30 Απρ 2024
READING

Douleutaras: Ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό – Το βλέμμα σε νέες αγορές

4 MIN READ

Douleutaras: Ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό – Το βλέμμα σε νέες αγορές

Douleutaras: Ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό – Το βλέμμα σε νέες αγορές

Πρόκειται για μία από τις startup που έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, όντας από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Γεγονός που άλλωστε αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες, η δραστήρια επιχειρηματίας Μαριάννα Λάτση, μέσω του family office που διατηρεί, αποφάσισε να «μπει» στο μετοχικό κεφάλαιο του Douleutaras του Ανδρέα Γραμμάτη.

Μέσα σε οκτώ χρόνια, το Douleutaras κατόρθωσε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο. 

Στόχος της εταιρείας είναι να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν τις υπηρεσίες φτιάχνοντας μια εφαρμογή στην οποία ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιεί κάθε φορά που χρειάζεστε μια δουλειά. 

Με την παγκόσμια αγορά υπηρεσιών να αποτιμάται στα 6 τρις. ευρώ, ενώ μόλις το 5% αυτών να είναι διαδικτυακά, το Douleutaras προσφέρει εναλλακτικές ψηφιακές λύσεις, δημιουργώντας αποτύπωμα με σημαντικές διαστάσεις στην αγορά.

Το 2022, η πλατφόρμα δημιούργησε αξία σχεδόν 40 εκατ. ευρώ για τους επαγγελματίες συνεργάτες της, ποσό που υπάρχει ως στόχος να διπλασιαστεί μέχρι το 2025. Ενώ το 2023 αναμένεται να αυξήσει κατά 70% τη συνολική αξία συναλλαγών της.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η συνολική αξία συναλλαγών του Douleutaras το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 56% σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, η συνολική αξία συναλλαγών από τη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας έχει φτάσει το 35% του συνόλου, δηλαδή τα 7 εκατ. ευρώ.

Διευρύνει την παρουσία της στο εξωτερικό

Με το 35% των κερδών της να προέρχεται από το εξωτερικό, το Douleutaras έχει θέσει ως στόχο το άνοιγμα και σε νέες αγορές.

Αυτή τη στιγμή η startup του Ανδρέα Γραμμάτη έχει παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δραστηριοποιείται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, δηλαδή στην Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Επίσης έχει απλώσει τις δραστηριότητες της και σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ενώ στα άμεσα πλάνα είναι η επέκταση και στην έτερη χώρα της Ιβηρικής, την Ισπανία.

Ο λόγος που κοιτάνε την Ισπανία είναι ότι είναι μεγάλη αγορά, περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και είναι κυρίως τουριστική χώρα. Ταυτόχρονα έχει πάνω από 6 πόλεις άνω του 1 εκατ. κατοίκων, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργείται ευκολότερα κάτι μεγάλο. 

Η πλατφόρμα ΥourPro.ie της Ιρλανδίας έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, κάτι που φαίνεται από την μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών που εντάσσονται και αυξάνονται καθημερινά. Μάλιστα στην Ιρλανδία έχει αναδειχθεί σε Νο1 παίκτη στην αγορά, με τον κ. Γραμμάτη να φιλοδοξεί να συμβεί το ίδιο και στην Πορτογαλία. 

Το Douleutaras, η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, συνεργάζεται με περισσότερους από 4.200 αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης συμπληρώνει εύκολα τη φόρμα εργασίας και ο έξυπνος αλγόριθμος του προτείνει τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή του μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. 

Έως τώρα έχει διαχειριστεί πάνω από 1 εκατ. αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 590.000 ολοκληρωμένες εργασίες. Στον πυρήνα της πλατφόρμας βρίσκεται η τεχνολογία, μέσα από τον προηγμένο αλγόριθμο που προτείνει real time τους διαθέσιμους και αξιόπιστους επαγγελματίες ανά περιοχή, αλλά και τον ψηφιακό βοηθό που υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Το deal με το Latsco Family Office

Τον Απρίλιο του 2023, το Douleutaras σήκωσε 5 εκατ. ευρώ, με βασικούς επενδυτές το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση και το VentureFriends του Απόστολου Αποστολάκη. 

Από πλευράς Latsco, sponsor της επένδυσης ήταν ο γιος της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης, που έχει αναλάβει σημαντικές ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στον γύρο χρηματοδότησης επίσης συμμετείχαν ο Lars Rasmussen (συνιδρυτής Google Maps), οι Αιμίλιος Χαλαμανδάρης και Πύρρος Τσιάκουλης (συνιδρυτές Innoetics), ο Θάνος Παπαγγελής (ιδρυτής Epignosis), ο Ιωάννης Μαρτίνος (ιδρυτής Signal Group) και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος (ιδρυτής Buildium).

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Douleutaras, είναι αυτή που θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, ενώ θα υποστηρίξει την επέκταση των υπηρεσιών της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Νέα συνεργασία με Public

Μόλις χθες, τα Public ανακοίνωσαν σημαντική συνεργασία με το Douleutaras.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για μία εξαιρετική εμπειρία αγορών προϊόντων και υπηρεσιών για το Σπίτι αποκλειστικά στα καταστήματα «Public + home» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι πελάτες που επισκέπτονται τα καταστήματα Public + home σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024, θα λάβουν εκπτωτικό κουπόνι για τις απαραίτητες εποχιακές εργασίες του σπιτιού τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.