29 Απρ 2024
READING

PeopleCert: Οι πιστοποιήσεις, η εξάπλωση μέχρι την Ασία και το σερί εξαγορών

4 MIN READ

PeopleCert: Οι πιστοποιήσεις, η εξάπλωση μέχρι την Ασία και το σερί εξαγορών

PeopleCert: Οι πιστοποιήσεις, η εξάπλωση μέχρι την Ασία και το σερί εξαγορών

Πάντα με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, όπως φανερώνει και το όνομά της, η PeopleCert ξεκίνησε από έναν Έλληνα επιχειρηματία, για να «μεταμορφωθεί» σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση και την παροχή πιστοποιήσεων, συνεργαζόμενη με πολυεθνικούς οργανισμούς και κυβερνητικούς φορείς για την πιστοποίηση ατόμων. Ιδρύθηκε το 2000 από τον Βύρωνα Νικολαΐδη και πλέον στο χαρτοφυλάκιό της μετρά 700 πιστοποιήσεις στην αγορά στους τομείς της πληροφορικής και του ψηφιακού μετασχηματισμού, της διαχείρισης έργων, των επιχειρήσεων και των γλωσσών.

Η εταιρία ήρθε μόλις ξανά στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση της νέας της εξαγοράς – που συμπληρώνει ένα σερί τέτοιων κινήσεων – της ινδικής DP Cube Learning & Skills, με στόχο να συνεχίσει τη στρατηγική επέκτασης και τη δυναμική διεθνή παρουσία της και στην Ασία.

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η PeopleCert

Η εταιρία παρέχει εξετάσεις σε 200 χώρες και εδάφη, σε 25 γλώσσες, μέσω της τεχνολογίας αξιολόγησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν πλήρως τις ικανότητές τους και να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι προσφέρει περισσότερες από 10.000 τοποθεσίες εξετάσεων παγκοσμίως.

Παράλληλα, η PeopleCert προσφέρει ευκολία και ευελιξία με σύμμαχό της πάντα την τεχνολογία. Με την ηλεκτρονική επιτήρηση και τις ψηφιακές μορφές εξετάσεων, προσφέρει τη δυνατότητα να δίνει κανείς εξετάσεις εξ αποστάσεως, 24 ώρες το 24ωρο, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου του.

Ο άνθρωπος πίσω από την People Cert

Μετρώντας χρόνια πορείας και εμπειρίας στα συστήματα πληροφορικής, ο Βύρων Νικολαΐδης διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και αποτελεί έναν επιχειρηματία με διεθνές εκτόπισμα, ενώ η αξία της εταιρίας του εκτιμάται στα 3 δισ. ευρώ.

Αυτοδημιούργητος και πάντα με το «μικρόβιο» του επιχειρηματία, αποφάσισε να φύγει από την Κωνσταντινούπολη, τον τόπο του, το 1981. Η πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα είχε να κάνει με ένα καθαριστήριο στα Πατήσια. Το πρώτο εγχείρημα έφτασε να μετρά κι άλλα μαγαζιά και προσωπικό που έφτασε τα 27 άτομα.

Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελούσε όμως για εκείνον στόχο και «μεράκι», κι έτσι το 1993 δημιούργησε την «Future kids», μία αλυσίδα από εκπαιδευτήρια για υπολογιστές για παιδιά, εταιρία – προπομπός της PeopleCert και του κλάδου των πιστοποιήσεων. Το 2000 έρχεται η εταιρία – καινοτομία που έμελλε να γίνει παγκόσμιος οργανισμός, επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, η PeopleCert.

Οι νέοι στόχοι, ο δρόμος της επιτυχίας και η στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη

Όπως είχαν δηλώσει ήδη από τις αρχές του 2024 και ακολουθώντας την τάση, οι ιθύνοντες της εταιρίας στοχεύουν στην ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιώντας στο έπακρον τις νέες τεχνολογίες. Ακόμη, βασική στρατηγική αποτελεί η βελτίωση όλων των δεικτών της εταιρίας. Μένοντας σταθερή στη φιλοσοφία που την οδήγησε στην επιτυχία και, με το βλέμμα στο μέλλον, ενισχύοντάς τη, η εταιρία μάλιστα είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 34%, το οποίο, μάλιστα, αφορά την τελευταία δεκαετία.

Άλλωστε, όπως φαίνεται, το αντικείμενο δραστηριοποίησής της μόνο «μέλλον» μαρτυρά, με την επιτακτική ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό να γίνεται όλο και εντονότερη σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο όσον αφορά τον ιδιωτικό, αλλά και τον δημόσιο τομέα, και συνεπώς, την επέκτασή της σε επίπεδο επιχειρηματικό, κράτους και εργαζομένων. Η εκπαίδευση και η πιστοποίησή της – για να έρθουμε στο πεδίο δραστηριότητας της PeopleCert-, φαίνεται πως είναι πια αναγκαίες , με την αναβάθμιση δυνατοτήτων και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε κλάδο να αποφέρει μόνο κέρδος στους ίδιους και τις ομάδες στις οποίες εντάσσονται. Κάπως έτσι, η PeopleCert «τρέχει» σε έντονους ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Βύρωνας Νικολαΐδης, στόχος της εταιρίας, είναι μάλιστα να βρεθεί ακόμη και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Διαρκής σκοπός του είναι βέβαια να προσφέρει εκπαίδευση και διεύρυνση ικανοτήτων στο ελληνικό κοινό, σύμφωνα με το όραμα που είχε ο ίδιος χρόνια πριν, όταν και ιδρύθηκε η PeopleCert.

Οι επεκτάσεις και οι εξαγορές

Έχοντας ήδη χτίσει μία ισχυρή θέση στον παγκόσμιο χάρτη της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης και διαθέτοντας όλα τα φόντα για περαιτέρω ανάπτυξη και αναγνώριση σε νέα «εδάφη», η PeopleCert ανακοίνωσε την απόφαση των νέων της βημάτων για να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ασία και συγκεκριμένα την Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά της ινδικής DP Cube Learning & Skills. Πρόκειται μάλιστα για την τρίτη εξαγορά που πραγματοποιείται από την PeopleCert μέσα στους τελευταίους 14 μήνες. Μέσα από αυτή, εστιάζει στην πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από την LanguageCert που αναγνωρίζεται από περισσότερα από 2.500 ιδρύματα παγκοσμίως.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία επενδύει με εξαγορά. Το 2020 προχώρησε σε ένα ακόμη αντίστοιχο βήμα εξαγοράζοντας την αμερικανική εταιρία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC). Νωρίτερα βέβαια, εξαγορά – σταθμός στην πορεία της εταιρίας, η οποία την εδραίωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αυτή της βρετανικής AXELOS έναντι 450 εκατ. ευρώ, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2021. Εκτός από το θετικό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού των κερδών, η εξαγορά και η επιτυχία της, αποτέλεσαν το έναυσμα για νέες αντίστοιχες κινήσεις που αφορούν κι άλλες αγορές του κόσμου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.