30 Απρ 2024
READING

Το Google σε βιωματική εμπειρία με το “Visitor Experience”

3 MIN READ

Το Google σε βιωματική εμπειρία με το “Visitor Experience”

Το  Google σε βιωματική εμπειρία με το  “Visitor Experience”

Μια τεχνολογική όαση στη Silicon Valley

Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια καινοτομίας του, το Google άνοιξε το εντυπωσιακό κέντρο “Visitor Experience” στα περίφημα κεντρικά γραφεία της στο Mountain View της Καλιφόρνια. Το γεγονός αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς επιτρέπει στους λάτρεις της τεχνολογίας, τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες να δουν από κοντά τον κόσμο της Google.

Το “Visitor Experience” αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για να γίνει η διάσημη πανεπιστημιούπολη του Google πιο προσιτή στο κοινό. Παρόλο που οι πραγματικοί χώροι των γραφείων παραμένουν κλειστοί, το νέο κέντρο επισκεπτών έχει κατασκευαστεί με επίκεντρο το κοινό, αποδεικνύοντας την αφοσίωση του Google στη συμμετοχικότητα και τη διαφάνεια.

Διαβάστε ακόμα: Θα αναδιαμορφώσει το διαδίκτυο η αντιμονοπωλιακή υπόθεση του Google;

Τα εγκαίνια του κέντρου έγιναν με ειδική τελετή στην οποία παρευρέθηκαν στελέχη του Google και τοπικοί ηγέτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του. Η Ruth Porat, Πρόεδρος και Επικεφαλής Επενδύσεων της Google, έκοψε την κορδέλα, δείχνοντας τη δέσμευση του Google στο project.

Ένας κόμβος υπηρεσιών

Στην καρδιά του Visitor Experience βρίσκεται ένα καφέ και ένα κατάστημα λιανικής πώλησης του Google, που αποτελεί το πρώτο δημόσιο καφέ της Google και μια επέκταση της παρουσίας του στο retail. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά πιάτα, όπως σάντουιτς, σούπες και επιδόρπια από κοντινά εστιατόρια.

Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα του Google και να αγοράσουν μια μεγάλη ποικιλία από gadgets προηγμένης τεχνολογίας, όπως τηλέφωνα Pixel, smartwatches, tablet, wearables Fitbit, κάμερες Nest και πολλά άλλα. Το Google διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν εξειδικευμένη καθοδήγηση για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προϊόντα τους, προσφέροντας επισκευές τηλεφώνων Pixel και φιλοξενώντας εργαστήρια για να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών τους.

Αυτό το τελευταίο εγχείρημα λιανικής πώλησης ακολουθεί την επιτυχία του μόνιμου καταστήματος του Google στο κέντρο του Μανχάταν, το οποίο άνοιξε το 2021, και ενός δεύτερου καταστήματος στο Μπρούκλιν το 2022.

The Huddle: Κέντρο μάθησης και κοινότητας

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη διασύνδεση της κοινότητας, το Google παρουσιάζει το “The Huddle”. Αυτός ο ευέλικτος χώρος έχει σκοπό να φιλοξενεί  δωρεάν εκδηλώσεις και εργαστήρια, λειτουργώντας ως πλατφόρμα μάθησης και δέσμευσης. Επιπλέον, οι κοινοτικές ομάδες και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να κάνουν κράτηση στο The Huddle για να διοργανώνουν τις δικές τους συναντήσεις και εκδηλώσεις, ενισχύοντας τους δεσμούς εντός της τοπικής κοινότητας.

Pop-Up Shop: Υποστήριξη τοπικών καλλιτεχνών

Υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και τους χειροτέχνες, το Google έχει δημιουργήσει ένα ειδικό pop-up κατάστημα όπου οι τοπικοί δημιουργοί μπορούν να εκθέσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους. Ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με το Moment from San Jose Made για να επιμεληθεί την εναλλασσόμενη επιλογή τοπικών πωλητών, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να προσεγγίσουν το ευρύτερο κοινό.

Διαβάστε ακόμα: Η Google σχεδίασε νέο εργαστήριο τεχνολογίας ειδικά για εφήβους

Ακολουθώντας τις τάσεις του κλάδου

Η απόφαση του Google να ανοίξει την πανεπιστημιούπολή του στο κοινό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στη Silicon Valley. Εταιρείες όπως το Facebook (τώρα Meta) και το Google απομακρύνονται από τα παραδοσιακά μοντέλα κλειστών πανεπιστημιουπόλεων, με στόχο να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των εργαζομένων τους και της ευρύτερης κοινότητας.

Το νέο κέντρο “Visitor Experience” στο Mountain View αποτελεί όχι μόνο ένα σημαντικό ορόσημο για την Google, αλλά και ένα δυναμικό κόμβο για τους λάτρεις της τεχνολογίας, την τοπική κοινότητα και τους επισκέπτες. Με τις ποικίλες δράσεις του, τη δέσμευση για βιωσιμότητα και την αφοσίωση στην κοινότητα, το τελευταίο εγχείρημα του Google φαίνεται έτοιμο να επιδράσει με διάρκεια, στην καρδιά της Silicon Valley.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.