χρυσικός: Ένας πρώην πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στο πηδάλιο της Grivalia Hospitality

Γιώργος Χρυσικός: Ένας πρώην πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στο πηδάλιο της Grivalia Hospitality

Με βαθιά εμπειρία των πραγμάτων στον κλάδο των ακινήτων αλλά και στα τραπεζικά πεπραγμένα, ο Γιώργος Χρυσικός, ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή στο επιχειρείν της χώρας έχει ταυτιστεί πλήρως με το όνομα της Grivalia, εταιρείας συμφερόντων της Eurobank, η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την τράπεζα αλλά και με την νεότερη Grivalia Hospitality, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2015, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων και την διενέργεια πολυτελών τουριστικών επενδύσεων.

Ανάμεσα στις επενδύσεις αυτές ξεχωρίζουν το τουριστικό συγκρότημα στα Αστέρια Γλυφάδας, όπου δημιουργείται το ξενοδοχείο One&Only Aesthesis με επένδυση που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ καθώς και ανάλογου βεληνεκούς επενδύσεις όπως το project που πρόκειται να αναπτύξει στη νήσο Πεταλιοί η Grivalia Hospitality. Εκτός των παραπάνω δραστηριοτήτων και καθηκόντων του είναι αυτή τη στιγμή αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος της Eurobank Holdings. 

Με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αργότερα με μεταπτυχιακό στους τομείς Engineering & Construction Management από το UC Berkeley αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού σε Corporate Finance & Strategy από το Columbia Business School, ο Γιώργος Χρυσικός κατάφερε να ανέλθει σε ανώτατα διοικητικά κλιμάκια επιχειρήσεων, έχοντας διατελέσει γενικός διευθυντής της Corporate Value Partners, διευθύνων σύμβουλος της DTZ Ελλάδος, σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Ομίλου Ιασώ και ανώτερο στέλεχος με ειδίκευση στο Private Equity για την McKinsey & Co στα γραφεία του Λονδίνου. 

Με πρωταθλητισμό στην ιστιοπλοΐα κατά τα νεανικά του χρόνια

Κατά τα νεανικά του χρόνια, ο ίδιος υπήρξε πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα καθώς και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας, πριν ο κόσμος των επιχειρήσεων απορροφήσει τις δυνάμεις του και ο ίδιος αφήσει πίσω του τον πρωταθλητισμό. 

Στη διάρκεια της επαγελματικής του σταδιοδρομίας ίδρυσε την Grivalia Management Company ΑΕ και έχει ηγετικό ρόλο σε αυτήν. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 3,2 δισ. ευρώ και συνεχίζει την πραγματοποίηση επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα για λογαριασμό των πελατών της. Συνέβαλε στην ανάδειξη της εταιρείας Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ του ομίλου Eurobank, πριν απορροφηθεί από την τράπεζα, καθώς μαζί με την ομάδα του επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ. 

Τα τρέχοντα project της Grivalia Hospitality που κατασκευάζονται

Η Grivalia έχει θέσει υπό κατασκευή εκτός από το ξενοδοχείο της Πάρου και άλλα Project, βασικό εκ των οποίων είναι τα Αστέρια της Γλυφάδας, τα οποία βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή αυτή την περίοδο με προοπτική να παραδοθούν σε δοκιμαστική λειτουργία από την 1 η Αυγούστου. Το One & Only Aesthesis, όπως είναι το όνομα του ξενοδοχείου θα διαθέτει ενά ευρύ φάσμα δωματίων. Στόχος σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia, είναι να λειτουργήσει από 1 η Οκτωβρίου κάτι που μπορεί να αλλάξει και να λειτουργήσει και νωρίτερα, εφόσον η δοκιμαστική περίοδος αποδώσει τα αναμενόμενα. Η συνολική επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας μαζί με την απόκτηση της έκτασης ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Όταν η Grivalia Hospitality απέκτησε τα Αστέρια, είχε προϋπολογίσει δαπάνη περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο μετά από ζυμώσεις που ακολούθησαν, τα στελέχη της διαπίστωσαν ότι εκεί θα έπρεπε να δημιουργήσουν το «καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός. Το κόστος κατασκευής ανά κλειδί στα Αστέρια Γλυφάδας ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά το πολυτελές θέρετρο θα περιλαμβάνει 127 κλειδιά.

Σε ό,τι αφορά το Project Voula, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πολυτελές κάμπινγκ στη Βούλα, θα παραδοθεί προς χρήση τον Φεβρουάριο του 2024. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η δυναμικότητα φιλοξενίας θα είναι περίπου 70-80 άτομα. Η παραλία και το εστιατόριο θα είναι προσβάσιμα και στους πολίτες, ενώ ορισμένα σημεία της εγκατάστασης θα προσφέρουν ιδιωτικότητα στους πελάτες του κάμπινγκ.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.