27 Ιούλ 2024
READING

Trending Now: Biodegradable 3D-Printed Pop-Up Cafes

2 MIN READ

Trending Now: Biodegradable 3D-Printed Pop-Up Cafes

Trending Now: Biodegradable 3D-Printed Pop-Up Cafes

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Όταν η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο συναντά ένα από τα βασικότερα προϊόντα της στη χώρα όπου φύεται ως επί το πλείστον, τοτε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ο λόγος για τη Nestlé η οποία εγκαινίασε ένα pop-up cafe για το brand της Nescafé Dolce Gusto.

Το Nescafé Dolce Gusto Neo, όπως ονομάζεται, είναι ένα pop-up cafe που κατασκευάστηκε με γνώμονα το στυλ και τη βιωσιμότητα για να προσφέρει στους πολίτες και τους επισκέπτες του Σάο Πάολο της Βραζιλίας ένα νέο είδος εμπειρίας retail με έμφαση στον καφέ.

Η τρισδιάστατη εκτυπώσιμη δομή που εμπνεύστηκε το βραζιλιάνικο αρχιτεκτονικό στούντιο Estudio Guto Requena, χαρακτηρίζεται από την απλή, νατουραλιστική και κομψή μορφή του άνθους του καφεόδεντρου με τα χαρακτηριστικά πέντε πέταλα, τα οποία αποτυπώνονται σε ισάριθμες αψίδες.

Το κατάστημα κατασκευάστηκε με συνδυασμό βιοδιασπώμενων υλικών και ανακυκλωμένου πλαστικού, τα οποία αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής, όπως ο χάλυβας και το σκυρόδεμα, τα οποία οδηγούν σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και εξάντληση πόρων.

Για το Dolce Gusto Neo προτιμήθηκε ένα μείγμα επικολλητής πλαστικοποιημένης ξυλείας (GLT), από αναδασωτέα πεύκα. Έχει σχήμα θόλου που υποστηρίζεται από σταθερούς άξονες, οι οποίοι φιλοξενούν τις πέντε γυάλινες αψίδες που παρέχουν θέα στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου.

Το καινοτόμο και μοναδικό pop-up κατάστημα είναι το πρώτο του είδους του στη Λατινική Αμερική και ανοίγει πραγματικά το δρόμο για τις τρισδιάστατα εκτυπωμένες δομές που κατασκευάζονται με βιοδιασπώμενα υλικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.