02 Μάι 2024
READING

Το Pinterest ανοίγει το πρώτο του Pop-Up Store στη Νέα Υόρκη

3 MIN READ

Το Pinterest ανοίγει το πρώτο του Pop-Up Store στη Νέα Υόρκη

Το Pinterest ανοίγει το πρώτο του Pop-Up Store στη Νέα Υόρκη

Από τα Pins στο Pop-Up

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, το Pinterest εγκαινίασε το πρώτο του pop-up κατάστημα στη Νέα Υόρκη, μια σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία. Το κατάστημα αυτό είναι ένας νέος τρόπος για το Pinterest να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο όγκο δεδομένων των χρηστών του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Pinterest χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να προβλέπει τι θα είναι δημοφιλές το επόμενο έτος. Φέτος, κάνει κάτι νέο, παρουσιάζοντας αυτές τις προβλέψεις σε ένα φυσικό κατάστημα.

Η δύναμη των δεδομένων χρηστών στην πρόβλεψη τάσεων

Το Pinterest, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με 482 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, χρησιμεύει ως κόμβος για την εύρεση, αποθήκευση και κοινή χρήση εμπνευσμένων εικόνων και ιδεών.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το Pinterest κατέκτησε τους trendsetters της Gen Z

Οι άνθρωποι δεν χαζεύουν απλώς στο Pinterest – το χρησιμοποιούν για να σχεδιάσουν ενεργά και να αναζητήσουν έμπνευση για διάφορες πτυχές της ζωής τους, από γάμους και διακόσμηση σπιτιού μέχρι μόδα. Αυτή η νοοτροπία σχεδιασμού είναι το κλειδί για την κατανόηση των τάσεων, καθώς παρέχει στην πλατφόρμα πολλές πληροφορίες από το τι αναζητούν οι άνθρωποι, τις εικόνες που αποθηκεύουν και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν .

Από την ψηφιακή έμπνευση στις φυσικές αγορές

Το pop-up κατάστημα στη Νέα Υόρκη είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός χώρος λιανικής πώλησης – είναι η ενσάρκωση των προβλέψεων τάσεων του Pinterest για το 2024. Το κατάστημα, το οποίο θα είναι ανοιχτό για πέντε ημέρες, διαθέτει μια επιμελημένη επιλογή προϊόντων που συνδέονται με 23 αναγνωρισμένα trends. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αναδεικνύει μόνο την ικανότητα του Pinterest να προβλέπει τάσεις, αλλά και τη φιλοδοξία του να γίνει ένας σχετικός προορισμός αγορών.

Θα είναι το e-commerce το επόμενο βήμα;

Αναγνωρίζοντας ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του βλέπουν την πλατφόρμα ως προορισμό για αγορές, το Pinterest έχει επίσης αυξήσει την εστίασή του στα shoppable pins, αναφέροντας 50% αύξηση των κλικ και των αποθηκεύσεων σε τέτοια αντικείμενα. Τα shoppable pins επιτρέπουν στους χρήστες να επισυνάπτουν συνδέσμους αγορών απευθείας στα pins τους, βελτιώνοντας τη διαδικασία πώλησης και απλοποιώντας την αγοραστική εμπειρία.

Παράλληλα με το φυσικό αναδυόμενο κατάστημα, το Pinterest εισήγαγε το “Pinterest Predicts Shop”. Αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει στο παγκόσμιο κοινό την ευκαιρία να αγοράσει προϊόντα που είναι στη μόδα, επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλεια του Pinterest στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το Pinterest μετατρέπει το ίντερνετ σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο

Το Wrapped Café του Spotify: Άλλη μία καινοτόμος εμπειρία retail

Πριν το Pinterest μπει στο χώρο του φυσικού retail, το Spotify είχε ήδη κάνει μια παρόμοια κίνηση. Πέρυσι, λάνσαρε το “Wrapped Café” στο Παρίσι, μια pop-up εκδήλωση που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, ως μέρος της ετήσιας καμπάνιας “Spotify Wrapped”. Αυτό το μοναδικό καφέ προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία όπου οι χρήστες του Spotify και οι μουσικοί καλλιτέχνες μπορούσαν να συναντηθούν. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν τη λίστα αναπαραγωγής μουσικής, να σχεδιάσουν τα δικά τους μπλουζάκια και να απολαύσουν παιχνίδια arcade εμπνευσμένα από το Spotify Wrapped.

Το μέλλον του retail με βάση τα δεδομένα

Το άνοιγμα ενός pop-up καταστήματος από το Pinterest στη Νέα Υόρκη δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα στο λιανεμπόριο. Δεν είναι απλώς ένας νέος τρόπος marketing – δείχνει πόσο καλά τα δεδομένα μπορούν να προβλέψουν τι θέλουν και πως συμπεριφέρονται οι καταναλωτές. Το Pinterest πρωτοπορεί στο λιανικό εμπόριο, χρησιμοποιώντας διαδικτυακά δεδομένα για να δημιουργήσει φυσικές εμπειρίες αγορών. Η προσέγγιση αυτή δείχνει ότι η προσεκτική χρήση των δεδομένων των χρηστών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη τόσο για τις μάρκες όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.