29 Απρ 2024
READING

Η Cosmos Sport “φλερτάρει” με την πρώτη θέση στην αγορά αθλητικών

3 MIN READ

Η Cosmos Sport “φλερτάρει” με την πρώτη θέση στην αγορά αθλητικών

Η Cosmos Sport “φλερτάρει” με την πρώτη θέση στην αγορά αθλητικών

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για τη χρήση του 2022 παρουσίασε η εταιρεία Cosmos Sport, με το omnichannel μοντέλο της στην αγορά αθλητικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε το 2021 από τον βρετανικό όμιλο JD Sports, μετέβαλε τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης της προκειμένου να εναρμονιστεί με τη μητρική της, πλέον, εταιρεία και ως εκ τούτου τα μεγέθη της περιλαμβάνουν τα δεδομένα της περιόδου 01/02/2022 – 31/01/2023.

Πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της τελευταίας χρήσης

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 102,31 εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση της και σε ενοποιημένα αποτελέσματα μαζί με την Κύπρο ξεπερνάει τα 110 εκ. ευρώ τζίρο.Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 44,78 εκατ. ευρώ (και το μικτό περιθώριο κέρδους στο 43,8%), τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17,53 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη, στη χρήση 2022, διαμορφώθηκαν σε 7,47 εκατ. ευρώ.

Το 2022, η εταιρεία απασχόλησε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους ενώ μέσα στη χρονιά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 250 προσλήψεις σε κεντρικά γραφεία, λιανική και αποθήκες και άνοιξαν 10 νέα καταστήματα στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ελέγχει σήμερα 73 φυσικά καταστήματα και έξι εμπορικές επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, Sportsfactory, Slamdunk, Rundome, JD) και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά sites τους (www.cosmossport.gr, www.sneaker10.gr, www.sportsfactory.gr, www.slamdunk.gr, www.jdsports.gr, www.rundome.gr).

Από τον Απρίλιο του 2021 διαθέτει παρουσία και στην Κύπρο με 7 φυσικά καταστήματα και με τις εμπορικές επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, JD), τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά sites τους (www.cosmossport.cy, www.sneaker10.cy, www. jdsports.cy) καθώς και ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής

Πέρα από την οργανική της ανάπτυξη με το άνοιγμα νέων καταστημάτων από έτος σε έτος, η Cosmos Group διατηρεί και ένα ακόμα δυνατό χαρτί στο μανίκι της, το οποίο μόνο «κρυμμένος άσος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Γιατί η ισχυρή της παρουσία και θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο μόνο ως απολύτως εμφανής μπορεί να χαρακτηριστεί. Το e-commerce προσφέρει έως και 34% του τζίρου της Cosmos Group, ποσοστό που στη διάρκεια των lockdown έφτασε ακόμα και το 50%.

Μια άλλη σημαντική επένδυση της εταιρείας είναι διαχρονικά στην μάρκα της και στην αξία που έχτισε μεθοδικά τα τελευταία χρόνια.Η επένδυση σε διαφορετικά concept, η φρεσκάδα στην επικοινωνία , η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η σύνδεση με τις νεότερες γενιές δημιούργησαν αξία στην μάρκα που αποτυπώνεται σε ανάπτυξη πωλήσεων.

Η Cosmos Sport κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την πρώτη θέση στην αγορά των αθλητικών ειδών αφού πέρα από τα καταστήματα Cosmos Sport ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με την μάρκα JD Sports και τα καταστήματα που ανοίγει.Η αγορά των αθλητικών ειδών οδηγείται σε μια νέα φάση στην οποία θα επανακαθοριστούν μερίδια και κυριαρχία κάτω από τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται.

Για το 2023 η εκτίμηση είναι οι η Cosmos Sport θα πλησιάσει τα 150 εκ. ευρώ τζίρο, ουσιαστικά ανάπτυξη 35% πάνω από το 2022 και μέχρι τέλος του έτους θα έχει συνολικά 10 καταστήματα JD Sports σε Ελλάδα και Κύπρο, συγκεκριμένα 7 στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο. Είναι σαφές πλέον οτι με στόχο την πρώτη θέση στην αγορά των αθλητικών ειδών βρίσκεται ήδη μια ανάσα απο την Intersport καλύπτοντας μια τεράστια διαφορά που είχαν οι δύο εταιρείες λίγα χρόνια πριν.

Για να γίνει πληρως αντιληπτή η διαδρομή που έχει διανύσει η Cosmos Sport να επισημάνουμε ότι το 2013 είχε τζίρο λίγο πάνω απο 11 εκ. ευρώ και δέκα χρόνια μετά έχει δεκαπλασιάσει τον τζίρο της.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.