20 Ιούλ 2024
READING

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο έμπιστος manager του Πρεμ Γουάτσα οδηγεί την Eurolife

4 MIN READ

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο έμπιστος manager του Πρεμ Γουάτσα οδηγεί την Eurolife

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο έμπιστος manager του Πρεμ Γουάτσα οδηγεί την Eurolife

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και CEO της Eurolife και πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, είναι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της ασφάλισης. Είναι ο άνθρωπος που από τις θέσεις που βρίσκεται, εδώ και πολλά χρόνια, υπερασπίζεται με όποιον τρόπο μπορεί τον κλάδο και παλεύει κυρίως για το καλό του Έλληνα ασφαλισμένου.

Η Ελλάδα σίγουρα δεν είναι μια χώρα που κυλάνε όλα ρόδινα, ιδίως στην ιδιωτική ασφάλιση. Καθώς είναι μία από τις λιγότερο ασφαλισμένες χώρες της Ευρώπης. Θέμα μείζον, το οποίο πολλές φορές έχει θίξει ο κ. Σαρρηγεωργίου, και από την θέση του ως πρόεδρος της ΕΕΑΕ προσπαθεί να το αλλάξει.

Η πρόσφατη θέσπιση για μείωση του ΕΝΦΙΑ 10%, για όποιον ασφαλίσει την κατοικία του από φυσικές καταστροφές, είναι ένα κίνητρο το οποίο από πολλούς στην αγορά θεωρείται δική του, προσωπική επιτυχία. Και συνεχίζει να παλεύει για ακόμα περισσότερα κίνητρα, που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην ασφάλιση. 

Η επιτυχημένη πορεία του στη Eurolife

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι ένας από τα παλαιότερα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς. Με πάνω από 18 χρόνια στο τιμόνι της Eurolife, έχει περάσει μέσα από δυσκολίες και πάντα καταφέρνει να την διατηρεί στο Top 3 των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University. Πριν μπει στην Eurolife εργαζόταν σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Το 2015 η Eurobank ανακοίνωσε την πώληση του 80% της Eurolife στο καναδικό επενδυτικό fund Fairfax Financial Holding του Πρεμ Γουάτσα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 316 εκατ. ευρώ. Ενώ κάλλιστα ο Γουάτσα θα μπορούσε να τοποθετήσει κάποιον άλλον στη θέση του, εκείνος επέλεξε να διατηρήσει τον κ. Σαρρηγεωργίου στο τιμόνι, καθώς στο πρόσωπό του είδε τη δυναμικότητα, την εμπιστοσύνη αλλά και την ικανότητα να τρέξει την εταιρεία στην επόμενη ημέρα.

Βάσει στοιχείων για το 2022, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στα 608 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 537,7 εκατ. ανήκουν στην εταιρεία ζωής και τα 70,4 εκατ. ευρώ στην εταιρεία γενικών ασφαλίσεων.

Πρόσφατα η Eurolife εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Σαρρηγεωργίου να δηλώνει ότι «μέσα από τη δυναμική μας παρουσία στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε αποδείξει τη σημασία που δίνουμε στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Η μετακόμιση στα νέα μας γραφεία, μάς δίνει μια πνοή ανανέωσης και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στην περιοχή και τους δεσμούς μας με τους συνεργάτες μας εδώ. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους, όπως και στους πελάτες μας, με τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού».

Επίσης, πριν λίγες εβδομάδες, υπέγραψε μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξή της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και του ασφαλιστικού κλάδου συλλήβδην. Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την LTIMindtree στην Ινδία, με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Gen AI και Digital Hub στην Αθήνα, αλλά και ειδικών εγκαταστάσεων στην Πολωνία και τη Βομβάη της Ινδίας. Ένα έργο που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Fairfax Digital Services.

Η συνεισφορά του στην αγορά

Κίνητρα, κίνητρα και πάλι κίνητρα. Αυτό είναι το «μότο» του πολύπειρου manager καθώς βλέπει ότι ο Έλληνας πολίτης χάνει πολύ στην ασφαλιστική συνείδηση, και αυτή δεν έρχεται από την μία ημέρα στην άλλη. Πρέπει να καλλιεργηθεί και, φυσικά, κάποιος πρέπει να του την καλλιεργήσει. Το κράτος και οι ασφαλιστικές εταιρείες, συντονισμένα, πρέπει να δώσουν στο πολίτη να καταλάβει ότι το να ασφαλίσεις την υγεία σου, την κατοικία σου ή το αυτοκίνητό σου δεν είναι μια πολυτέλεια αλλά μια ανάγκη.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου το ξέρει καλά αυτό, το έχει δει πολλές φορές, με τελευταία την καταστροφή του Daniel. Kαι προσπαθεί με κάθε μέσο για να το μεταδώσει. Ξέρει ότι στο τέλος της ημέρας, σε μια ενδεχόμενη καταστροφή, αυτός που θα ζημιωθεί περισσότερο δεν είναι ο πλούσιος, αλλά ο φτωχός. Εκείνος που δεν θα μπορεί να αναπληρώσει τη χαμένη του περιουσία, αυτός που θα περιμένει από το κράτος να του αποζημιώσει την περιουσία του αλλά αυτό θα καθυστερεί τραγικά να συμβεί.

Αυτό λέει σε κάθε ευκαιρία. Και φυσικά δεν μιλάει μόνο ως πρόεδρος και CEO της Eurolife, αλλά και ως πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Όπως πριν λίγες εβδομάδες, στην κοπή πίτας της Ένωσης, που επανέλαβε την ανάγκη για αλλαγή καθώς «ο πολύς κόσμος παραμένει ανασφάλιστος και την πληρώνει ο φτωχός στο τέλος της ημέρας». 

Γιατί, όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Το θέμα της ασφάλισης δεν είναι θέμα ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης, πρέπει να είναι θέμα όλου του κοινωνικού και πολιτικού συνόλου της χώρας. Διότι όπως έχω πει πολλές φορές το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα περιμένουμε όλα από το κράτος, κι αυτό δε γίνεται πουθενά αλλού, που σημαίνει ότι ή όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος ή ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε και εμείς».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.