03 Μάι 2024
READING

Opinion | Καινοτομία και τεχνολογία για ένα Καλύτερο Αύριο

3 MIN READ

Opinion | Καινοτομία και τεχνολογία για ένα Καλύτερο Αύριο

Opinion | Καινοτομία και τεχνολογία για ένα Καλύτερο Αύριο
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής των επιχειρήσεων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα. Ο ταχύτατος ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για βελτίωση προϊόντων και πρόσβαση σε πιο προηγμένες και καινοτόμες λύσεις, ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Σε αυτό τον σκοπό έχει ταχθεί και η BAT, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω ενός δυναμικού ψηφιακού μετασχηματισμού, στον άξονα του οποίου βρίσκονται η τεχνολογία και η καινοτομία.

Καθώς η τεχνολογική πρόοδος τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η ΒΑΤ επιλέγει να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζοντας υπάρχουσες και νέες δυνατότητες, με κύριο αρωγό την επιστήμη, ο Όμιλος της ΒΑΤ επιτυγχάνει πρωτοποριακές προσεγγίσεις γύρω από την ανάπτυξη προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, όπως το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse. Τα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και Καινοτομίας του Ομίλου, χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία για την ανάπτυξη προϊόντων νέων κατηγοριών με γνώμονα τις μακροχρόνιες μελέτες. Ειδικότερα, για την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες εργάζονται στα κέντρα R&D της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, τα οποία αναπτύσσονται με βάση σημαντικά, επιστημονικά δεδομένα και καινοτόμα στοιχεία.

Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Οι βασικοί άξονες δράσης που συνδράμουν σε αυτό τον στόχο και κινητοποιούν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υψηλή τεχνολογία, η πρόοδος, η απασχόληση, και η επιστήμη. Σε αυτούς τους τέσσερις κύριους πυλώνες βασίζεται και η δυναμική παρουσία της ΒΑΤ στην Ελλάδα, καθώς η χώρα αποτελεί διαχρονικά στρατηγική αγορά για την ΒΑΤ και μία από τις πρώτες χώρες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως για να εισαχθούν οι Νέες Κατηγορίες προϊόντων.

Η BAT Hellas, άλλωστε, έχει σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1999. Η εταιρεία συνεχίζει δυναµικά την επιχειρηµατική δραστηριότητά της στη χώρα, συµβάλλοντας στην ελληνική οικονοµία και κοινωνία, επενδύοντας σταθερά και συνεισφέροντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη σταθερή στήριξη του λιανεμπορίου και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών με σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Μια ακόμα χαρακτηριστική κίνηση που υποδηλώνει τη δυναμική επιχειρηματική συνέχεια της BAT στην Ελλάδα είναι και η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου. Μέσω αυτού διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει το δίκτυο των διανομέων και τα παραδοσιακά σημεία λιανικής πώλησης, αλλά και τους καπνοπαραγωγούς με την αγορά καπνού ετησίως. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει σταθερά την ελληνική κοινωνία, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα του ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση) με σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Στον πυρήνα της στρατηγικής της βρίσκεται η βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια η ΒΑΤ στην Ελλάδα έχει διακριθεί με περισσότερα από 50 βραβεία για ενέργειες σχετικά με τον χώρο εργασίας, το περιβάλλον και τις καινοτόμες κοινωνικές δράσεις της.

Η BAT Hellas ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.