02 Μάι 2024
READING

Safesize: Η Ελληνική startup της χρονιάς που ανοίγεται σε νέες αγορές 

4 MIN READ

Safesize: Η Ελληνική startup της χρονιάς που ανοίγεται σε νέες αγορές 

Safesize: Η Ελληνική startup της χρονιάς που ανοίγεται σε νέες αγορές 

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η SafeSize, η καινοτόμος εταιρεία του Άγγελου Σταυράκη, απέσπασε το βραβείο της καλύτερης startup εταιρείας της χρονιάς. Ένα βραβείο που δείχνει για ακόμα μια φορά το αποτύπωμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου και δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

Η SafeSize ιδρύθηκε το 2013 ως μια ιδέα η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ωστόσο στην Ολλανδία, όπου και έλαβε την πρώτη της χρηματοδότηση. Και πλέον με όπλο την τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην αγορά του παπουτσιού.

Η SafeSize είναι μία από τις πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές startups. Έχοντας ως όραμα ένα μέλλον όπου ο καταναλωτής θα έχει το ψηφιακό προφίλ των ποδιών του και θα μπορεί να σχεδιάζει ένα παπούτσι που θα καλύπτει πλήρως τις δικές του προσωπικές ανάγκες, η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού.

Η πορεία της συνεχώς ανοδική, καθώς μέχρι σήμερα έχει παρουσία σε 59 χώρες, με σημαντικούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με είδη υπόδησης όπως οι Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC και Xebio.

Η χρηματοδότηση και το άνοιγμα σε νέες αγορές

Το 2023 άνοιξε ιδανικά για την SafeSize του Άγγελου Σταυράκη, καθώς έλαβε γενναία χρηματοδότηση από επενδυτές της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, γεγονός που βοήθησε την εταιρεία να συνεχίσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό της πλάνο.

Πλάνο που είχε σκοπό το άνοιγμα σε νέες αγορές αλλά και την ανάπτυξη της εταιρείας στις ήδη υπάρχουσες που δραστηριοποιείται, στις οποίες έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της αποτύπωμα και να προσελκύσει πολλούς και μεγάλους πελάτες.

Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε ένας μεγάλος παίκτης του λιανεμπορίου στον κλάδο της υπόδησης, ο οποίος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής. Παράλληλα, στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές του εξωτερικού, όπως το ολλανδικό Convent Capital και η 3TS Capital Partners.

Η χρηματοδότηση των 14 εκατ. ευρώ έγιναν το όχημα για να επεκταθεί η SafeSize και σε νέες αγορές το 2023, αποκτώντας πελάτες σε Εσθονία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία, Μπαχρέιν, Νότια Κορέα και φυσικά στην Αυστραλία. Παράλληλα, ενδυνάμωσε και επέκτεινε την παρουσία της σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, αφού υπέγραψε νέες συνεργασίες και συμφωνίες σε Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία. 

Στους νέους της πελάτες συμπεριλαμβάνονται παγκόσμια brands, όπως Nike, Puma, Hoka, Adidas, αλλά και αλυσίδες καταστημάτων, όπως Sports Direct, Marks & Spencer, SportVision, Rack Room Shoes και HighWave Sports.

Στην Αυστραλία και στην Κίνα η startup του Άγγελου Σταυράκη τα πηγαίνει εξαιρετικά καθώς έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και απήχηση από τους πελάτες, ενώ παράλληλα συνεχίζει να κοιτάει και ανοίγματα και σε νέες αγορές. 

Στο Σύδνεϋ έχει ανοίξει και νέο γραφείο με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για την καινοτόμο τεχνολογία της στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πέμπτο γραφείο της εταιρείας, που ήδη έχει αντίστοιχα σε Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία και Κίνα.

Παράλληλα έχει στα σκαριά πλάνο να ανοίξει μικρά καταστήματα, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα.

Η παρουσία στις ΗΠΑ 

Η SafeSize εκτός των άλλων ταξίδεψε στις ΗΠΑ και την Silicon Valley, όπου έλαβε τα διαπιστευτήρια πολλών σημαντικών επενδυτών.

Συγκεκριμένα η διοίκηση βρέθηκε στη Silicon Valley στο πλαίσιο του «Thriving Global Silicon Valley Program» του Enterprise Greece και εισέπραξε έντονο επενδυτικό και εμπορικό ενδιαφέρον.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται και σε άλλες αγορές της Βόρειας Αμερικής με περισσότερα νέα να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτόνομος πωλητής

Το σύστημα του αυτόνομου ηλεκτρονικού πωλητή (Digital Sales Assistant) της SafeSize αποτελεί το νέο μεγάλο όπλο της εταριείας για την ανάπτυξή.

Ήδη έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον πολλών χωρών του εξωτερικού, ενώ έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ολλανδία και Ιρλανδία.

Ο Digital Sales Assistant της SafeSize, που «γεννήθηκε» στο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης που διατηρεί η εταιρεία στην Αθήνα από το 2021, απασχολώντας μια ομάδα εξειδικευμένων στο ΑΙ μηχανικών, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, με την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις για το διεθνές λανσάρισμά του.

Ο πωλητής προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις, που συνδυάζουν τα δεδομένα του ποδιού τους (3D Foot Scan) και τις προσωπικές τους προτιμήσεις με το διαθέσιμο στοκ του εκάστοτε καταστήματος. Ειδικά δε στα φυσικά καταστήματα, όπως έδειξε η πιλοτική χρήση, η συνδρομή του ήταν κομβική, ειδικά σε ώρες και περιόδους αιχμής, για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.