02 Μάι 2024
READING

Focus Bari: Πώς αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;

2 MIN READ

Focus Bari: Πώς αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;

Focus Bari: Πώς αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;

Τις επιπτώσεις που είχαν οι προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι οι καταναλωτές το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατέγραψε η νέα έρευνα της Focus Bari. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η διευρυμένη χρήση καρτών πιστότητας, η στροφή σε περισσότερες προσφορές και άνοδος της τάσης smart shopping που αλλάζει τα σύγχρονα καταναλωτικά ήθη.

Η αλλαγή της οικονομικής κατάστασης, οι μισθοί και η ακρίβεια έχουν αποτελέσει σημαντικούς παράγοντες στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών όλων των Ελλήνων σε όλους τους τομείς. Το σούπερ μάρκετ και γενικότερα τα ψώνια για οικιακά είδη και τρόφιμα είναι μια ανάγκη που όλοι οι Έλληνες καλούνται να καλύψουν και έχουν βρει τους δικούς τους τρόπους να το κάνουν οικονομικά.

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Πώς αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;» που διεξήχθηκε τον Σεπτέμβριο 2023 έδειξε ότι:

  • Μικροί και μεγάλοι σε όλα τα μέρη της Ελλάδος ψωνίζουν συστηματικά από σούπερ μάρκετ.

  • Η πιστότητα των Ελλήνων καταναλωτών σε μια συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ φαίνεται να είναι σχετική.

  • 4 στους 5 Έλληνες χρησιμοποιούν κάρτες πιστότητας σχεδόν πάντα ενώ πολλοί δηλώνουν ότι έχουν κάρτα πιστότητας σε παραπάνω από μία αλυσίδες.

  • Η πλειοψηφία των Ελλήνων ενημερώνονται τακτικά για τις προφορές των σούπερ μάρκετ ενώ έχουν υιοθετήσει τουλάχιστον μια συνήθεια “smart shopping, π.χ. συχνή αγορά προϊόντων 1+1 δώρο, αγορά private labels, κ.λπ.

Το αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1002 ερωτώμενων, ανεξάρτητα από την ηλικία και το υπόβαθρό τους, επισήμανε την κυριαρχία των σούπερ μάρκετ εν καιρώ ακρίβειας και πληθωριστικών πιέσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευσή τους με κάποια συγκεκριμένη αλυσίδα. Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.