29 Απρ 2024
READING

Trending Now: SIXR’s QR Code-Driven Solution for Fashion Waste Reduction

2 MIN READ

Trending Now: SIXR’s QR Code-Driven Solution for Fashion Waste Reduction

Trending Now: SIXR’s QR Code-Driven Solution for Fashion Waste Reduction

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Μια νέα εταιρεία, η SIXR, υπόσχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απορριμμάτων της βιομηχανίας της μόδας, το οποίο υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, χρησιμοποιώντας ανταμοιβές με βάση τον κωδικό QR.

Ο τομέας της μόδας είναι γνωστός για τα σημαντικά του απόβλητα, με 40 εκατομμύρια τόνους ρούχων να καταλήγουν σε χωματερές και αναπτυσσόμενες χώρες ετησίως. Οι παραδοσιακές λύσεις, όπως το thrifting, δεν έχουν επιφέρει μεγάλο αντίκτυπο και πολλές μάρκες καταφεύγουν στο greenwashing.

Η προσέγγιση της SIXR είναι καινοτόμος: προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά που ενθαρρύνει τους χρήστες να αγοράζουν, να φορούν και στη συνέχεια να ανακυκλώνουν σωστά τα ρούχα τους. Η διαδικασία είναι απλή – οι χρήστες αγοράζουν ένα ρούχο μέσω της εφαρμογής SIXR, τα φορούν και, στο τέλος της ζωής του ρούχου, σαρώνουν έναν κωδικό QR για να το επιστρέψουν στο SIXR. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνουν χρηματικές ανταμοιβές ή εκπτώσεις σε μελλοντικές αγορές.

Η μέθοδος αυτή προωθεί την “κυκλική οικονομία”, στην οποία τα ρούχα επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται συνεχώς αντί να πετιούνται. Το σύστημα αυτό όχι μόνο μειώνει τα απόβλητα αλλά περιορίζει και την ανάγκη για νέους πόρους.

Ως τώρα δεν υπάρχουν πολλά κίνητρα για την ανακύκλωση ρούχων, κάτι που η SIXR στοχεύει να αλλάξει προσφέροντας οικονομικές ανταμοιβές. Το μοντέλο αυτό είναι παρόμοιο με τα υψηλά ποσοστά επιστροφής που παρατηρούνται σε κλάδους όπως τα μπουκάλια ποτών, όπου τα οικονομικά κίνητρα είναι ήδη επιτυχημένα.

Το σχέδιο της SIXR περιλαμβάνει τη συνεργασία με βιώσιμες και mainstream μάρκες για να γίνουν τα ρούχα πιο βιώσιμα από το στάδιο του σχεδιασμού. Οι κωδικοί QR σε κάθε αντικείμενο θα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του υφάσματος, το χρώμα, και τα αξεσουάρ, καθιστώντας την ανακύκλωση πιο αποτελεσματική. Η προσέγγιση αυτή βοηθά στη διαχείριση τόσο της δημιουργίας όσο και των αποβλήτων των ενδυμάτων.

Η SIXR λανσάρει την εφαρμογή της μαζί με ένα hoodie “For Tomorrow”, το οποίο αντιπροσωπεύει την έναρξη της ευρύτερης πρωτοβουλίας της για την ανακύκλωση. Το σύστημα αυτό διαφέρει από το thrifting και την παραδοσιακή ανακύκλωση, παρέχοντας στους καταναλωτές μια σαφή, με οικονομικά κίνητρα, διαδρομή για την ανακύκλωση των ενδυμάτων τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.