02 Μάι 2024
READING

Trending Now: Plastic Waste Ice Creams

2 MIN READ

Trending Now: Plastic Waste Ice Creams

Trending Now: Plastic Waste Ice Creams

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Είναι πολλοί οι αρχιτέκτονες, οι σχεδιαστές και οι επιστήμονες που αναζητούν νέους και πρωτότυπους τρόπους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών απορριμμάτων. Μια φοιτήτρια του Central Saint Martins κατέληξε σε μια μάλλον παράξενη αλλά υγιή διαδικασία με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Η Eleonora Ortolani, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Material Futures δημιούργησε αυτό που πιστεύει ότι είναι το πρώτο φαγητό από πλαστικά απορρίμματα. Δίνοντας στο project της το όνομα “Guilty Flavours” (ελληνιστί “Ένοχες γεύσεις”), κατάφερε να διασπάσει μικρές ποσότητες πλαστικού για να δημιουργήσει μια συνθετική εκδοχή ενός κοινού συστατικού τροφίμων, της βανιλλίνης.

Πρόκειται για το υλικό που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παρασκευή παγωτού. Και η Ortolani έκανε ακριβώς αυτό: αξιοποίησε την πρώτη ύλη για να παρασκευάσει παγωτό βανίλια, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό νέους ορίζοντες στην κυκλική οικονομία.

Η απόφασή της να επικεντρωθεί στη βρώσιμη επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού προέκυψε από το γεγονός ότι οι ποσότητες πλαστικούς δεν μειώνονται παρά τις προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Guilty Flavours αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν το ίδιο τους το σώμα ως μηχανή για να εξαλείψουν το πλαστικό για πάντα – απλώς τρώγοντάς το. Νέες βιοχημικές διεργασίες, όπως τα ένζυμα πέψης, επιτρέπουν στους ανθρώπους να καταναλώνουν με ασφάλεια το πλαστικό. Ξεκινώντας με τη γεύση βανίλιας, η έρευνά της διερευνά πώς μπορούν οι επιστήμονες να αξιοποιήσουν αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσουν πλήρως βρώσιμα μόρια που μετασχηματίζονται από ζωντανούς οργανισμούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.