14 Ιούλ 2024
READING

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

3 MIN READ

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Lidl Ελλάς ήταν o Μεγάλος Χορηγός του φετινού Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», υποστηρίζοντας τη διοργάνωση έως και το 2025. Ενισχύοντας τις αξίες της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας, η ομάδα της Lidl Ελλάς ξεπέρασε και φέτος τον εαυτό της.

Πάνω από 200 μέλη του #teamLidl από τα καταστήματα, τα γραφεία και τα logistic centers συμμετείχαν δυναμικά μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές τους σε όλες τις κατηγορίες (Μαραθώνιος δρόμος, Δρόμος Υγείας 10.000μ. και Δρόμος Υγείας 5.000μ.), καταγράφοντας περισσότερα από 1.157 χιλιόμετρα.

Τα χιλιόμετρα αυτά μεταφράζονται σε χρηματική δωρεά ύψους 12.500€ από τη Lidl Ελλάς προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, για τη στήριξη του κοινωφελούς έργου του φορέα και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Προσφέρω στην Οικογένεια». Επιπλέον, η εταιρεία χορήγησε συνολικά περισσότερες από 10.000 μπάρες δημητριακών και 10.000 σνακ ενέργειας για τις ανάγκες των δρομέων.

Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, έως τη Θεσσαλονίκη, τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολή της, ενώνοντας το ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας με το παρόν και το μέλλον.

Ο φετινός 18ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»– bwin πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων από 17.000 δρομέων και χιλιάδων θεατών. Δρομείς κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και από 71 χώρες του εξωτερικού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ξεχωριστή αθλητική εμπειρία γεμάτη έντονες στιγμές δυνατές επιδόσεις, αλλά και ρεκόρ συμμετοχών. Η διοργάνωση υποστήριξε και αγκάλιασε για ακόμα μία χρονιά την αγωνιστική συμμετοχή ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δρομέων με παχυσαρκία, δρομέων τρίτης ηλικίας, δρομέων με κάθε είδους αναπηρία, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συμμετοχή οικογενειών μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για παιδιά.

Για τη Lidl Ελλάς η προάσπιση της υγείας και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου αποτελεί προτεραιότητα και το αποδεικνύει με πράξεις με συνειδητές και υγιεινές επιλογές διατροφής, στηρίζοντας παράλληλα διοργανώσεις που εμπνέουν τους ανθρώπους να είναι πιο ζωτικοί και δραστήριοι στην καθημερινότητά τους.

Σχετικά με τη διοργάνωση

Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίησή της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν.

Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.