01 Μάι 2024
READING

ΤΕΜΕΣ: Το διπλό επενδυτικό χτύπημα του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στην αθηναϊκή ριβιέρα

3 MIN READ

ΤΕΜΕΣ: Το διπλό επενδυτικό χτύπημα του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στην αθηναϊκή ριβιέρα

ΤΕΜΕΣ: Το διπλό επενδυτικό χτύπημα του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στην αθηναϊκή ριβιέρα

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, δευτερότοκος γιος του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου πήρε το βάπτισμα του πυρός στον τουρισμό σε ηλικία 26 χρονών, όταν συμμετείχε ενεργά στην οικοδόμηση του Costa Navarino.

Σήμερα, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της αθηναϊκής ριβιέρας, μιας και τα projects στα οποία συμμετέχει θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του παραλιακού μετώπου, που φιλοδοξείται να γίνει υποδοχέας επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάπλαση της επί 25 και πλέον χρόνια εγκαταλειλειμμένης κατασκήνωσης του ΕΟΤ στην πλαζ Βούλας, που θα ξανασυστηθεί στο κοινό της πρωτεύουσας αλλά και στον εισερχόμενο τουρισμό, χάρη στα έργα της Athens Beach Club, θυγατρικής της ΤΕΜΕΣ των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan, του φερώνυμου σαουδαραβικού ομίλου.

Προσεχώς ξεκινούν (ύστερα από σχεδόν τριετή καθυστέρηση ελέω πανδημίας και γραφειοκρατίας) οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, καθώς έχουν εγκριθεί οι οικοδομικές άδειες και έχει ανάψει το πράσινο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, στην περιοχή πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρή κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο.

Παράλληλα δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις, με σκοπό να αποτελέσει έναν νέο παραλιακό προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που θα χρησιμοποιείται από τους δημότες και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο κάδρο είναι η μερική χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους χρήστες και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του υπό ανακατασκευή Conrad (πρώην Hilton) της Βασιλίσσης Σοφίας, ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας από τον όμιλο της ΤΕΜΕΣ.

Η εταιρεία, πάντως, διασαφηνίζει ότι το σχέδιο ανάπλασης (με προϋπολογισμό 12 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ) ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, όπως είναι η αύξηση του ποσοστού πρασίνου κατά περίπου 30% και η εγκατάσταση θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Την ανάπλαση υπογράφουν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την συνεργασία 50 ατόμων. Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανήκει στα γραφεία Athens Creative του Αλέξανδρου Αυλωνίτη και PILA Studio του Ηλία Παπαγεωργίου, ενώ η φυτοτεχνική μελέτη στους Simon Rackham Landscape Architects.

Εξοχικά στο Ελληνικό

Αργότερα θα συστηθεί στο επενδυτικό και τουριστικό κοινό της Αθήνας το project της ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό, το οποίο έχει μπει στις ράγες από κοινού με τη Lamda Development. Το 2027 προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία των δύο ξενοδοχείων που σχεδιάζουν οι δύο εταιρείες. Το ένα θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του ασιατικού hotel operator, Mandarin Oriental, ενώ το δεύτερο θα σημάνει, κατά πληροφορίες, την άφιξη διεθνούς αλυσίδας που δεν έχει ακόμα παρουσία στη χώρα μας.

Στο παραλιακό μέτωπο – στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και κοντά στα σύνορα του Ελληνικού με τον Άλιμο – θα δημιουργηθούν, συγκεκριμένα, δύο πολυτελή πεντάστερα συνολικής δυναμικότητας 350 κλειδιών, ενώ ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση το σχεδιασμό, στα ξενοδοχεία  θα περιλαμβάνεται beach club 800 τετραγωνικών μέτρων, που θα φέρει αέρα… Ίμπιζας στα νότια προάστια.

Εκτός από τα ξενοδοχεία όμως, η ΤΕΜΕΣ θα επενδύσει και στην ανάπτυξη ακινήτων που θα διατεθούν προς πώληση, στην περιοχή, κίνηση από την οποία υπολογίζεται ότι θα εισπράξει επίσης 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για βίλες, παραθαλάσσιες οικιστικές μονάδες, ξενοδοχειακά διαμερίσματα ή μεζονέτες που θα αναπτυχθούν και θα λειτουργούν επίσης ως επώνυμα καταλύματα, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.