02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Anne de Gaulle

2 MIN READ

Campaign of the Day: Anne de Gaulle

Campaign of the Day: Anne de Gaulle

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Αυτή η χρυσή βραβευμένη στα Clio Awards 2023 συμμετοχή με τίτλο “Anne de Gaulle” υποβλήθηκε για το Fondation Anne de Gaulle από την Havas Paris, ως μια καμπάνια πρωτοφανούς impact, που βραβεύτηκε και ως 2023 Cannes Lions Grand Prix Winner.

Ο Charles de Gaulle και η σύζυγός του Yvonne ίδρυσαν το Fondation Anne de Gaulle το 1945 προς τιμήν της κόρης τους Anne, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Παρά την παροχή φροντίδας και υποστήριξης σε άτομα με νευροαναπτυξιακές παθήσεις για περισσότερα από 75 χρόνια, το Ίδρυμα αντιμετώπιζε την έλλειψη ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η πρόκληση του agency ήταν να διορθώσει την κατάσταση και να δώσει στο Ίδρυμα και στον κοινωνικό σκοπό του την προσοχή που του αξίζει. Ο σκοπός αυτός επετεύχθη ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στην καταγωγή και την παγκόσμια φήμη του στρατηγού de Gaulle μέσα από μία από τις πιο διαχρονικές και διεθνείς ενσαρκώσεις αυτής της εξέχουσας προσωπικότητας της γαλλικής ιστορίας: το αεροδρόμιο που φέρει το όνομά του, το Paris-Charles de Gaulle.

Πώς; Με την προσωρινή μετονομασία του σε αεροδρόμιο Paris-Anne De Gaulle. Σχεδιάστηκε ένα εκτεταμένο εσωτερικό και εξωτερικό rebranding για να βρεθούν οι 1,4 εκατ. επιβάτες που πέρασαν από το αεροδρόμιο μέσα σε μια εβδομάδα, μπροστά σε ένα πλήρως ανανεωμένο αεροδρόμιο: σε κάθε OOH, σε κάθε πίνακα πληροφοριών πτήσεων, σε κάθε οθόνη τηλεόρασης του αεροδρομίου, σε κάθε οθόνη του χώρου παραλαβής αποσκευών, καθώς και στις οδικές πινακίδες γύρω από το αεροδρόμιο, αναγραφόταν το όνομα “Paris-Anne de Gaulle”.

Το βασικό χαρακτηριστικό της καμπάνιας ήταν το όνομα “Paris-Anne de Gaulle” τοποθετημένο με γιγαντιαία γράμματα στην πρόσοψη κάθε τερματικού σταθμού. Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα συνοδευόταν από την ανακοίνωση από τις αεροσυνοδούς στα γαλλικά: “Καλώς ήρθατε στο αεροδρόμιο Paris-Anne de Gaulle”.

Ήταν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εμπειρίες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία που έχει για όλους να υποστηρίξουν την πλήρη πραγμάτωση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.