02 Μάι 2024
READING

Το φλερτ γυρίζει τους εργαζόμενους στο γραφείο

3 MIN READ

Το φλερτ γυρίζει τους εργαζόμενους στο γραφείο

Το φλερτ γυρίζει τους εργαζόμενους στο γραφείο

Πώς η πανδημία τροφοδότησε την επιθυμία για προσωπικές επαφές

Σε μια εποχή που κυριαρχείται από τις ψηφιακές αλληλεπιδράσεις και τις ψηφιακές πλατφόρμες γνωριμιών, μια εκπληκτική και νοσταλγική τάση διαμορφώνεται καθώς οι νέοι singles επιστρέφουν σε παραδοσιακά περιβάλλοντα για να αναζητήσουν ρομαντισμό – συγκεκριμένα στους χώρους εργασίας.

Η στροφή που προκλήθηκε από την πανδημία προς την απομακρυσμένη εργασία και η διάδοση των εφαρμογών γνωριμιών άφησε πολλούς να αισθάνονται κουρασμένοι και να νοσταλγούν γνήσιες, προσωπικές συνδέσεις. Καθώς τα γραφεία ξανανοίγουν σιγά σιγά τις πόρτες τους, ένα απροσδόκητο κίνητρο προσελκύει ορισμένα άτομα πίσω στον φυσικό χώρο εργασίας: η ευκαιρία να συναντήσουν έναν πιθανό σύντροφο ή να βιώσουν τη συγκίνηση ενός φλερτ στο γραφείο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί στην γενιά Gen Z αρέσει η εργασία στο γραφείο

Ραντεβού εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία έφερε μαζί της μια πληθώρα προκλήσεων για όσους αναζητούν Το φλερτ. Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center (PRC) τον Φεβρουάριο του 2022, πάνω από το 60% των ανύπαντρων ενηλίκων των ΗΠΑ βρήκαν τα ραντεβού πιο δύσκολα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι νεότεροι Millennials και οι Gen Z-ers, ηλικίας κάτω των 30 ετών, σήκωσαν το βάρος αυτού του αγώνα περισσότερο από ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Η γοητεία του ρομαντισμού στο χώρο εργασίας

Καθώς η αντιπαράθεση για την επιστροφή στο γραφείο συνεχίζεται, η προοπτική να γνωρίσουν κάποιον ξεχωριστό/η στο χώρο εργασίας γίνεται ένα δελεαστικό κίνητρο για πολλά άτομα. Το περιβάλλον του γραφείου, με το μείγμα διαφορετικών προσωπικοτήτων και κοινών στόχων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συναισθημάτων, φλερτ, ακόμη και έρωτα.

Στατιστικά στοιχεία από ετήσια έρευνα της Society for Human Resource Management αποκαλύπτουν ότι περίπου το 40% των εργαζομένων στις ΗΠΑ έχει εμπλακεί σε φλερτ με συνάδελφο και σχεδόν το ένα τέταρτο έχει βγει ραντεβού με κάποιον από τη δουλειά. Επιπλέον, το 17% έχει συνάψει επίσημη σχέση με συνάδελφο.

Οι στάσεις των γενεών απέναντι στο ειδύλλιο του γραφείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορές γενεών όσον αφορά τη στάση απέναντι στο ειδύλλιο στο γραφείο. Οι νεότεροι Millennials και οι εργαζόμενοι της Gen Z είναι πιο ανοιχτοί στην ιδέα των σχέσεων στο χώρο εργασίας από ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του PRC, το 33% των νεότερων Millennials και των εργαζομένων της Gen Z θα ήταν άνετοι να έχουν ένα ειδύλλιο στο γραφείο, σε σύγκριση με περίπου 15% των μεγαλύτερων Millennials, το 27% των Generation X-ers και τι 23% των Baby Boomers.

Οι πιθανές παγίδες

Ενώ τα ειδύλλια στο γραφείο μπορεί να προκαλέσουν ενθουσιασμό, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν πιθανές προκλήσεις. Οι νεότεροι εργαζόμενοι που ξεκίνησαν τη δουλειά τους εξ αποστάσεως μπορεί να μην είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τους κοινωνικούς κανόνες και τα επαγγελματικά όρια που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους σχέσεις. Η πιο κρίσιμη ανησυχία, όμως, έγκειται στις ανισορροπίες ισχύος, ιδίως στις σχέσεις μεταξύ ενός προϊσταμένου και ενός υφισταμένου.

Διαβάστε ακόμα: Mπορούν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν την επιστροφή στο γραφείο;

Καθώς, λοιπόν, ο κόσμος της εργασίας επιστρέφει στους χώρους γραφείων, οι νέοι εργένηδες ανακαλύπτουν τη γοητεία της εύρεσης της αγάπης σε ένα πιο παραδοσιακό περιβάλλον. Η επιστροφή του ρομαντισμού στο γραφείο αποτελεί μια αναζωογονητική αλλαγή από την ψηφιακή σκηνή των ραντεβού, προσφέροντας τη δυνατότητα ουσιαστικών συνδέσεων πέρα από οθόνες και αλγόριθμους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες να περιηγηθούν σε αυτές τις σχέσεις με προσοχή, σεβόμενοι τα όρια και αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Όταν προσεγγίζονται με ειλικρίνεια και προσοχή, τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας μπορούν να συμβάλουν σε ένα θετικό και ζωντανό εργασιακό περιβάλλον, όπου η επαγγελματική και η προσωπική ζωή συμπλέκονται αρμονικά.

Με πληροφορίες από Work Life

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.