02 Μάι 2024
READING

Trending Now: A future hydrogen refuelling station disguised in an invisible cloak

2 MIN READ

Trending Now: A future hydrogen refuelling station disguised in an invisible cloak

Trending Now: A future hydrogen refuelling station disguised in an invisible cloak

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Ο Philippe Starck, ένας διάσημος Γάλλος σχεδιαστής, συνεργάστηκε με την HRS, κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία σταθμών υδρογόνου, για τη δημιουργία ενός μοναδικού σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Αυτός ο καινοτόμος σταθμός, που παρουσιάστηκε στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 στο Expo City Dubai, έχει σχεδιαστεί για να είναι σχεδόν αόρατος, αντανακλώντας το περιβάλλον του με γυαλισμένο αντανακλαστικό ατσάλι. Αυτό το design αναδεικνύει την καθαρή και άχρωμη φύση του καυσίμου υδρογόνου.

Ο σταθμός “HRS by Starck” αλλάζει χρώμα λόγω ενός ειδικού γυάλινου πάνελ, που τον κάνει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του. Έχει σχεδιαστεί για να περνάει απαρατήρητος, εστιάζοντας στην καθαρή ενεργειακή πτυχή του υδρογόνου. Ο σταθμός δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση – είναι πρακτικός και ευέλικτος, ικανός να ανεφοδιάζει διάφορα οχήματα όπως αυτοκίνητα, λεωφορεία, ακόμη και σκάφη με διαφορετικές ρυθμίσεις πίεσης.

Ο σταθμός αυτός, που πρόκειται να λειτουργήσει έως το 2024, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για την αποτελεσματική και κομψή χρήση της καθαρής ενέργειας. Ο σχεδιασμός του Starck είναι ένα μείγμα αισθητικής και πρακτικότητας, με στόχο να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα βλέπουμε και θα χρησιμοποιούμε τους σταθμούς καυσίμων στο μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.