30 Απρ 2024
READING

Τάσος Οικονόμου: Ο αυστηρός dragon με την έντονη φιλανθρωπική δράση

3 MIN READ

Τάσος Οικονόμου: Ο αυστηρός dragon με την έντονη φιλανθρωπική δράση

Τάσος Οικονόμου: Ο αυστηρός dragon με την έντονη φιλανθρωπική δράση

Ο Τάσος Οικονόμου μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στο ελληνικό -τηλεοπτικό- κοινό, γρήγορα όμως κατάφερε να στρέψει πάνω του την προσοχή μέσω της συμμετοχής του στο Dragons Den. «Με την εμπειρία μου στον χώρο των επενδύσεων παγκοσμίως, έχω έρθει να αναζητήσω ελληνικές ιδέες και εταιρείες που με την επένδυσή μου και με τη συμβολή μου μπορούν να αναπτυχθούν ραγδαία!», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά λίγο πριν την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Dragons’ Den.

Μιλάει αργά, προσέχει τις κουβέντες τους, κάνει υπολογισμούς πολύ προσεκτικά, και υποβάλλει τις προσφορές του μόνο όταν πραγματικά κάτι καταφέρει να κερδίσει την προσοχή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 22χρονη Μαρίνα Προκοϊωσήφη, η οποία κατάφερε να «κλείσει» το πιο γρήγορο deal στην ιστορία του ελληνικού Dragons’ Den, λαμβάνοντας 30.000 λίρες για το 4% της εταιρείας της. Τα λόγια του Τάσου Οικονόμου είναι ενδεικτικά για τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί. «Μαρίνα πρέπει να καταλάβεις κάτι: πιστεύω σε εσένα! Έχει σημασία αυτό που σου λέω. Πιστεύω σε σένα», ήταν τα λόγια του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος δεν ζήτησε καν να δει πως λειτουργεί το προϊόν που του παρουσιάστηκε.

«Βαρύ» βιογραφικό

O Tάσος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα και από νωρίς κατάφερε να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Όντας εξαιρετικά ευφυής και επιμελής, ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Οξφόρδη, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κι εκεί κατάφερε να διακριθεί, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο Exhibition.

Έχοντας ως εφόδιο τις εξαιρετικές σπουδές του και την δίψα του για διάκριση, ο Τάσος Οικονόμου ξεκίνησε την σπουδαία του διαδρομή στον κόσμο των επιχειρήσεων, από τη Ναυτιλία και τη Διαχείριση Επενδύσεων Ιδιωτικών Κεφαλαίων. Σήμερα, στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του βρίσκονται οι επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, ενώ ο ίδιος έχει και τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Brockmans Gin. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής super premium gin παγκοσμίως. Ακόμα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Monese, μιας βρετανικής fintech που δραστηριοποιείται πανευρωπαϊκά.

Η φιλανθρωπική του δράση

Μπορεί στο Dragons’ Den να έχει γίνει γνωστός για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που του αρέσει να κάνει, στην προσωπική του ζωή όμως παρουσιάζει ένα έντονα φιλανθρωπικό πρόσωπο. Έτσι, το όνομά του εμφανίζεται σε μία σειρά από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αναλυτικότερα, στα Ηνωμένα Έθνη έχει αναλάβει το ρόλο του Συμβουλευτικού Μέλους της Διοίκησης (Advisory Board) της Επιτροπής του Ινστιτούτου των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα Εκπαίδευσης και Έρευνας (UNITAR) που βοηθάει την Πολυμερή Διπλωματία.

Από το 2020 έως το 2022, ο Τάσος Οικονόμου διετέλεσε Παγκόσμιος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του YPO, της μεγαλύτερης παγκόσμιας ηγετικής κοινότητας διευθυντικών στελεχών (CEOs) που αριθμεί περισσότερα από 34.000 μέλη σε 150 χώρες με κύκλο εργασιών των μελών της στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια και πάνω από 22 εκατομμύρια υπαλλήλους, ενώ από το 2022 έγινε Επίτιμος Προέδρος του ΥPO.

Λάτρης των πολεμικών τεχνών

Οι υποχρεώσεις του, όπως είναι λογικό, περιορίζουν τον ελεύθερό του χρόνο. Πάντως, όταν καταφέρνει να δημιουργεί ένα κενό στο πρόγραμμά του, του αρέσει πολύ να ταξιδεύει, και να έρχεται σε επαφή με νέες κουλτούρες. Ακόμα, είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και είναι κάτοχος τριών νταν στο καράτε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τάσος Οικονόμου αποτελεί ένα ακόμα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης, αφού κατάφερε να δημιουργήσει μία πολύ σημαντική περιουσία με «όπλο» την οξυδέρκειά του και τις επιτυχημένες του κινήσεις.

Γνωρίσαμε τα νέα πρόσωπα του Dragons' Den

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.