29 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Art Of Preservation

2 MIN READ

Campaign of the Day: Art Of Preservation

Campaign of the Day: Art Of Preservation

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Έρευνα που διεξήχθη από την ιστορική βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo διαπίστωσε ότι, από τα γλυκά που αποτελούσαν μέρος της παιδικής ηλικίας των ανθρώπων που γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1990, περίπου το 25% από αυτούς νοσταλγούσαν τη σοκολάτα Surpresa (“έκπληξη” στα ελληνικά) της Nestlé, ένα προϊόν που διέθετε η πολυεθνική για δεκαετίες στη Βραζιλία.

Η σοκολάτα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής γιατί μέσα στη συσκευασία της υπήρχαν εκπλήξεις, συλλεκτικές κάρτες με εικόνες και πληροφορίες για ζώα που ζούσαν στο Atlantic Forest – ένα δάσος της Νότιας Αμερικής που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Βραζιλίας από την πολιτεία Rio Grande do Norte στα βορειοανατολικά έως την πολιτεία Rio Grande do Sul στο νότο και στην ενδοχώρα μέχρι την Παραγουάη και την επαρχία Misiones της Αργεντινής.

Η σοκολάτα σταμάτησε να παράγεται το 2003, αλλά μετά από τόσα χρόνια, ορισμένα από τα ζώα που εμφανίζονταν στις κάρτες Surpresa κινδυνεύουν πλέον με εξαφάνιση, όπως το τζάγκουαρ, το χρυσό λιονταράκι-ταμαρίνο και ο κίτρινος καϊμάν.

Με αυτό το σκεπτικό, η Nestlé, σε συνεργασία με την Ogilvy Brazil, ξεκίνησε την πρωτοβουλία “Art of Preservation”, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει την οργάνωση SOS Mata Atlântica. Ο τρόπος περνάει από τις θρυλικές κάρτες Surpresa, οι οποίες επανακυκλοφορούν σε 50 περιορισμένα digital σχέδια από Βραζιλιάνους designers.

Οι ψηφιακές πλέον κάρτες θα τεθούν προς πώληση μέσω NFTs και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα για την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.