01 Μάι 2024
READING

Τι είναι η Sklavenitis Express;

4 MIN READ

Τι είναι η Sklavenitis Express;

Τι είναι η Sklavenitis Express;

Η ηγετική αλυσίδα σούπερ μάρκετ επενδύει στο q-commerce

Ο κορυφαίος retailer αφουγκράστηκε την ανάγκη των καταναλωτών για γρήγορη παράδοση προϊόντων, επενδύοντας στη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας quick commerce με την πλατφόρμα efood, αλλάζοντας τα δεδομένα και στον τομέα της γρήγορης παράδοσης προϊόντων.

Ο Σκλαβενίτης ήταν η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ξεκίνησε συνεργασία με πλατφόρμα για ηλεκτρονικές παραγγελίες, κίνηση η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε εν μέσω του πρώτου lockdown το 2020, αρχικά στην Αττική και σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας. Η συνεργασία του με την efood συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού ο Σκλαβενίτης βρίσκεται στην πλατφόρμα ήδη τρία χρόνια χωρίς ανταγωνιστή, διαθέτοντας χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και μάλιστα, διατηρώντας δωρεάν την παράδοση άνω των 30 ευρώ επωμιζόμενη το σύνολο του κόστους προς την efood.

Οι υπηρεσίες γρήγορης παράδοσης προϊόντων στο χώρο του πελάτη αποτέλεσαν συνειδητή επιλογή για την ηγετική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ενισχύσει αποδοτικά το last mile της. Η συνεργασία της με την efood εξάλλου εστίαζε εξαρχής στη μείωση του χρόνου παράδοσης, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει δέλεαρ για την προτίμηση των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης των παραγγελιών μέσω της efood είναι 4-7 ώρες για όποιον παραγγείλει πριν τις 16:00, ενώ για παραγγελίες μετά τις 16:00 η παράδοση πραγματοποιείται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι καταναλωτές ζητούν ταχύτητα

Η έρευνα της Exceed Consulting που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 15ο συνέδριο ECR Hellas επιβεβαίωσαν την ορθότητα και την αποδοτικότητα της πρωτοποριακής για το 2020 κίνησης του Σκλαβενίτη. Έδειξε ξεκάθαρα ότι οι καταναλωτές πλέον δεν διστάζουν να παραγγείλουν τα ψώνια τους ηλεκτρονικά, δείχνοντας τη σαφέσταση προτίμησή τους στις πλατφόρμες με τις οποίες έχουν συνάψει συνεργασία και λιγότερα συχνά στα e-shops των ίδιων των σούπερ μάρκετ.

Τα ευρήματα επισήμαναν ότι πάνω από το 42% των καταναλωτών που ψωνίζει από ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ, κάνει τις παραγγελίες του μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες. Ειδικότερα, το 5,80% πάντοτε και το 36,30% πολύ συχνά. Βασικός λόγος που επιλέγουν το κανάλι αυτό αντί να ψωνίσουν απευθείας από το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ είναι ο γρήγορος χρόνος παράδοσης των προϊόντων, χρόνος που συνήθως είναι λιγότερος από 1 ώρα.

Τι είναι η Sklavenitis Express

Αφουγκραζόμενος την ανάγκη αυτή, ο Σκλαβενίτης προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας, της Sklavenitis Express, που λειτουργεί μέσω της efood. Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν ανάμεσα από 2.400 κωδικούς και να παραλάβουν την παραγγελία τους σε 40 λεπτά έως 60 λεπτά. Οι παραδόσεις θα εκτελούνται μέσω της υπηρεσίας “delivered by efood” από τους οδηγούς του efood. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι απο Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από 09.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 09.00 έως 19.00.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά από την προηγούμενη Πέμπτη και εξυπηρετεί τα βορειοανατολικά προάστια του νομού Αττικής, σε περιοχές δηλαδή που βρίσκονται πολύ κοντά στο hub του Γέρακα και θα αφορά μόνο την Αττική. Η ελάχιστη παραγγελία είναι 10 ευρώ και η χρέωση ανά παραγγελία έχει οριστεί στα 2,5 ευρώ ενώ οι τιμές των προϊόντων θα είναι ακριβώς ίδιες με τις κανονικές ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Πού αποσκοπεί ο Σκλαβενίτης

Μέσα από τη συνεργασία με την πλατφόρμα της efood και τη νέα ακόμη πιο γρήγορη υπηρεία, ο Σκλαβενίτης προσεγγίζει ολοένα και περισσότερο στο q-commerce με χρόνους παράδοσης που κυμαίνονται από 15 έως 30 λεπτά.

Παράλληλα στρέφεται στο ανερχόμενο ενισχύει την πελατειακή του βάση, προσελκύοντας κυρίως καταναλωτές μικρότερων ηλικιών, οι οποίοι κατά βάση χρησιμοποιούν γενικότερα τις πλατφόρμες, ενώ μειώνει κατά πολύ το κόστος παράδοσης από τα φυσικά καταστήματα.

Ενδεικτικό εξάλλου είναι το γεγονός πως σύμφωνα με την έρευνα της Exceed Consulting, ανάλογες πλατφόρμες εμφανίζονται ιδιαίτερα δημοφιλείς κυρίως γυναίκες (64,7%) ηλικίας 25-55 ετών, ανωτέρου και ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου και με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Πρωτίστως όμως η κίνησή του δείχνει ότι ο Σκλαβενίτης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς, που θέλουν ευκολία και ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ευέλικτο μοντέλο, που ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για γρήγορες ηλεκτρονικές αγορές και ακόμη πιο γρήγορες παραδόσεις προϊόντων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.