01 Μάι 2024
READING

Ελληνικό: «Τρέχουν» τα έργα – «Κληρώνει» για τους νέους διαγωνισμούς

3 MIN READ

Ελληνικό: «Τρέχουν» τα έργα – «Κληρώνει» για τους νέους διαγωνισμούς

Ελληνικό: «Τρέχουν» τα έργα – «Κληρώνει» για τους νέους διαγωνισμούς

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες της ανάθεσης των έργων στο Ελληνικό, καθώς η Lamda Development έχει κάνει γνωστό ότι επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το προσεχές Πάσχα η ανάθεση όλων των συμβάσεων των έργων. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται τα αποτελέσματα και η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του Riviera Galleria αλλά και του Vouliagmenis Mall. Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό οι ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΑΚΤΩΡ.

Ακόμα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων βρισκόμαστε στον διαγωνισμό για το Commercial Hub. Για την αναδοχή του έργου «παλεύουν» τα σχήματα ΓΕΚ Τέρνα-ACC, Άβαξ-Rizzani Άκτωρ-MAN.

Στον αντίποδα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν, με το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ να επικρατεί της διαδικασίας. Ο όμιλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ βρίσκεται, μέσω της ΑΚΤΩΡ, και πίσω από το έργο για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, γνωστό και ως «The Hellinikon Park», το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Η ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει ήδη τις πρόδρομες εργασίες και για το εμβληματικό ακίνητο που πρόκειται να ανεγερθεί στο Retail Park. Στον υπόλοιπο σχεδιασμό, τα έργα ανέγερσης από την Trade Estates αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ενώ οι προβλέψεις λειτουργίας τοποθετούνται για τα μέσα του 2027.

Τι ισχύει για το Park Rise

Άλλο ένα σημαντικό έργο στο Ελληνικό, είναι εκείνο του οικιστικού συγκροτήματος Park Rise, στη νέα γειτονιά Little Athens. Τα έργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, καθώς την πρώτη φάση έχει αναλάβει η ΕΡΕΤΒ. Στο συγκεκριμένο στάδιο, προβλέπεται η πραγματοποίηση εκσκαφών, αντιστηρίξεων και έργων του φέροντος οργανισμού. Συνολικά ο προϋπολογισμός φτάνει στα 20 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός 16 μηνών.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθεί το κτήριο, θα περιλαμβάνει 12 ορόφους με δύο επίπεδα υπογείου, στα οποία θα φιλοξενούνται χώροι στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι. Πρόκεται για μία ιδιαιτέρως εντυπωσιακή κατασκευή, αφού το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.000 τ.μ. ενώ το ύψος του κτηρίου θα φτάσει στα 50 μέτρα. Εντός του ακινήτου θα κατασκευαστούν και 176 θέσεις στάθμευσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν, ενώ, αν όλα εξελιχθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα είναι έτοιμο στο τρίτο τρίμηνο του 2026.

Τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν

Όπως αναφέραμε σκοπός της Lamda Development είναι να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο σχετικά με τις εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή των υπόλοιπων γειτονιών του Little Athens. Για το σκοπό αυτό αναμένεται να «τρέξουν» οι διαδικασίες για διαγωνισμούς που θα αφορούν:

– το οικιστικό συγκρότημα Pavilion Terraces. Πρόκειται για ένα εξαώροφο οικιστικό συγκρότημα οργανικής αρχιτεκτονικής, την σχεδίαση του οποίου ανέλαβε το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Architecture Studio. Μετά την κατασκευή του θα τεθούν προς πώληση 156 διαμερίσματα, τα οποία θα διαθέτουν θέα στη θάλασσα και το Πάρκο.

– το οικιστικό συγκρότημα Promenade Heights. Θα περιλαμβάνει 79 διαμερίσματα, μεγέθους ενός έως τεσσάρων δωματίων, σε 5 ορόφους. Όπως έχει ανακοινωθεί, το κτήριο θα είναι κυκλικού και ελλειπτικού σχεδιασμού, ενώ θα διαχωρίζεται σε δύο συγκροτήματα από μια έκταση πλούσιας βλάστησης που θα συνδέεται άμεσα με το The Experience Park.

– το Atrium Gardens. Ένα κτήριο σχεδιασμένο με σκοπό να εναρμονίζεται με τη φύση και τον περιβάλλοντα χώρο. Θα αποτελείται από 56 διαμερίσματα, ενός, έως τεσσάρων δωματίων σε 5 ορόφους, ενώ θα διαθέτει άμεση πρόσβαση στον κεντρικό πεζόδρομο, αλλά και εύκολη σύνδεση με τις λοιπές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

-το Trinity Gardens. Θα αποτελείται από τρία κτήρια και θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα της γειτονιάς και στο The Ellinikon Experience Park. Η τοποθεσία του είναι εξαιρετική γιατί θα βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα. Την σχεδίαση έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects, ενώ θα αποτελείται από 80 διαμερίσματα, ενός έως τεσσάρων δωματίων, σε πέντε ορόφους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.