01 Μάι 2024
READING

Box Νοw: Παροχή νέων υπηρεσιών και επέκταση του δικτύου της

4 MIN READ

Box Νοw: Παροχή νέων υπηρεσιών και επέκταση του δικτύου της

Box Νοw: Παροχή νέων υπηρεσιών και επέκταση του δικτύου της

Τρία χρόνια παρουσίας ετοιμάζεται να κλείσει τον προσεχή Απρίλιο η Box Now, η «πράσινη» πρωτοπόρος Startup η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στις παραδόσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η αποδοχή των επαγγελματιών και των καταναλωτών ήταν εξαιρετική, αφού κατάφερε να συνάψει συμφωνίες με περισσότερα από 1.600 e-shops, ενώ εντός του 2023 πραγματοποίησε περισσότερες από 3 εκατομμύρια παραδόσεις.

Οι στόχοι για το 2024

Η ΒΟΧ ΝΟW έγινε γνωστή προσφέροντας, εκτός των άλλων, ευελιξία στις παραδόσεις δεμάτων μέσω Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής σε ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες ταχυμεταφορών.

Μέχρι σήμερα διαθέτει δίκτυο με περισσότερες από 70.000 θυρίδες και 2000 BOX NOW Lockers πανελλαδικά (σε 560 πόλεις/περιοχές της χώρας), ενώ στόχος της είναι, μέχρι το τέλος του 2024, να φτάσει τις 150.000 θυρίδες και τα 3000 BOX NOW Lockers.

Η παράδοση πραγματοποιείται την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη προσεγγίζει το 90%. Σημειώνεται ότι έχει καταγραφεί αύξηση 920% στα διακινούμενα δέματα σε δωδεκάμηνη περίοδο, ενώ 95 στους 100 πελάτες βαθμολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες με 9 ή 10 σε μέτρηση αξιολόγησης (NPS – Net Promoter Score)

Υπενθυμίζεται ότι ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να παραλάβει το δέμα του οποιαδήποτε ώρα και ημέρα επιθυμεί από τα 24/7 προσβάσιμα BOX NOW Lockers, ενώ ο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος παράδοσης της ΒΟΧ NOW, βοηθά τους συνεργάτες της εταιρείας να βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία του πελάτη τους, προσφέροντάς τους ευκολία και ανεξαρτησία κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους.

Οι υπάρχουσες υπηρεσίες που προσφέρονται

Η BOX NOW αναπτύσσεται σε B2B & Β2C επίπεδο.

1. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω BOX NOW Lockers

2. Στις εταιρείες ταχυμεταφορών προσφέρει πρόσθετες λύσεις δρομολόγησης παραδόσεων μέσω των BOX NOW Lockers

3. Σε ιδιώτες προσφέρει την επιλογή αποστολής & παράδοσης δεμάτων από ΒΟΧ ΝΟW Locker σε BOX NOW Locker (https://steiledema.boxnow.gr).

4. BOX NOW PAY ON THE GO: Ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την αγορά στο αγαπημένο το e-shop και να πληρώσει μόλις το δέμα παραδοθεί στο locker μέσω payment link.

Η νέα υπηρεσία δωρεάν επιστροφής δεμάτων

Όπως έκανε γνωστό, η BOX NOW προσφέρει πλέον και μία νέα υπηρεσία, την ΒΟΧ NOW Returns, για άμεσες και δωρεάν επιστροφές παραγγελιών. Στο πλαίσιο αυτό ο καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το δέμα του ανεξαρτήτως του αρχικού τρόπου αποστολής.

Συγκεκριμένα, στην ΒΟΧ NOW Returns οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέψουν το δέμα που έλαβαν από τα συνεργαζόμενα e-shop, από οποιοδήποτε locker επιθυμούν και όποια ώρα τούς βολεύει.

Η επιστροφή πραγματοποιείται με 3 βήματα μέσα από το site επιστροφών (https://returns.boxnow.gr/)

Επιλογή μεγέθους δέματος που επιθυμεί να επιστρέψει ο καταναλωτής

Συμπλήρωση στοιχείων

Τοποθέτηση δέματος σε locker αναγράφοντας πάνω τον αριθμό αποστολής.

Η επέκταση στην Κύπρο

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα, η BOX NOW αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό διευρύνει την πρόσβαση των ελληνικών e-shops στην Μεγαλόνησο, αλλά και προσφέρει στους Κύπριους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους με μεγαλύτερη ευκολία από τα ελληνικά e-shops. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, στόχος ήταν μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση έως και 120 BOX NOW Lockers σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου προσφέροντας την ταχύτερη και πιο οικονομική λύση στην παραλαβή και αποστολή δεμάτων. Σημειώνεται ότι η παράδοση των παραγγελιών θα γίνεται σε 2 εργάσιμες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η BOX NOW Ελλάδας λειτουργεί και ως hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος, όπως Κροατία και Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση από την πρώτη μέρα λειτουργείας μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που μαρτυρά την την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων στο επιχειρησιακό πλάνο. Η BOX NOW είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων στην ελληνική αγορά όπως στον ΟΠΑΠ, και στην Profarm. Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει επίσης με μειοψηφικό ποσοστό το Olympia Group, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα P.C.P.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.