01 Μάι 2024
READING

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό

5 MIN READ

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό

Με γρήγορους ρυθμούς  η επένδυση στο Ελληνικό, με πολλαπλά μέτωπα σε επίπεδο κατασκευής να βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Τον περασμένο Αύγουστο η Lamda εξασφάλισε την έκδοση δύο οικοδομικών αδειών για το έργο του Ελληνικού. Η πρώτη από αυτές αφοροόυσε τη Riviera Galleria και η δεύτερη την οικοδομική άδεια εκσκαφών για το Commercial Hub, τους δύο σημαντικούς εμπορικούς προορισμούς του μέλλοντος που κατασκευάζονται.

Η Riviera Galleria, θα αποτελέσει προορισμό πολυτελών αγορών και διάσημων μαρκών υψηλής γαστρονομίας και ψυχαγωγίας συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ. Το έργο έχει την σχεδιαστική υπογραφή του κορυφαίου Ιάπωνα και διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma (Kengo Kuma and Associates), και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN. Tα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ανάθεση του έργου και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τέλος του 2023. Το Commercial Hub, το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα στην Ελλάδα, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, συνολικής έκτασης 130.000 τ.μ.. Το υπογράφει το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, και θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα (Vouliagmenis Mall), ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Retail Park), καθώς και υπερσύγχρονους χώρους γραφείων. Οι εργασίες εκσκαφών έχουν ανατεθεί στην κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ. 

Κατασκευάστηκε το πρώτο κτίριο της επένδυσης του Ελληνικού

Πρόσφατα η Lamda ολοκλήρωσε με ίδια δαπάνη ύψους 15 εκατ. ευρώ, και παρέδωσε εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινώσει το κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία, γνωστό ευρύτερα ως Κέντρο ΑμεΑ. Το πρότυπο αυτό κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα του Ομίλου, ο οποίος δεσμεύτηκε και ανέλαβε την ευθύνη το πρώτο κτίριο που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό, να γίνει το νέο σπίτι ευάλωτων συμπολιτών μας. Τα 4 σωματεία, που στεγάζονταν εντός Ελληνικού σε πρόχειρες και ανεπαρκείς για τις ανάγκες τους εγκαταστάσεις μόλις 2.500 τ.μ. 

Σημαντικά έσοδα στα ταμεία από την αξιοποίηση ακινήτων

Έναν ισχυρό πόλο συγκέντρωσης εσόδων στα ταμεία της Lamda αποτελεί αυτός της αξιοποίησης των ακινήτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνολικές εισπράξεις από τις πωλήσεις ακίνητων για τη Lamda με υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης καθώς και από τις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών για τη μελλοντική απόκτηση ακίνητων, ανέρχονται σε περίπου 366 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ταμειακές εισπράξεις 311 εκατ. ευρώ αφορούν αποκλειστικά πωλήσεις οικιστικών αναπτύξεων.

Τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η προώθηση στο αγοραστικό κοινό του οικιστικού έργου που φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group (BIG) και αφορά κτίριο ύψους 50μ (περίπου 12 όροφοι). Τα διαμερίσματα, στον πύργο του Ελληνικοόυ ανέρχονται συνολικά σε 88 και διαθέτουν διάφορες τυπολογίες από 1 υπνοδωμάτιο με επιφάνεια περίπου 70 τ.μ. έως 5 υπνοδωμάτια με επιφάνεια 350 τ.μ. Αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 12 διαμερίσματα από τα 25 διαμερίσματα που έχουν διατεθεί, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ Η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024, διαδικασία κατά την οποία θα εισπράττεται 20% του συνολικού τιμήματος της κάθε ιδιοκτησίας.

Από πλευράς υλοποίησης των έργων υποδομής που αφορούν στο Riviera Tower έχουν ολοκληρωθεί η υποθεμελίωση του Πύργου και του podium με την κατασκευή 316 πασσάλων βάθους έως 55 μέτρων, η κατασκευή 520 μέτρων περιμετρικού διαφραγματικού τοίχου βάθους 15 μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού της θεμελίωσης που αποτελείται από 1750 τόνους σιδήρου και η τοποθέτηση των περιμετρικών καλουπιών της θεμελίωσης. 

Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες Cove Residences έχουν κινητοποιηθεί οι εργολάβοι (τον Ιούνιο για 2 οικόπεδα και το Σεπτέμβριο 2023 για τα άλλα 2 οικόπεδα) ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκσκαφές και τα έργα θεμελίωσης. 

Αναφορικά με τα έργα υποδομής για το Vouliagmenis Mall τον Αύγουστο 2023 επιλέχθηκε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως ανάδοχος για τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες. Επίσης, ένα έργο με διαρκή εξέλιξη των τελευταίο καιρό που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, είναι η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου 70% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων. 

Οι μισθώσεις στα δύο νέα εμπορικά κέντρα

Στον τομέα των εμπορικών μισθώσεων για το Vouliagmenis Mall έχουν ήδη υπογραφεί Heads of Terms για το 57% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας. Η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023. Στην περίπτωση του Riviera Galleria έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί Heads of Terms για το 36% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας. Η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.