30 Απρ 2024
READING

Trending Now: AR/XR glasses could get a lot slimmer

2 MIN READ

Trending Now: AR/XR glasses could get a lot slimmer

Trending Now: AR/XR glasses could get a lot slimmer

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Μία νέα καινοτομία στην τεχνολογία γυαλιών AR/XR θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε ταινίες. Πρόκειται για το Movi concept, μια λεπτή συσκευή γυαλιών XR, που κάνει την παρακολούθηση ταινιών στο σπίτι τόσο διασκεδαστική όσο και στον κινηματογράφο, χωρίς να χρειάζεται μεγάλη τηλεόραση ή οθόνη.

Τα γυαλιά αυτά είναι ελαφρύτερα και μεταφέρονται ευκολότερα από τα τρέχοντα μοντέλα. Αυτό οφείλεται σε μια ειδική τεχνολογία φακών που ονομάζεται Lenslet Array, η οποία χρησιμοποιεί περίπου 20.000 μικροσκοπικούς φακούς για να κάνει τα γυαλιά ελαφρύτερα και λεπτότερα. Χρησιμοποιεί επίσης διαφανή τεχνολογία OLED, η οποία βοηθά τα γυαλιά να μοιάζουν περισσότερο με κανονικά γυαλιά αντί για τα μεγάλα, ογκώδη γυαλιά VR που έχουμε συνηθίσει.

Αν και είναι ακόμα μια ιδέα, το Movi έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε βίντεο, κάνοντάς το πιο προσιτό και καθηλωτικό, είτε στο σπίτι είτε εν κινήσει. Η επιτυχία του, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από το πώς οι κινηματογραφιστές και οι δημιουργοί περιεχομένου θα προσαρμόσουν τα έργα τους σε αυτή τη νέα τεχνολογία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με το μέλλον των παραδοσιακών κινηματογραφικών εμπειριών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.