25 Ιούν 2024
READING

Μιχάλης Τσαμάζ: Αποχωρεί από τον Όμιλο ΟΤΕ – Οι ημερομηνίες-σταθμός της διαδρομής του

4 MIN READ

Μιχάλης Τσαμάζ: Αποχωρεί από τον Όμιλο ΟΤΕ – Οι ημερομηνίες-σταθμός της διαδρομής του

Μιχάλης Τσαμάζ: Αποχωρεί από τον Όμιλο ΟΤΕ – Οι ημερομηνίες-σταθμός της διαδρομής του

Νέα εποχή ξημερώνει από τον Ιούνιο του 2024 στον Όμιλο ΟΤΕ, μετά την απόφαση του Μιχάλη Τσαμάζ να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου, με τη λήξη του συμβολαίου του.

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται μία άκρως επιτυχημένη πορεία, με διάρκεια μεγαλύτερη των 13 ετών, η οποία συνοδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες και επίτευξη στόχων. Όπως έγινε γνωστό, στη θέση του κ. Τσαμάζ θα αναλάβει καθήκοντα ο Κώστας Νεμπής, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε ομόφωνα, και σύμφωνα με τη σχετική πρόταση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, να προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. την εκλογή του Κώστα Νεμπή, ώστε να αναλάβει Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος από την 1η Ιουλίου 2024, και ενέκρινε τους όρους του συμβολαίου του.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κώστας Νεμπής θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ΟΤΕ.

Ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του ΟΤΕ

Ο Μιχάλης Τσαμάζ πρόκειται να αποχωρήσει έχοντας τον τίτλοτου μακροβιότερου Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου στην ιστορία του ΟΤΕ, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2010. Θέτοντας την εμπειρία του πελάτη ως πρώτη προτεραιότητα, ηγήθηκε του επιτυχημένου μετασχηματισμού του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης, με ισχυρές χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο ΟΤΕ έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογικές υποδομές στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ενώ κατέκτησε ηγετική θέση σε όλους τους βασικούς τομείς τηλεπικοινωνιών: σταθερή, κινητή, συνδρομητική τηλεόραση και ICT. Επιπλέον, ίδρυσε start-ups σε νέες αγορές όπως fintech, παραγγελία φαγητού και σύγκριση & αγορά ασφαλίσεων. Το όραμα που έχει θέσει για την εταιρεία για το 2030, είναι να εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της αξίας για τους μετόχους.

Οι σημαντικότερες στιγμές μίας σπουδαίας διαδρομής 

Ο Μιχάλης Τσαμάζ εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ τον Οκτώβριο του 2001, αναλαμβάνοντας Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε CEO της OTE Investments με στόχο να εξυγιάνει, να αναδιοργανώσει και να μετασχηματίσει τις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ στο εξωτερικό. Απολαμβάνοντας την αμέριστη στήριξη του τότε Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη, κατάφερε να ολοκληρώσει το δύσκολο αυτό έργο με επιτυχία.

Το 2006 ανέλαβε CEO της OTE Globe, όχημα του Ομίλου ΟΤΕ για την παροχή διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Ως επικεφαλής της εταιρείας, πετυχαίνει την εξυγίανση και ανασύστασή της, αποκαθιστώντας την ανταγωνιστικότητά της και το διεθνές της κύρος.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2007, αναλαμβάνει επικεφαλής της COSMOTE, της μεγαλύτερης θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ και Νο1 στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Ενισχύει την πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας και με μια σειρά στρατηγικών κινήσεων καταφέρνει να αυξήσει εντυπωσιακά την ψαλίδα σε σχέση με τον δεύτερο πάροχο.

Η μεγαλύτερη στιγμή της σπουδαίας πορείας του έρχεται τον  Νοέμβριο του 2010 όταν ορίζεται Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ. Υπό τη διοίκησή του, ο Όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την COSMOTE ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Η υγιής χρηματοοικονομική του θέση, επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να εφαρμόζει ένα εκτεταμένο, πολυετές σχέδιο επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής νέας γενιάς, υπηρεσιών πληροφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Το 2016 έθεσε ως όραμα για τον Όμιλο ΟΤΕ να γίνει παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, σχεδιάζεται ένα στρατηγικό πρόγραμμα 360°, το οποίο δρα ως επιταχυντής πολλών αλλαγών στο εσωτερικό της εταιρείας και κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: την εμπειρία του πελάτη, τα δίκτυα και την ίδια την εταιρεία.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2021, θέτει ένα νέο όραμα για την επόμενη δεκαετία: να γίνει ο ΟΤΕ ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται ένα επενδυτικό πλάνο άνω των 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, για να επεκταθεί η υποδομή Fiber to the Home σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το 5G σε όλη τη χώρα.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις υποδομές του ΟΤΕ, λανσάρει συμπληρωματικές ψηφιακές υπηρεσίες: τις υπηρεσίες online παραγγελίας φαγητού ΒΟΧ, την πλατφόρμα αγοράς ασφαλειών COSMOTE Insurance και το Payzy by COSMOTE, την εφαρμογής πληρωμών μέσω κινητού για καθημερινές συναλλαγές που λάνσαρε η εταιρεία στα τέλη του 2022 και έχει ήδη ξεπεράσει τους 180 χιλιάδες πελάτες. Σύντομα το payzy θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στην Γερμανία από την Deutsche Telekom, ενώ πρόσφατα ο ΟΤΕ πρόσθεσε στο portfolio του και το payzy pro, ένα mobile app για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πολλαπλά οφέλη και για τους καταναλωτές.

Πλέον η σκυτάλη περνάει στον Κώστα Νεμπή, ο οποίος μαζί με τις μεγάλες ευθύνες, αναλαμβάνει κι έναν όμιλο σε διαρκή ανοδική πορεία που έχει όλα τα εχέγγυα να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και τα επόμενα χρόνια.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.