01 Μάι 2024
READING

Η τελευταία καινοτομία του Amazon στη ρομποτική τεχνολογία

3 MIN READ

Η τελευταία καινοτομία του Amazon στη ρομποτική τεχνολογία

Η τελευταία καινοτομία του Amazon στη ρομποτική τεχνολογία

Η ρομποτική εξέλιξη του Amazon

Το Amazon προχώρησε σε μία πρωτοποριακή προσθήκη στη σειρά των ρομποτικών τεχνολογιών στα κέντρα εκπλήρωσης: ένα νέο ρομπότ, με την ονομασία Titan, ικανό να σηκώνει έως και 1.134 κιλά. Αυτή η εξέλιξη είναι ένα σημαντικό βήμα στην αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες αυτοματοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας του e-retailer.

Ο Titan, το τελευταίο ρομπότ του Amazon, ξεκίνησε τη λειτουργία στο κέντρο εκπλήρωσης SAT1 στο Σαν Αντόνιο. Αυτό το προηγμένο ρομπότ χρησιμοποιείται κυρίως για τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, όπως μικρές οικιακές συσκευές και μεγάλες παλέτες με τροφές για κατοικίδια ζώα και εργαλεία κηπουρικής. Ο Titan ξεχωρίζει για την ικανότητά του να σηκώνει διπλάσιο βάρος από τον προκάτοχό του, τον Hercules, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση βαρύτερων φορτίων.

Διαβάστε ακόμα: Τα robot της Unilever και η τεχνητή νοημοσύνη

Συνδυασμός προηγμένων τεχνολογιών

Το νέο ρομπότ του Amazon συνδυάζει τεχνολογίες από τα προηγούμενα ρομπότ της εταιρείας. Χρησιμοποιεί την μπαταρία και το σύστημα φόρτισης από τον Hercules, μαζί με την προηγμένη computer vision, την ανίχνευση εμποδίων και τους ελέγχους από το ρομπότ Xanthus. Επιπλέον, περιλαμβάνει μέρη από το ρομπότ Proteus για το λειτουργικό του σύστημα ενσωματώνοντας απρόσκοπτα άλλες τεχνολογίες εντός του κέντρου εκπλήρωσης.

Ο ρομποτικός στόλος του Amazon

Η καινοτομία του Amazon στη ρομποτική επεκτείνεται πέρα από τον Titan, περιλαμβάνοντας μια ποικιλία ρομπότ, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες εργασίες στο πλαίσιο της διαδικασίας εκπλήρωσης.

– Digit: Ανθρώπινη ευελιξία. Το Digit, ένα δίποδο ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Agility Robotics, μιμείται την ανθρώπινη κίνηση, βοηθώντας σε εργασίες όπως η ανακύκλωση δοχείων. Αυτό το ρομπότ, που μοιάζει αρκετά με άνθρωπο, αποτελεί σημαντική πρόοδο στην κινητή ρομποτική, σχεδιασμένο να λειτουργεί παράλληλα με τους ανθρώπους εργαζόμενους.

– Sequoia: Ταχύτητα και ακρίβεια. Το σύστημα Sequoia ενισχύει την ικανότητα του Amazon στη διαχείριση αποθεμάτων, κάνοντας τη διαδικασία έως και 75% πιο γρήγορη. Το σύστημα αυτό όχι μόνο επιταχύνει την αποθήκευση των αποθεμάτων, αλλά μειώνει επίσης τον χρόνο επεξεργασίας των παραγγελιών, συμβάλλοντας στην ταχύτερη αποστολή.

– Hercules και Sparrow: Η δύναμη και η εξυπνάδα. Ο Hercules βοηθά στη μεταφορά ραφιών προϊόντων, ενώ το Sparrow, εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη και computer vision, υπερέχει στο χειρισμό μεμονωμένων προϊόντων. Αυτά τα ρομπότ συμβάλλουν συλλογικά σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία συλλογής, στοίβαξης και συσκευασίας.

– Proteus και Cardinal: Αυτόνομη λειτουργία. Ο Proteus, το πρώτο πλήρως αυτόνομο κινητό ρομπότ του Amazon, και το Cardinal, ένας ρομποτικός βραχίονας με όραση τεχνητής νοημοσύνης, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον εξορθολογισμό των χώρων χειρισμού εξερχόμενων προϊόντων και στη διαλογή των πακέτων με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Διαβάστε ακόμα: Πώς τα νέα ρομπότ του Amazon μεταμορφώνουν τον εργασιακό χώρο

– AR ID και Containerized Storage: Καινοτόμες λύσεις. Το σύστημα AR ID απλοποιεί τη σάρωση πακέτων και το σύστημα Containerized Storage βελτιστοποιεί την ανάκτηση προϊόντων, συμβάλλοντας και τα δύο σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία εκπλήρωσης.

Μελλοντικές προοπτικές

Η συνεχής επένδυση του Amazon στη ρομποτική, αναδεικνύει την προσπάθειά του να βελτιώσει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτές οι καινοτομίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τις διαδικασίες πιο αποτελεσματικές και τους χώρους εργασίας πιο ασφαλείς και άνετους για το προσωπικό. Σε μια βιομηχανία που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ακρίβεια, το Amazon συνεχίζει να εξελίσσει αυτές τις τεχνολογίες, πρωτοπορώντας στον τομέα της αυτοματοποιημένης εκπλήρωσης και της εφοδιαστικής και -γιατί όχι;- διαμορφώνοντας το μέλλον του κλάδου.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.