01 Μάι 2024
READING

H Coca-Cola γίνεται πικάντικη;

3 MIN READ

H Coca-Cola γίνεται πικάντικη;

H Coca-Cola γίνεται πικάντικη;

Ο πειραματισμός βρίσκεται στον πυρήνα ανάπτυξης ενός από τα κορυφαία brands του κόσμου, την Coca-Cola, η οποία αν και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα διεθνώς εμπορικά σήματα, συνεχίζει να καινοτομεί για να κερδίσει περισσότερους πιστούς. Γι’ αυτό και αφήνει τους ίδιους τους καταναλωτές να πειραματιστούν και να της υποδείξουν τί θέλουν.

Η Coca-Cola φέρνει στην αγορά την Coca-Cola Spiced, ένα νέο αναψυκτικό, με περισσότερη ή καθόλου ζάχαρη και γεύσεις βατόμουρου και μπαχαρικών. Από τις 19 Φεβρουαρίου που θα κυκλοφορήσει στα ράφια, το νέο προϊόν έρχεται να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών – ειδικά των νεότερων- για πιο πικάντικα τρόφιμα και ποτά.

Παράλληλα, λανσάρει την Coca-Cola Happy Tears Zero Sugar, ένα αναψυκτικό που περιέχει αλάτι και μεταλλικές γεύσεις. Το Happy Tears θα πωλείται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων μόνο μέσω του TikTok στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Προσθήκες σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού

Όσο οι προτιμήσεις και τα γούστα των καταναλωτών αλλάζουν, τόσο η Coca-Cola κινείται επιθετικά για να αυξήσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Κι ενώ η εταιρεία διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με νερά, τσάι και αθλητικά ποτά, δεν αφήνει από την προσοχή τα εμβληματικά της αναψυκτικά.

Οι πελάτες λαχταρούν πιο τολμηρές και δυνατές γεύσεις, σύμφωνα με έρευνες της Coca-Cola που διαπίστωσαν το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών να δοκιμάσουν ένα πιο πικάντικο ρόφημα, και την προτίμησή τους στη γεύση βατόμουρο.

Και καθώς οι προτιμήσεις αλλάζουν, η Coca-Cola πρέπει όχι μόνο να ικανοποιεί τους πελάτες που θέλουν τα αυθεντικά, παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και να ανακαλύπτει καινούριες και διαφορετικές γεύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι νεαροί καταναλωτές συνήθως δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις και μόλις το 17% θα αγοράσει το ίδιο με την τελευταία φορά. Με περισσότερες γεύσεις διαθέσιμες λοιπόν, όχι μόνο προσελκύονται περισσότεροι Gen Z-ers, αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες να δοκιμάσουν ένα ρόφημα περισσότερες από μία φορές.

Ήδη η Coca-Cola λανσάρει στην αγορά των ΗΠΑ νέες γεύσεις παγωμένων ροφημάτων, ενώ σταθερά αναπτύσσει και βγάζει στην αγορά limited edition γεύσεις για να κρατά το ενδιαφέρον των καταναλωτών ζωντανό. Παράλληλα, πειραματίζεται και με την υφή του ροφήματος και με το πώς θα προσθέσει άζωτο στα παγωμένα ροφήματά αντί για το κλασικό διοξείδιο του άνθρακα, για να τους δώσει πιο βελούδινη αίσθηση.

Η βελτίωση στους χρόνους φέρνει συχνότερη ανανέωση

Στο παρελθόν, ένα νέο προϊόν όπως η Spiced χρειαζόταν περισσότερο από ένα χρόνο για να αναπτυχθεί, ενώ τώρα η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί η εταιρεία εστιάζει σε πρωτοβουλίες που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα και όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν οι εκπρόσωποι της, λειτουργούν σαν μια startup 137 ετών.

Ένα σημαντικό μέρος των πρόσφατων προσπαθειών καινοτομίας της Coca-Cola επικεντρώθηκε στην πλατφόρμα Creations, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2022 για να αναδείξει το σήμα κατατεθέν αναψυκτικό της εταιρείας και να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές. Η Creations επιδιώκει όχι μόνο να δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις που θα κυκλοφορήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και να τοποθετήσει την Coca-Cola ως μάρκα lifestyle.

Το Happy Tears Zero Sugar είναι το πρώτο είδος της Coca-Cola που συσκευάζεται σε ένα “hype kit”,  διαθέσιμο αποκλειστικά στο TikTok. Το kit περιλαμβάνει χαρτομάντιλα για να σκουπίσετε τα δάκρυα και άλλα αντικείμενα.

Η Creations προσελκύει νέους καταναλωτές περίπου δύο φορές περισσότερο από άλλες πρωτοβουλίες και στόχος της Coca-Cola είναι να ξανασυστήσει τη μάρκα στην επόμενη γενιά. Το Happy Tears Zero Sugar και η Coca-Cola Spiced είναι μερικά μόνο από τα αναψυκτικά που θα κυκλοφορήσουν το 2024. Αναμένοντας τα Sprite Cherry Lime Chill και Dr Pepper Creamy Coconut, ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ποιος ξέρει, ίσως κάποια από αυτές να γίνει το επόμενο trademark της Coca Cola.

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.