03 Μάι 2024
READING

Πού οδηγεί η διεθνοποίηση το Kariera Group

4 MIN READ

Πού οδηγεί η διεθνοποίηση το Kariera Group

Πού οδηγεί η διεθνοποίηση το Kariera Group

Ο όμιλος στοχεύει στο διπλασιασμό των μεγεθών του την επόμενη τριετία

Από το 2020, όταν η Kariera ανέκτησε το ποσοστό της από την CareerBuilder L.L.C, έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της στην Ελλάδα και έχει πετύχει να τετραπλασιάσει τον αριθμό απασχολουμένων σ’ αυτήν. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα, τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα και εξειδικευμένο προσωπικό, το Kariera Group είναι έτοιμο να εξάγει την τεχνολογία, τεχνογνωσία και το διευρυμένο portfolio υπηρεσιών του σε όλες τις αγορές του εξωτερικού, όπου πλέον δραστηριοποιείται.

Για να υλοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα πλάνα της διοίκησης, ο όμιλος στοχεύει να καλύψει την τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διεθνή κινητικότητα ταλέντων. Χτίζοντας πάνω στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσω της συνεργασίας με περισσότερες από 15.000 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό, το Kariera Group είναι πλέον σε θέση να επεκτείνει την παρουσία του προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο.

Από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Η Καριέρα Α.Ε. ιδρύθηκε το 1997 από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη και τον Φάνη Ρήγα, δημιουργώντας το kariera.gr, μια πλατφόρμα που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για την ελληνική αγορά εργασίας και μέσα σε 26 κατάφερε να εξελιχθεί σε ηγέτη στην αγορά των job boards στην Ελλάδα, διακρίνοντας πάντα εγκαίρως τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και προσφέρονται άμεσες λύσεις. Το 2007 υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που πουλήθηκε σε πολυεθνική, περνώντας στην ιδιοκτησία της CareerBuilder L.L.C. που πέρασε αργότερα στον έλεγχο του fund Apollo.

Δεκατρία χρόνια μετά, το 2020, η kariera.gr εξαγοράστηκε, γυρίζοντας αυτή τη φορά σε ελληνικά χέρια, από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, έναν από τους δύο ιδρυτές του, και τους αδελφούς Αριστοτέλη και Στέφανο Παντελιάδη, ενώ ένα χρόνο αργότερα το επενδυτικό σχήμα έδωσε τα πρώτα σημάδια γραφής για το μέλλον, εξαγοράζοντας την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού.

Τον Ιούνιο προχώρησε σε συμφωνία με το fund Apollo για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποκτώντας πλέον πρόσβαση σε νέες αγορές, σε περίπου 8 εκατ. βιογραφικά και 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες.

Το Kariera Group έχει πλέον πάνω από 300 εργαζομένους με στόχο να φτάσει και τους 500, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023, με την πλειονότητα των εσόδων να προέρχονται από τις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) αναμένεται να διαμορφωθεί στα περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Η θέση του ομίλου στο εξωτερικό

Η κίνηση αυτή την έφερε σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού της. Ήδη στις περισσότερες από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, οι εταιρείες του ομίλου βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις. Στο ολλά υποσχόμενο Βιετνάμ στην 2η, στη Σιγκαπούρη στην 1η στον τομέα του early recruitment – scholarship, στη Σουηδία στην 3η-4η, στη Γερμανία στην 4η-5η αλλά με ισχυρό domain, στη Γαλλία στην 1η στον τομέα του oil & gas και 3η στον τομέα του tech, στην Αγγλία στην 1 στον τομέα του oil & gas.

Τι ζητούν οι εταιρείες στην Ελλάδα

Στους περισσότερους τομείς η ζήτηση για προσωπικό στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, στην τεχνολογία, στην εξυπηρέτηση πελατών (call centers), και μετά από πολύ καιρό, και στην παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.

Προχωρώντας στην εξαγορά και της Workathlon τον περασμένο Νοέμβριο, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το κομμάτι του τουρισμού. Η νέα αυτή συμμαχία ήρθε σε κομβική στιγμή για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, καθώς πέρυσι 50.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν στην ξενοδοχία, παρέμειναν κενές, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου περίπου 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, αυξάνοντας το κενό.

Μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης

Το Kariera Group βρίσκεται ήδη μεταξύ των 70-80 κορυφαίων ομίλων σε παγκόσμιο επίπεδο και στο top35, εάν εξαιρεθούν οι Η.Π.Α. και η Κίνα.

Στόχος του ομίλου είναι να αναδειχθεί παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας με την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στους εργοδότες με τους οποίους συνεργάζεται. Στις κινήσεις αυτές περιλαμβάνονται κορυφαία sites εύρεσης εργασίας, υπηρεσίες Executive Search και Recruiting, εκδηλώσεις με φυσική ή virtual παρουσία όπως οι Ημέρες Καριέρας, παροχή δεδομένων σχετικά με την εργασία, υπηρεσίες Upskilling/Reskilling, δημιουργία communities ταλέντου, employer Branding αλλά και software Διαχείρισης Προσωπικού.

Η ενοποίηση της πλατφόρμας και των υπηρεσιών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, αποτελεί την προτεραιότητα στην στρατηγική του Kariera Group για τα επόμενα χρόνια, αποσκοπώντας στο διπλασιασμό των μεγεθών σε χρονικό διάστημα τριετίας, αλλά και στην αναζήτηση τρόπου εισόδου σε χρηματιστήριο σε εύρος πενταετίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.