01 Μάι 2024
READING

Trending Now: Plant-Based Table Lamps

1 MIN READ

Trending Now: Plant-Based Table Lamps

Trending Now: Plant-Based Table Lamps

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Οι αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας ήταν που οδήγησαν την εταιρεία σχεδιασμού Craighill με έδρα το Μπρούκλιν να συνεργαστεί με τον κατασκευαστή οικολογικού φωτισμού Gantri για να δημιουργήσουν ένα plant-based επιτραπέζιο φωτιστικό.

Το Flux Table Light όπως ονομάζεται, είναι κατασκευασμένο από πολυμερή υλικά φυτικής προέλευσης, δηλαδή πρώτες ύλες που θυμίζουν πλαστικό αλλά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με το αποτύπωμά τους. Συγκεκριμένα, προέρχονται από ζαχαροκάλαμο που δεν είναι γενετικά τροποποιημένο και καλλιεργείται με βιώσιμο τρόπο.

Οπτικά, το dimmable φωτιστικό θυμίζει κερί που στάζει και “ξεχειλίζει” πάνω από αρχιτεκτονικές κολώνες. Ο επικεφαλής σχεδιαστής Hunter Craighill εντυπωσιάστηκε από αυτή την εικόνα καθώς διάβαζε ένα βιβλίο για την αρχιτεκτονική υπό το φως των κεριών κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και αποφάσισε να δώσει στην ιδέα του σάρκα και οστά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Gantri στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.