02 Μάι 2024
READING

Γιατί οι Gen Z-ers αφήνουν το Twitter για το LinkedIn;

5 MIN READ

Γιατί οι Gen Z-ers αφήνουν το Twitter για το LinkedIn;

Γιατί οι Gen Z-ers αφήνουν το Twitter για το LinkedIn;

Ο θρίαμβος του LinkedIn επί του Twitter

Στο διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο των social media, οι προτιμήσεις και οι τάσεις των διαφορετικών γενιών διαμορφώνουν το ψηφιακό τοπίο. Σε εξέλιξη βρίσκεται μία αξιοπρόσεκτη αλλαγή, καθώς τα μέλη της Gen Z, γνωστά για τις τεχνολογικές τους γνώσεις και τις μοναδικές τους προοπτικές, εγκαταλείπουν το Twitter για το LinkedIn, μια πλατφόρμα που παραδοσιακά συνδέεται με την επαγγελματική δικτύωση. Τι οδήγησε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Gen Z-ers για το LinkedIn;

Gen Z και Twitter: Μια προβληματική σχέση

Πολλοί νέοι χρήστες θεωρούν την πλατφόρμα πολιτικά φορτισμένη, εριστική και τοξική. Ως αποτέλεσμα, η χρήση του Twitter μεταξύ της Gen Z – και των Millennials – μειώνεται σταθερά με την πάροδο των ετών. Με μια πληθώρα άλλων πλατφορμών που καλύπτουν τα ποικίλα ενδιαφέροντά τους, οι Gen Z-ers αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν μια πιο θετική και παραγωγική εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμα: To LinkedIn δείχνει το μέλλον της εργασίας

Με αύξηση 74% σε ετήσια βάση στις εγγραφές φοιτητών, το LinkedIn έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες για αυτή τη δημογραφική ομάδα. Η έμφαση στη σύνδεση των μελών με ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και μάθηση έχει απήχηση στην Gen Z, η οποία αξιοποιεί όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επαγγελματική ανέλιξη και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εμπιστοσύνη και ασφάλεια στο LinkedIn

Σε αντίθεση με τους ομολόγους του, το LinkedIn έχει καταφέρει να αποφύγει σημαντικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας προτεραιότητα στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια της μάρκας. Οι χρήστες της Gen Z εκτιμούν την εστίαση της πλατφόρμας στην προώθηση περιεκτικών και αξιόπιστων κοινοτήτων. Η δέσμευση του LinkedIn να καταπολεμήσει την παρενόχληση, τη ρητορική μίσους και τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχει συμβάλει στη θετική του φήμη.

Χαρακτηριστικά όπως ο μετριασμός σχολίων και το κουμπί “no politics” έχουν ενισχύσει περαιτέρω την ελκυστικότητα της πλατφόρμας μεταξύ των χρηστών της Gen Z που αναζητούν ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

Αυθεντικότητα και personal branding

Η έμφαση που δίνει το LinkedIn στην αυθεντικότητα και το personal branding ευθυγραμμίζεται καλά με τις αξίες της Gen Z. Η πλατφόρμα ενθαρρύνει τους χρήστες να προβάλλουν τον αυθεντικό εαυτό τους, προωθώντας τις γνήσιες συνδέσεις και τις ουσιαστικές σχέσεις.

Επιπλέον, το LinkedIn προσφέρει μια πλατφόρμα για περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, επιτρέποντας στους χρήστες της Gen Z να μοιράζονται τις πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία τους στους αντίστοιχους επαγγελματικούς τομείς. Η δυνατότητα δημιουργίας περιεχομένου ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ ομοϊδεατών και διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων.

Οι επαγγελματίες της Gen Z μπορούν να δημοσιεύουν άρθρα, να μοιράζονται ενημερώσεις σχετικά με τον κλάδο και να συμμετέχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις, καθιερώνοντας τους εαυτούς τους ως ηγέτες σκέψης στους τομείς της εξειδίκευσής τους. Αυτή η έμφαση στο περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες στο LinkedIn εδραιώνει περαιτέρω τη θέση του ως πλατφόρμα για τους Gen Z-ers που επιδιώκουν να συμμετέχουν ενεργά σε επαγγελματικές συζητήσεις και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στους κλάδους τους.

Δημιουργία εμπορικού σήματος και επιχειρηματικότητα

Το LinkedIn προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες και τους επίδοξους επαγγελματίες της γενιάς Z να χτίσουν τo personal brand τους, να παρουσιάσουν τα έργα ή τις επιχειρήσεις τους και να προσελκύσουν πιθανούς πελάτες ή επενδυτές. Με έμφαση στη δικτύωση και τις επαγγελματικές συνδέσεις, η πλατφόρμα παρέχει έναν ισχυρό χώρο για να εδραιώσουν τα άτομα την παρουσία τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι χρήστες της Gen Z μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικά προφίλ που αναδεικνύουν τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά τους, τοποθετώντας τους ως ειδικούς στον τομέα τους. Μέσω της ενεργής συνεργασίας με τους συναδέλφους τους στον κλάδο, της ανταλλαγής πολύτιμων πληροφοριών και της συμμετοχής σε σχετικές συζητήσεις, μπορούν να εδραιώσουν την αξιοπιστία τους και να αποκτήσουν προβολή στο κοινό-στόχο τους.

Επιπλέον, το εκτεταμένο δίκτυο επαγγελματιών του LinkedIn επιτρέπει στους επίδοξους επιχειρηματίες να συνδεθούν με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες ή επενδυτές, καλλιεργώντας πολύτιμες επιχειρηματικές σχέσεις. Η πλατφόρμα χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για τους επαγγελματίες της γενιάς Z ώστε να προβάλουν τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες, να προσελκύσουν ευκαιρίες και να οικοδομήσουν ισχυρά θεμέλια για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί είναι τόσο σημαντικό το personal branding;

Ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης

Η φήμη του LinkedIn ως μηχανισμός δικτύωσης αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους νεαρούς χρήστες της. Η πλατφόρμα τους επιτρέπει να επεκτείνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα, να συνδεθούν με ηγέτες του κλάδου και να διερευνήσουν ευκαιρίες καριέρας. Οι χρήστες της Gen Z δημιουργούν τις συνδέσεις τους στο LinkedIn με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. Η δυνατότητα της πλατφόρμας για μακροχρόνιες σχέσεις, τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές, την έχει καταστήσει ιδανικό σημείο για δικτύωση και καθοδήγηση.

Το LinkedIn βγαίνει νικητής

Καθώς οι Gen Z-ers αναζητούν μια πιο θετική και στοχευμένη εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί μεταβαίνουν από το Twitter στο LinkedIn. Η έμφαση της πλατφόρμας στον επαγγελματισμό, την αυθεντικότητα, την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες δικτύωσης έχει απήχηση σε αυτή τη δημογραφική ομάδα. Η δέσμευση του LinkedIn να παρέχει ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον έχει συμβάλει στην εδραίωση της θέσης του ως προτιμώμενης πλατφόρμας για τους επαγγελματίες της Gen Z.

Το Twitter, από την άλλη πλευρά, πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των χρηστών της Gen Z και να προσαρμοστεί γρήγορα για να μην χάσει την πολύτιμη βάση χρηστών του. Καθώς η Gen Z αναλαμβάνει τα ηνία του επαγγελματικού κόσμου, το LinkedIn είναι έτοιμο να γίνει ο βιότοπός τους για επαγγελματική ανάπτυξη και ουσιαστικές συνδέσεις.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.