29 Απρ 2024
READING

Τί πιο εύκολο για ένα ρομπότ από το να σου σχεδιάσει το σπίτι;

3 MIN READ

Τί πιο εύκολο για ένα ρομπότ από το να σου σχεδιάσει το σπίτι;

Τί πιο εύκολο για ένα ρομπότ από το να σου σχεδιάσει το σπίτι;

Όλο και πιο συχνά συναντάμε βοηθούς ΑΙ όταν κάνουμε τις ηλεκτρονικές μας αγορές, καθώς οι εταιρείες διακρίνουν τα οφέλη που έχει μια τέτοια χρήση και είναι δύσκολο να αντισταθούν. Πρόσφατα η σουηδική μάρκα οικιακών ειδών ΙΚΕΑ λάνσαρε το νέο Ikea AI assistant, που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις επίπλων και διακόσμησης σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη -τις διαστάσεις του δωματίου, το προσωπικό στυλ, τον προϋπολογισμό και τις λειτουργικές απαιτήσεις.

Το εργαλείο, που είναι διαθέσιμο στο OpenAI GPT Store για καταναλωτές στις ΗΠΑ, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πολλά πράγματα που πριν δεν μπορούσαν.

Τί μπορεί να κάνει ο Ikea ΑΙ Αssistant για εσάς;

Κατ’ αρχάς, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις ανάγκες σχεδιασμού του σπιτιού τους σε κανονική γλώσσα συνομιλίας και να λάβουν εξατομικευμένες προτάσεις. Μπορείτε να πείτε, για παράδειγμα, “Θέλω να φτιάξω ένα άνετο σαλόνι για το μικρό μου διαμέρισμα και να χρησιμοποιήσω βιώσιμα υλικά” και ο βοηθός ΑΙ, αξιοποιώντας τα δεδομένα που έχει, να σχεδιάσει το σαλόνι στα μέτρα σας και σύμφωνα με αυτά που έχετε κατά νου.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε ολόκληρο τον κατάλογο Ikea, σε όλες τις κατηγορίες και να ελέγξετε τα προϊόντα και τη διαθεσιμότητά τους σε διαφορετικά καταστήματα. Να δείτε ιδέες σχεδίασης, να διαβάσετε πραγματικές ιστορίες ανακαίνισης σπιτιού και να ακούσετε συμβουλές από ειδικούς στην επίπλωση.

Η ΙΚΕΑ σκοπεύει να διαθέσει την εφαρμογή σε περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του 2024. Ήδη έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που επικεντρώνεται στην υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση της από όλη την εταιρεία και έχει στόχο να εκπαιδεύσει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους.

Η στρατηγική της ΙΚΕΑ 

Η εταιρεία ακολουθεί μια ρεαλιστική, πελατοκεντρική προσέγγιση, μαθαίνει να αξιοποιεί την ΑΙ και συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών για να ζωντανέψει τις ιδέες της, να πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη και να συμμετάσχει στην εξέλιξη της καθώς διαμορφώνει τη στρατηγική της.

Το νέο Ikea AI Assistant είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας του ΙΚΕΑ που στοχεύει να εμπλουτίσει την εμπειρία λιανικής, να εξερευνήσει πρόσθετους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Σε άλλες προσπάθειες τεχνολογικής καινοτομίας, η Ikea βρίσκεται στη μέση της τριετούς προσπάθειας να επενδύσει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη στρατηγική ανάπτυξης του omnichannel της. Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει οκτώ νέα καταστήματα και 900 σημεία παραλαβής όπου οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν τις αγορές τους.

Φαίνεται πως διάφορα καινοτόμα retail trends, που συνδέονται άμεσα με την τεχνητή νοημοσύνη έχουν έρθει για να μείνουν. Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές που στηρίχτηκαν στις διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουν να κάνουν ηλεκτρονικά τα ψώνια τους με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αξιοποιούν εργαλεία ΑΙ για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού καταστήματος. Η ΙΚΕΑ βλέποντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη διαθέτει πολλές εφαρμογές που της ταιριάζουν, ερευνά και επενδύει με σταθερές κινήσεις στους νέους, πρωτότυπους τρόπους που βελτιστοποιούν την εμπειρία του πελάτη. Άλλωστε, τί πιο εύκολο για ένα ρομπότ από το να σου σχεδιάσει το σπίτι;

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.