02 Μάι 2024
READING

Trending Now: A smart belt for visually impaired

2 MIN READ

Trending Now: A smart belt for visually impaired

Trending Now: A smart belt for visually impaired

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, μία “έξυπνη” ζώνη, με την ονομασία GUIDi, αναδεικνύεται σε ένα πρωτοποριακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να μετακινούνται.

Αυτή η προηγμένη συσκευή στοχεύει να ξεπεράσει τα παραδοσιακά βοηθήματα, όπως το λευκό μπαστούνι, προσφέροντας έναν πιο εξελιγμένο και διαισθητικό τρόπο πλοήγησης σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα.

Στην καρδιά του GUIDi βρίσκεται ένας συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής και φιλικού προς το χρήστη σχεδιασμού. Εξοπλισμένη με δύο κάμερες 8 megapixel, η ζώνη καταγράφει και αναλύει εικόνες του περιβάλλοντος χώρου σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα οπτικά δεδομένα επεξεργάζονται μέσω λογισμικού βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο είναι ικανό να αναγνωρίζει κοινά εμπόδια, όπως δέντρα, κάδους απορριμμάτων και πινακίδες που βρίσκονται συνήθως σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Αυτό που κάνει το GUIDi να ξεχωρίζει είναι το μοναδικό του σύστημα απτικής ανάδρασης. Τοποθετημένο γύρω από τη μέση, χρησιμοποιεί ήπιες αλλά αποτελεσματικές δονήσεις για να προειδοποιεί τους χρήστες για πιθανούς κινδύνους στο πέρασμά τους, συμπεριλαμβανομένων των υπερυψωμένων εμποδίων όπως κλαδιά ή καλώδια που μπορεί να “χάσει” ένα παραδοσιακό μπαστούνι. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό εξασφαλίζει μια ασφαλέστερη και πιο ενημερωμένη εμπειρία βάδισης για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Επιπλέον, το GUIDi μπορεί να συνδεθεί σε ένα smartphone μέσω Bluetoot. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν προορισμούς σε μια συνοδευτική εφαρμογή, λαμβάνοντας καθοδηγούμενη πλοήγηση απευθείας από τη ζώνη. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας κυμαίνεται μεταξύ 8-10 ωρών ανά φόρτιση.

Αν βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, το GUIDi αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην υποστηρικτική τεχνολογία, υποσχόμενο ένα νέο επίπεδο ανεξαρτησίας και ασφάλειας για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.