02 Μάι 2024
READING

Οι τάσεις στα τρόφιμα το 2024

3 MIN READ

Οι τάσεις στα τρόφιμα το 2024

Οι τάσεις στα τρόφιμα το 2024

Συνειδητή κατανάλωση, μια νέα εποχή. 

Η Whole Foods, αμερικανική premium αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γνωστή για την εστίασή της στην υγεία και τη βιωσιμότητα, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την ετήσια πρόβλεψή της για τις τάσεις των τροφίμων. Για ένατη συνεχή χρονιά, ο retailer μοιράζεται τις προβλέψεις του, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα τάσεων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στη βιομηχανία τροφίμων το 2024.

Απλοποίηση των plant-based επιλογών

Καθώς το κίνημα των φυτικών προϊόντων συνεχίζει να βρίσκεται σε άνοδο, οι καταναλωτές αναζητούν πλέον απλές, ελάχιστα επεξεργασμένες επιλογές. Η Whole Foods έχει παρατηρήσει μια στροφή προς προϊόντα που παρασκευάζονται από αγνά, αναγνωρίσιμα συστατικά, όπως μανιτάρια, καρύδια και όσπρια, απομακρυνόμενη από τις πιο επεξεργασμένες και εργαστηριακά παραγόμενες εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε ακόμα: Food Waste: που πάμε;

Η υγεία των γυναικών μπαίνει στο επίκεντρο

Η αυξημένη ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία της ορμονικής υγείας των γυναικών έχει οδηγήσει στην εμφάνιση εξειδικευμένων διατροφικών προσφορών. Η Whole Foods έχει παρατηρήσει άνοδο των προϊόντων που στοχεύουν στην υποστήριξη διαφόρων σταδίων της ζωής των γυναικών, από την έμμηνο ρύση έως την εμμηνόπαυση, τονίζοντας τη σημασία της διατροφικής υποστήριξης σε διάφορα στάδια της ζωής τους.

Καφεΐνη με πρόσθετα οφέλη

Τα συνηθισμένα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, παρασκευάζονται τώρα με πρόσθετα συστατικά για την υγεία, όπως τα προσαρμογόνα και τα προβιοτικά. Αυτή η εξέλιξη κάνει τα ροφήματα αυτά πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές που θέλουν ο καφές τους να έχει και οφέλη για την υγεία.

Έμφαση στην εξοικονόμηση νερού

Οι άνθρωποι επιθυμούν όλο και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και οι εταιρείες ανταποκρίνονται. Πολλές μάρκες εστιάζουν πλέον στην εξοικονόμηση νερού κατά την κατασκευή των προϊόντων τους, γεγονός που καταδεικνύει την εξελισσόμενη φύση των προτιμήσεων των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση.

Μικρές απολαύσεις

Οι άνθρωποι πλέον απολαμβάνουν μικρές, ιδιαίτερες απολαύσεις ως έναν τρόπο να περιποιούνται τον εαυτό τους. Με έμπνευση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα προϊόντα που κάνουν το φαγητό μια ευχάριστη εμπειρία, βοηθώντας τους καταναλωτές να αισθάνονται χαρούμενοι και φροντισμένοι.

Αναμενόμενες τάσεις τροφίμων

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον των τροφίμων

Νέες και συναρπαστικές τάσεις στα τρόφιμα είναι ορατές στον ορίζοντα, φέρνοντας φρέσκες αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων. Περισσότερα τρόφιμα παρασκευάζονται με ολόκληρους καρπούς κακάο, καθιστώντας τα πιο υγιεινά και γευστικά. Άλλο ένα trend, είναι το αλεύρι από φαγόπυρο, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, καθώς χρησιμοποιείται σε διάφορα φαγητά, όπως ζυμαρικά και ψητά. Υπάρχουν επίσης περισσότερες επιλογές για θαλασσινά που δεν χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα ψάρια, προσθέτοντας στο τραπέζι ποικιλία. Τέλος, έρχονται νέες πικάντικες γεύσεις σε σάλτσες, αλλά και καραμέλες, που θα εκπλήξουν τους γευστικούς μας κάλυκες.

Οι διατροφικές τάσεις της Whole Foods για το 2024 δίνουν την εικόνα ενός καταναλωτή που είναι πιο συνειδητοποιημένος, αναζητώντας οφέλη για την υγεία, απλότητα, βιωσιμότητα και στιγμές απόλαυσης στις διατροφικές του επιλογές. Δεδομένου ότι οι προηγούμενες προβλέψεις της Whole Foods ήταν σωστές ως τώρα, ο κλάδος αναμφίβολα θα δώσει προσοχή σε αυτές τις νέες διατροφικές τάσεις.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.