30 Απρ 2024
READING

Η Klarna δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα

3 MIN READ

Η Klarna δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα

Η Klarna δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα

Καινοτομίες με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η Klarna, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των πληρωμών, παρουσιάζει μια σειρά εργαλείων ενισχυμένων με τεχνητή νοημοσύνη. Αφιερωμένα στη βελτίωση των αγορών και της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, τα νεότερα χαρακτηριστικά της σουηδικής εταιρείας θέλουν να μεταμορφώσουν το λιανικό εμπόριο.

Visual shopping

Χρησιμοποιώντας την κάμερα εντός της εφαρμογής, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Klarna αναγνωρίζει 10 εκατομμύρια αντικείμενα, τα αντιστοιχίζει με 50 εκατομμύρια προσφορές καταστημάτων και προτείνει παρόμοια στυλ. Αυτή η καινοτομία απευθύνεται από τους λάτρεις της μόδας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έως τους λάτρεις της τεχνολογίας στη Γερμανία και τη Σουηδία.

Διαβάστε ακόμα: Πώς αντιμετωπίζουν οι retailers τις απάτες με τις επιστροφές

Ζωντανεύοντας τα προϊόντα: Βίντεο με δυνατότητα αγοράς

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στις ΗΠΑ, η Klarna φέρνει τα βίντεο με δυνατότητα αγορών στην Ευρώπη (μέχρι τώρα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Σουηδία). Αυτά τα βίντεο, που περιλαμβάνουν unboxings, tutorials και κριτικές, μετατρέπουν την παθητική θέαση σε ενεργή αγορά. Με άλλα λόγια, κάθε προϊόν που προβάλλεται μπορεί να αγοραστεί απευθείας από το βίντεο.

Γεφύρωση των κόσμων online και offline: σάρωση εντός καταστήματος

Παντρεύοντας την εμπειρία των αγορών στο κατάστημα με την ευκολία του online retail, το εργαλείο σάρωσης στο κατάστημα της Klarna (in-store scanning) αλλάζει τα δεδομένα. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να σαρώνουν barcodes για άμεσες λεπτομέρειες του προϊόντος, να ανακαλύπτουν online παραλλαγές και ακόμη και να πραγματοποιούν πληρωμές σαρώνοντας κωδικούς QR σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Επιβράβευση της αφοσίωσης

Η Klarna αναγνωρίζει και επιβραβεύει την αφοσίωση των καταναλωτών με το πρόγραμμα επιστροφής μετρητών για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να συγκεντρώσουν έως και 10% επιστροφή μετρητών, ανοίγοντας το δρόμο για προσοδοφόρες εκπτώσεις στις επόμενες αγορές τους.

Απλοποίηση του checkout

Για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών αγορών, η Klarna θέτει σε εφαρμογή μια παγκόσμια λύση ενιαίας σύνδεσης. Αυτή η λειτουργία εξαλείφει την ταλαιπωρία της απομνημόνευσης πολλαπλών στοιχείων σύνδεσης, καθιστώντας τα checkouts ταχύτερα και ομαλότερα.

Γρήγορη επιστροφή

Εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των πελατών μετά την αγορά, η λειτουργία express refund της Klarna προσφέρει ταχείες επιστροφές για τις επιλέξιμες επιστροφές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. Παρέχοντας απλώς έναν έγκυρο αριθμό παρακολούθησης κατά την έναρξη της επιστροφής, οι επιστροφές προ-εκδίδονται, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των πελατών.

Φίλτρα αναζήτησης βιωσιμότητας

Αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, η Klarna εισάγει φίλτρα πιστοποίησης βιωσιμότητας. Οι καταναλωτές σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σκανδιναβία -προς το παρόν- μπορούν πλέον να εντοπίζουν αβίαστα προϊόντα που έχουν εγκριθεί από ανεξάρτητους φορείς, όπως το Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων (GOTS) και ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων (PETA).

Το ταμπλό συνειδητών αγορών

Στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της για τη βιωσιμότητα, το ταμπλό συνειδητών αγορών της Klarna χρησιμεύει ως ένας ολοκληρωμένος κόμβος για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες. Το ταμπλό ξεκίνησε αρχικά στις ΗΠΑ και σύντομα πρόκειται να εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Klarna κάνει τη βιωσιμότητα πιο περιεκτική;

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα της Klarna, από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μέχρι την παροχή βοήθειας στους πελάτες για βιώσιμες επιλογές. Την ίδια στιγμή, οι ευέλικτες δυνατότητες πληρωμής της μάρκας, από μόνες τους επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να συμπεριληφθούν πραγματικά.

Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης και της διαισθητικής κατανόησης των αναγκών των καταναλωτών τοποθετεί την Klarna στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στο λιανικό εμπόριο. Με αυτά τα εργαλεία, το μέλλον των αγορών δεν είναι μόνο ψηφιακό, αλλά και βιώσιμο, ελκυστικό και εξαιρετικά αποδοτικό.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.