15 Μάι 2024
READING

Trending Now: Modular mixed reality goggles aim for a fusion of fitness and fashion

2 MIN READ

Trending Now: Modular mixed reality goggles aim for a fusion of fitness and fashion

Trending Now: Modular mixed reality goggles aim for a fusion of fitness and fashion

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Τα καινοτόμα γυαλιά μικτής πραγματικότητας συνδυάζουν τους κόσμους της γυμναστικής και της μόδας με έναν αρθρωτό σχεδιασμό. Τα έξυπνα γυαλιά ανανεώνονται – δεν είναι πλέον σαν ογκώδη ακουστικά, αλλά εξελίσσονται προς κομψά, δυσδιάκριτα σχέδια που μοιάζουν με κανονικά γυαλιά ή γυαλιά ηλίου.

Αυτό το μεγάλο βήμα προόδου οφείλεται στις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν την ενσωμάτωση βασικών εξαρτημάτων γύρω από τους φακούς. Αυτή η καινοτομία ανοίγει το δρόμο για μια ποικιλία φορητών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου οι σκελετοί μπορούν να αλλάζουν για να ταιριάζουν σε διαφορετικά στυλ, από σπορ έως σοφιστικέ.

Το Morrama Issé concept είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα καινοτόμων γυαλιών μικτής πραγματικότητας. Διαθέτει έναν ειδικό σχεδιασμό όπου οι φακοί και ο σκελετός είναι ξεχωριστοί, αλλά συνεργάζονται μεταξύ τους. Οι φακοί μοιάζουν με αθλητικά γείσα και έχουν όλα τα σημαντικά ηλεκτρονικά στοιχεία στις παχιές άκρες τους. Αυτό σημαίνει ότι το γείσο μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του και ο σκελετός είναι απλώς εκεί για να κρατάει το γείσο στο πρόσωπο του χρήστη.

Αυτό που διαφοροποιεί αυτή την ιδέα είναι η ευελιξία της. Οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν τους σκελετούς για να ταιριάζουν σε διαφορετικές καταστάσεις, είτε χρειάζονται κάτι στιβαρό είτε κάτι πιο κομψό. Επίσης, οι σκελετοί μπορούν να κατασκευαστούν από φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της μικρότερης διάρκειας ζωής που συνήθως συνδέεται με τέτοια προϊόντα.

Παρόλο που το Morrama Issé δεν είναι τόσο προηγμένο όσο τα gadgets που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι αρκετά χρήσιμο, ειδικά στην άθληση. Αυτά τα γυαλιά αυτά δείχνουν πληροφορίες για την υγεία και την άσκηση ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, ένα βήμα πέρα από αυτό που παρέχουν σήμερα τα smartwatches. Ο σχεδιασμός μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά η πραγματική καινοτομία του Issé βρίσκεται στην ευέλικτη και βιώσιμη προσέγγισή του στο σχεδιασμό γυαλιών μικτής πραγματικότητας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.