02 Μάι 2024
READING

Το Google κάνει επανάσταση στο e-commerce με την λειτουργία αναζήτησης εκπτώσεων

3 MIN READ

Το Google κάνει επανάσταση στο e-commerce με την λειτουργία αναζήτησης εκπτώσεων

Το Google κάνει επανάσταση στο e-commerce με την λειτουργία αναζήτησης εκπτώσεων

Πώς τα νέα χαρακτηριστικά του Google αλλάζουν το παιχνίδι

Το Google παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες αναζήτησης που έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν την εμπειρία των αγορών. Αυτές οι λειτουργίες, που είναι διαθέσιμες τόσο στην αναζήτηση Google όσο και στον browser Google Chrome, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν τις καλύτερες ευκαιρίες σε όλο τον ιστό.

Μια σελίδα μόνο για τις προσφορές

Το Google Search περιλαμβάνει πλέον μια ειδική σελίδα για τις προσφορές. Αυτή η λειτουργία συγκεντρώνει προϊόντα με έκπτωση από διάφορες κατηγορίες, όπως ρούχα, ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και είδη ομορφιάς. Παρουσιάζει προσφορές από διάφορους πωλητές, όπως μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, αποκλειστικά online μάρκες, μάρκες πολυτελείας και τοπικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα: Ανταποκρίνονται οι retailers στις προσδοκίες αναζήτησης των καταναλωτών στο διαδίκτυο;

Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν αυτές τις προσφορές ανά κατηγορία και να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα ή να επισκεφθούν απευθείας τους ιστότοπους των εμπόρων. Η σελίδα των προσφορών είναι προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις των χρηστών, ειδικά για όσους είναι συνδεδεμένοι στο λογαριασμό τους στο Google.

Οι νέες λειτουργίες αγορών του Chrome

– Αναζήτηση κωδικών έκπτωσης: Ο Chrome μπορεί τώρα να αναζητά εκπτωτικούς κωδικούς όταν ψωνίζουμε online. Αυτή η λειτουργία εμφανίζεται κάνοντας κλικ στο νέο εικονίδιο έκπτωσης στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome.

– Έλεγχος ιστορικού τιμών: Η λειτουργία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στην αναζήτηση της Google, και τώρα ενσωματώνεται στον Chrome. Μας δείχνει πώς έχει αλλάξει η τιμή ενός προϊόντος με την πάροδο του χρόνου κι έτσι μας βοηθά να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις αγοράς.

– Ειδοποιήσεις για μειώσεις τιμών: Τόσο το Google Search όσο και ο Chrome ειδοποιούν -εφόσον το επιθυμούμε- για το πότε οι τιμές πέφτουν. Μπορούμε να λάβουμε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με push στο τηλέφωνό μας.

– Λίστα αγορών: Μπορούμε πλέον να αποθηκεύουμε προϊόντα σε μια λίστα αγορών στον Chrome. Αυτό μας βοηθά να παρακολουθούμε τυχόν αλλαγές στις τιμές.

Αλλάζοντας το online shopping

Τα νέα χαρακτηριστικά του Google έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τις ηλεκτρονικές αγορές, προσφέροντας κάτι περισσότερο από μια στοχευμένη αναζήτηση. Εξυπηρετούν τόσο τους καταναλωτές που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, όσο και εκείνους που τους αρέσει να ψάχνουν για καλές προσφορές.
Η προσέγγιση του Google ξεπερνά τα τυπικά ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon, παρουσιάζοντας ένα ευρύτερο φάσμα προσφορών που είναι διαθέσιμες σε όλο το διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα: Απειλεί το ChatGPT τις μηχανές αναζήτησης;

Ο αντίκτυπος στο e-commerce

Οι τελευταίες καινοτομίες του Google δεν αφορούν απλώς τη συγκέντρωση προσφορών – ταυτίζονται με την πρόθεση των καταναλωτών. Αυτό τοποθετεί τη Google ως έναν ισχυρό ανταγωνιστή στο ψηφιακό εμπόριο, προκαλώντας άλλους σημαντικούς παίκτες όπως το Amazon, το Meta και το TikTok. Η ενσωμάτωση του εκτεταμένου καταλόγου βίντεο της Google σε μελλοντικές ενημερώσεις θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω τις αναζητήσεις προϊόντων.

Επανάσταση στο online shopping

Τα νέα χαρακτηριστικά αναζήτησης της Google σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές. Συνδυάζουν την ευκολία της αναζήτησης συγκεκριμένων αντικειμένων με τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης προσφορών. Και, παρόλο που αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απλά, θα μπορούσαν πραγματικά να αλλάξουν τις συνήθειές μας όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές και την αναζήτηση.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash | Google

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.