01 Μάι 2024
READING

Τζίνα Μαμιδάκη | Πιστή στο όραμα για βιώσιμη πολυτέλεια στον τουρισμό

4 MIN READ

Τζίνα Μαμιδάκη | Πιστή στο όραμα για βιώσιμη πολυτέλεια στον τουρισμό

Τζίνα Μαμιδάκη | Πιστή στο όραμα για βιώσιμη πολυτέλεια στον τουρισμό

Η Τζίνα Μαμιδάκη, διακεκριμένη προσωπικότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο και πρότυπο εταιρικής ηγεσίας, ενσαρκώνει το πνεύμα της ενδυνάμωσης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μαθήτευσε στο Αρσάκειο, σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Στη συνέχεια, η επαγγελματική πορεία της Τζίνας Μαμιδάκη χαρακτηρίζεται από σημαντικούς ρόλους στον τομέα του τουρισμού. Υπήρξε σημαντικό μέλος του ΣΕΤΕ και του ΙΝΣΕΤΕ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Η τεχνογνωσία της την οδήγησε επίσης σε θέσεις στο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και στο Ελληνικό Επαγγελματικό Φόρουμ Γυναικών, μεταξύ άλλων. Ο ρόλος της ως Επίτιμη Πρέσβειρα της Χιλής στην Κρήτη και η ενεργός συμμετοχή της στο Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη αποδεικνύουν περαιτέρω τη δέσμευσή της στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη.

Ηγεσία στην bluegr Hotels & Resorts

Ως ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της bluegr Hotels & Resorts, η Τζίνα Μαμιδάκη τονίζει τη σημασία των ηθικών, υπεύθυνων και βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Υπό την ηγεσία της, η bluegr έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης “b_the future”, προωθώντας νέα ταλέντα στον ξενοδοχειακό κλάδο και προσφέροντας ένα μοναδικό μείγμα ελληνικών και διεθνών τουριστικών εμπειριών. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο καλλιεργεί νέους επαγγελματίες, αλλά και εξασφαλίζει ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για το μέλλον.

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ηγεσίας

Η ηγετική φιλοσοφία της Τζ.Μαμιδάκη επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση κάθε εργαζομένου ως μοναδικού ατόμου, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή η προσέγγιση έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση και την ικανοποίηση των εργαζομένων στον ανταγωνιστικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Το όραμά της επεκτείνεται στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δίνει προτεραιότητα στη συνεχή εκπαίδευση, στις ηθικές πρακτικές και σε ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, όπως αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα βραβεία και τις αναγνωρίσεις της bluegr, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου ETHOS Platinum και της πιστοποίησης Great Place to Work®.

Βλέψεις για τη βιωσιμότητα και τον τουρισμό

Η Τζίνα Μαμιδάκη υποστηρίζει θερμά τις βιώσιμες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού. Οι απόψεις της εκφράζουν μια βαθιά κατανόηση της κρίσιμης ισορροπίας μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξης και της διατήρησης του περιβάλλοντος. Η Τζ.Μαμιδάκη πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική στον τομέα του τουρισμού θα πρέπει να εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο, ενσωματώνοντας αρχές βιώσιμης διαχείρισης για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος.

Υποστηρίζει μια στρατηγική προσέγγιση για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία επικεντρώνεται στην αποτροπή του υπερπληθυσμού και στη διαφύλαξη τόσο των τοπικών κοινοτήτων, όσο και του περιβάλλοντος. Η στάση της σε αυτά τα ζητήματα αναδεικνύει την ανάγκη για υπεύθυνες τουριστικές πρακτικές που μπορούν να διατηρήσουν τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας για τις μελλοντικές γενιές.

Όραμα για το μέλλον του τουρισμού

Η Τ.Μαμιδάκη προβλέπει μια στροφή προς πιο εξατομικευμένες, αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και τονίζει τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Πιστεύει στην ηγεσία που είναι ανθρώπινη, με ενσυναίσθηση και καθοδηγείται από μακροπρόθεσμα οράματα, αμφισβητώντας τα ξεπερασμένα επιχειρηματικά μοντέλα και δίνοντας προτεραιότητα στον κοινωνικό αντίκτυπο παράλληλα με τη διαχειριστική επιτυχία.

Μάλιστα όπως ειχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της στην Lifo “Σταδιακά, κατευθυνόμαστε προς έναν επαναπροσδιορισμό του τι σημαίνει service, με επιστροφή στο family-style service. Οφείλουμε να παρέχουμε αυθεντικές, μοναδικές εμπειρίες, μακριά από το overcrowding, να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες προσωπικής ανάπτυξης, γιατί οι ταξιδιώτες που αποζητούν εσωτερική ηρεμία, ανάπτυξη και επανασύνδεση με τον εαυτό τους αυξάνονται συνέχεια· να επενδύσουμε με την ίδια έμφαση σε ολόκληρο το ταξίδι κάθε φιλοξενούμενου, το οποίο στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ προτού φτάσει στο ξενοδοχείο μας και τελειώνει πολύ μετά την αποχώρησή του· να επιτρέψουμε στα ακούσματα και τις μυρωδιές της φύσης να κατακλύζουν χώρους φιλοξενίας σχεδιασμένους σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον· να επιστρέψουμε, με λίγα λόγια, στις αυθεντικές αξίες της φιλοξενίας”

Το ηγετικό της στυλ και τα οραματικά της έργα όχι μόνο θέτουν υψηλά πρότυπα στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά λειτουργούν επίσης ως σημείο αναφοράς για τις γυναίκες στην ηγεσία, αποδεικνύοντας πώς η διοικητική επιτυχία και η κοινωνική ευθύνη μπορούν να συμβαδίζουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.