10 Μάι 2024
READING

Trending Now: Flax Fiber Floating Homes

2 MIN READ

Trending Now: Flax Fiber Floating Homes

Trending Now: Flax Fiber Floating Homes

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η κλιματική αλλαγή και οι δυσμενείς επιπτώσεις που προβλέπουν οι ειδικοί δημιουργούν μια δυστοπική εικόνα για ένα μέλλον, κατά το οποίο το νερό θα καλύπτει ολοένα και περισσότερες επιφάνειες της γης όπως την ξέρουμε σήμερα.

Εφευρέτες, σχεδιαστές προϊόντων και αρχιτέκτονες έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο “διαγωνισμό” για το ποιος θα παρουσιάσει την πιο πρωτότυπη δημιουργία που θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον άνθρωπο του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό το γερμανικό Institut auf dem Rosenberg με τους φοιτητές του και το γραφείο SAGA Space Architects προέβησαν σε μια υπόθεση εργασίας και εμπνεύστηκαν το πλωτό σπίτι Blue Nomad, από το Outrigger, μια βάρκα κατασκευασμένη από οργανικά υλικά που χρησιμοποιούσαν οι πολυνησιακές νομαδικές κοινότητες πριν από αιώνες.

Σχεδιασμένο για να αποτελέσει μια μόνιμη κατοικία για όσους θα ταξιδεύουν και θα ζουν παράλληλα στο νερό, είναι η ιδανική λύση για τους νομάδες του μέλλοντος. Ενδείκνυται για να φιλοξενήσει δύο άτομα αλλά και περισσότερα, εάν οι βάρκες συνδεθούν μεταξύ τους – αξιοποιώντας τη δυνατότητα αυτή, το Blue Nomad μπορεί να δημιουργήσει μικρές γειτονιές και κοινότητες.

Βάσει δοκιμών με τεχνητή νοημοσύνη, ο σχεδιασμός του πλωτού σπιτιού επιτάσσει τη χρήση ηλιακής ενέργειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες των ενοίκων του, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης, της ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και της παραγωγής τροφίμων και πόσιμου νερού.

Το πρωτότυπο Blue Nomad σε πλήρη κλίμακα αναμένεται να κάνει ένα ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων στην Ευρώπη για να δοκιμαστεί η βιωσιμότητά του στην πράξη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.