15 Ιούν 2024
READING

LIDL: Νέο τριετές πλάνο με επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ και κατώτατο μισθό 1000

4 MIN READ

LIDL: Νέο τριετές πλάνο με επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ και κατώτατο μισθό 1000

LIDL: Νέο τριετές πλάνο με επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ και κατώτατο μισθό 1000

Τιμές χαμηλότερες του ανταγωνισμού, συνέπεια στις επενδύσεις και στήριξη στους ανθρώπους της εταιρείας, είναι οι βασικοί άξονες του τριετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας Lidl.

Η πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1999, έχοντας επενδύσει ήδη περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ. Πιστή στην στρατηγική της, έκανε γνωστή την απόφασή της για νέες επενδύσεις, ύψους 120 εκατ. ευρώ, στις οποίες θα περιλαμβάνεται τόσο το άνοιγμα νέων καταστημάτων, όσο και την δημιουργία καινούργιων αποθηκών.

Ισχυρό το αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία

Αναλύοντας τα πεπραγμένα της εταιρείας ο πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς Μάρτιν Μπραντενμπούρκερ στάθηκε στο ισχυρό αποτύπωμα της εταιρείας στην ελληνική οικονομία.

«Το 2022 η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέραμε στην ελληνική οικονομία ήταν 953 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ.

Για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, προσφέρουμε όλο και περισσότερες θέσεις απασχόλησης, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα υποστηρίζουμε στη χώρα περισσότερες από 33.000 συνολικές θέσεις εργασίας, με τις άμεσες να ξεπερνούν τις 6.700. Μόνο πέρυσι δημιουργήσαμε περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας», εξήγησε.

«Είμαστε φθηνότεροι τουλάχιστον 10% από τον ανταγωνισμό»

Με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να απειλεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό, το ζήτημα των τιμών είναι πάρα πολύ βασικό για τους καταναλωτές. Σχολιάζοντας την τιμολογιακή πολιτική των Lidl στη χώρα μας, ο κ. Μπραντενμπούρκερ τόνισε πως «προσφέρουμε απλές, εύκολες αγορές, με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, σε προσιτή τιμή», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «στεκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας στην πράξη και όχι στα λόγια. Ως εταιρεία πραγματοποιούμε έρευνες κάθε εβδομάδα εσωτερικά σε περισσότερα από 200 βασικά είδη. Οι έρευνες αυτές αποκαλύπτουν ότι είμαστε τουλάχιστον 10% φθηνότεροι από την αγορά. Ο ισχυρισμός μας αυτός επιβεβαιώνεται από την κατάκτηση του Best Buy Award και την ανάδειξή μας ως Νο.1 τοπική αλυσίδα λιανικής με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Αποσπάσαμε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από Έλληνες καταναλωτές στην ανεξάρτητη έρευνα του διεθνούς οργανισμού ICERTIAS ενώ αναδειχθήκαμε ως Retailer of the Year στα φετινά Supermarket Awards».

«Ως ένα μεγάλο δίκτυο, αξιοποιήσαμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη και πετύχαμε για μια ακόμα φορά τις πιο συμφέρουσες τιμές μειώνοντας μόνιμα τις τιμές έως και 37% σε πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από όλες τις κατηγορίες food και non food. Είμαστε η μοναδική αλυσίδα που προσθέτει δυνατές προσφορές στις ήδη χαμηλότερες τιμές της αγοράς».

Στο προσκήνιο τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αναζητώντας ποιότητα σε προσιτές τιμές. Ο τομέας αυτός έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Lidl, καθώς τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής γκάμας προϊόντων. Στόχος είναι να καλύπτουν όλες τις προϊοντικές κατηγορίες, και η εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού καθρεφτίζεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις τους αναλογούν στο 80% του τζίρου της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lidl Ελλάς συνεργάζεται με περισσότερους από 450 Έλληνες προμηθευτές, με το 65% του τζίρου της να προέρχεται από τα δικά τους προϊόντα. «Αναπτυσσόμαστε μαζί τους, προωθούμε και ενισχύουμε την προοπτική τους όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και πέρα από τα σύνορα, σε 31 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Αξίζει να σας αναφέρω ότι ο τζίρος από τις πωλήσεις των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό ξεπέρασε το οικονομικό έτος 2022 τα 460 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Μπραντενμπούρκερ.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος – Κατώτατος μισθός 1000 ευρώ

Άλλο ένα θέμα το οποίο βρίσκεται συνεχώς στις συζητήσεις την πλειοψηφίας των πολιτών είναι η αύξηση στους μισθούς. Η Lidl και εκεί δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, και προχωρά σε νέες αυξήσεις, έτσι ώστε από την 1η Δεκεμβρίου ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης στη Lidl Ελλάς να ανέρχεται πλέον στα 1.000 ευρώ μικτά για όλους τους εργαζομένους, όχι μόνο στα γραφεία, αλλά και στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο κ. Μπραντενμπούρκερ με νόημα «το πιο σημαντικό κομμάτι του DNA της εταιρείας είναι οι περισσότεροι από 6.700 άνθρωποί μας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε οικονομική υποστήριξη ύψους 500.000 ευρώ για τους ανθρώπους των καταστημάτων και των logistics centers για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2023, ολοκληρώνοντας έτσι την υλοποίηση ενός πακέτου μισθολογικών αυξήσεων και επιπρόσθετων παροχών συνολικού ύψους 6,7 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο».

Ανοιχτοί σε εξαγορές και συνεργασίες

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην αγορά λιανικής στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζεται από εξαγορές, συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του τις παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αν κάποια εξαγορά ή συνεργασία κριθεί συμφέρουσα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υλοποίησής της, ξεκαθάρισε πάντως πως στον πυρήνα της φιλοσοφίας των lidl είναι η ανάπτυξη του δικού τους δικτύου.

Martin Brandenburger- Πρόεδρος διοίκησης Lidl Ελλάς
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.