02 Μάι 2024
READING

Robert Gauci: Οδηγώντας την Εθνική Ασφαλιστική στην επόμενη ημέρα

4 MIN READ

Robert Gauci: Οδηγώντας την Εθνική Ασφαλιστική στην επόμενη ημέρα

Robert Gauci: Οδηγώντας την Εθνική Ασφαλιστική στην επόμενη ημέρα

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 2023 όταν ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Robert Gauci, στην πρώτη του επίσημη ομιλία μπροστά σε εργαζόμενους και στελέχη της εταιρείας, ανέλυε το όραμά του για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι στόχος τόσο εκείνου όσο και του βασικού μετόχου, του CVC, ήταν η Εθνική να γίνει η Πρώτη Ασφαλιστική στην Ελλάδα.

Δεν τον ένοιαζε και δεν τον νοιάζει το μερίδιο αγοράς. Δεν σκέφτεται το κεφάλαιο που θα πρέπει να δαπανηθεί για τον ολικό μετασχηματισμό της εταιρείας. Μόνος του στόχος ήταν η Εθνική Ασφαλιστική να εξελιχθεί, να γίνει μια σύγχρονη και αποτελεσματική εταιρεία, που επίκεντρο θα έχει μόνο το καλό του πελάτη. Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

«Δέσμευσή μου είναι να μετατρέψουμε την δύναμη σε αξία και να φέρουμε την Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον της. Αυτό σημαίνει να δουλέψουμε μαζί για να μπει η Εθνική Ασφαλιστική σε δρόμο συνεχούς ανάπτυξης» ήταν τα λόγια του CEO προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, δίνοντας το έναυσμα της αλλαγής, της δημιουργικότητας, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν θα ήταν εύκολο. «Η αξία δεν φαίνεται μόνο στα κέρδη και δεν μετριέται μόνο στους ισολογισμούς. Η αξία μετριέται σε αυτό που δημιουργούμε για τους ανθρώπους, για τους πελάτες, τον μέτοχό μας και τους συνεργάτες μας» είχε τονίσει τότε.

Σε ένα περιβάλλον δύσκολο, που συνεχώς αλλάζει, και σε μια καθόλου ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη, και τον πληθωρισμό διαρκώς να αυξάνεται, ο κ. Gauci έδωσε μια υπόσχεση. Και έμελλε να την κρατήσει.

Πέτυχε αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2023, έτρεξε σημαντικά προγράμματα, έβαλε σε πρώτο πλάνο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, έβγαλε νέα προϊόντα, τα οποία μάλιστα θα φτάσουν στα εννέα μέσα στο 2024. «Πρώτη φορά η ασφαλιστική μας θα βγάλει εννέα προϊόντα μέσα σε ένα χρόνο. Συνήθως έβγαζε 2-3. Αυτό δείχνει ότι εργαζόμαστε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του πελάτη», τόνισε στην συνέντευξη τύπου που έγινε πριν δύο ημέρες στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ποιος είναι ο Robert Gauci
Ο Robert Gauci ανέλαβε επίσημα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής την 1η Ιανουαρίου 2023, όμως είχε ανακοινωθεί ήδη λίγους μήνες νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2022.

Ο κ. Gauci, που αντικατέστησε τον Σταύρο Κωνσταντά στο τιμόνι της ασφαλιστικής, είχε μακρόχρονη εμπειρία άνω των 25 ετών στον κλάδο, ενώ πριν αναλάβει CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, ήταν πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία.
Νωρίτερα κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA, συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου για την Τσεχία και τη Σλοβακία και του COO για την Ιταλία, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού των εταιριών και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Στο ξεκίνημα της καριέρας του εργάστηκε για την AIG και αργότερα για την Metlife.

Η επιλογή του από το CVC του Άλεξ Φωτακίδη δεν ήταν καθόλου τυχαία. Γάλλος με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του, γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα, μιλάει εξαιρετικά και την ελληνική γλώσσα, παρά την επί ετών παρουσία του στο εξωτερικό. Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στο Παρίσι όπου και πραγματοποίησε εκτεταμένες σπουδές στα Οικονομικά και την Τραπεζική.

Ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής επισκεπτόταν πολύ συχνά την Ελλάδα πριν ακόμα εγκατασταθεί μόνιμα μαζί με την οικογένεια του, αφού είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Η μαμά του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Γάλλος.

Μεγάλο του πάθος η φωτογραφία, αγάπη η οποία τον έχει ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου, απαθανατίζοντας με την κάμερά του πανέμορφα τοπία, ανθρώπους, συνήθειες και τρόπο ζωής διαφορετικών από των δικών μας κοινωνιών.

Αύξηση τζίρου το 2023 και οι στόχοι για το 2027

Αυτός λοιπόν είναι ο έμπειρος manager της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος έχει δεσμευτεί να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα, με επίκεντρο μόνο τον πελάτη. Κάτι που σταδιακά, με τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται, δείχνει να τα καταφέρνει. Η παραγωγή ασφαλίστρων το 2023 αυξήθηκε κατά 12% σε σχέση με το 2022 στα 734,5 εκατ. ευρώ, με τον στόχο για τοπ 2027 να είναι το 1 δις. ευρώ.

Έχει αυξήσει τους πελάτες της από 1.584.718 το προηγούμενο έτος σε 1.718.138 στο τέλος του 2023, ενώ όπως είπε ο κ. Gauci κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, τα επόμενα χρόνια προτεραιότητα θα δοθεί στις πωλήσεις προϊόντων, προκειμένου ο μέσος πελάτης να έχει τουλάχιστον τρία προϊόντα της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι μόλις 1,2 σήμερα.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει βάλει μπροστά επενδυτικό πλάνο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία με την υλοποίηση 38 έργων. Επίσης υπάρχει στο τραπέζι η πώληση του κτιρίου στην Λεωφόρο Συγγρού, χωρίς όμως να υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς εξετάζεται η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η Εθνική Αλλάζει…” το μήνυμα του Robert Gauci, CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής στο προσωπικό της εταιρίας – Asfalisinet.gr

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.