26 Ιούλ 2024
READING

Όμιλος Μήτση: Οι επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και το «χτύπημα» στην Κέρκυρα

5 MIN READ

Όμιλος Μήτση: Οι επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και το «χτύπημα» στην Κέρκυρα

Όμιλος Μήτση: Οι επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και το «χτύπημα» στην Κέρκυρα

Την ώρα που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το επενδυτικό πλάνο των 250 εκατ. ευρώ , ο όμιλος Μήτση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μία ακόμα σημαντική κίνηση, με την εξαγορά νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ξενοδοχείο Messonghi Beach Holiday Resort, της οικογένειας Γεωργουλή, το οποίο εντυπωσιάζει με τις υποδομές του, όντας ένα εκ των μεγαλυτέρων της χώρα μας. Έχει χτιστεί στην παραλία της Μεσογγής, δηλαδή στις ανατολικές ακτές του νησιού, και βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας, ενώ διαθέτει 970 δωμάτια, σουίτες και bungalows.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, με το τίμημα, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων, πρόθεση όμως της νέας -κατά τα φαινόμενα- ιδιοκτησίας είναι να το μετατρέψει σε 5 αστέρων.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης βρέθηκε αντιμέτωπο με οικονομικές δυσκολίες, όμως, όπως περιγράφεται και στην πιο πρόσφατη έκθεση που συνέταξε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΚΤΗΣ ΜΕΣΣΟΓΓΗΣ ΑΕ, που έλεγχε το ξενοδοχείο, έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της από το 2018, ενώ στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα ακολουθείται κανονικά,

Τα πλάνα του Mitsis Group

Όπως αναφέραμε, στις προθέσεις του Mitsis Group είναι να πραγματοποιήσει επενδύσεις στο νέο του απόκτημα που θα του… χαρίσουν ακόμα ένα αστέρι, μετατρέποντας το σε πεντάστερο, από τετράστερο που είναι σήμερα.

Η απόφαση αυτή απαιτεί και ορισμένες… θυσίες, όπως για παράδειγμα η μείωση του αριθμού δωματίων σε ένα ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ 20% και 30%. Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν μεγαλύτερα δωμάτια, τα οποία θα δικαιολογούν και την αναβάθμιση του ξενοδοχείου στα νέα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία κίνηση με ιδιαίτερη αξία, καθώς το «άνοιγμα» προς την αγορά της Κέρκυρας επιτρέπει στον όμιλο να αποκτήσει παρουσία σε ακόμα έναν «hot» τουριστικό προορισμό, μετά από την Κρήτη, την Κω, την Ρόδο, την Αθήνα και τα Καμένα Βούρλα.

Οι κινήσεις σε Αθήνα – Πειραιά

Όπως αναφέραμε, ο όμιλος Mήτση υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε και η έναρξη λειτουργίας του Mitsis N’U Piraeus Port, το οποίο είναι τοποθετημένο στον Πειραιά, και συγκεκριμένα στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου. Σημειώνεται ότι ο όμιλος που «τρέχει» ο Σταύρος και η Χριστίνα ήτση έχει εκμισθώσει το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο αποτελείται από 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, είτε αυτός ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουριστικούς.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση ύψους 36 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του ιστορικού Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, στο οποίο μάλιστα υπάρχει ο γνωστός κινηματογράφος και το εμβληματικό εστιατόριο. Στόχος είναι, μετά την ολοκλήρωση των -απαιτητικών- εργασιών, το υπόλοιπο κτήριο να έχει πλέον μετατραπεί σε μία υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 ο όμιλος πραγματοποίησε και σημαντικές επενδύσεις στην Κρήτη, με την απόκτηση δύο ακινήτων, του Cretan Village και του Royal Mare.

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

Οι κινήσεις αυτές, μαζί με μία σειρά άλλων, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός εντυπωσιακού επενδυτικού προγράμματος που αναμένεται να φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ και στο επίκεντρό του βρίσκεται η ουσιαστική ανακαίνιση 20 ξενοδοχείων και θέρετρων, μέχρι το 2026, σε πέντε διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2017-2021 είχαν πραγματοποιηθεί ακόμα επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ, ενώ στα πλάνα που έχει η ηγεσία του ομίλου βρίσκεται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο, τριών στην περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο αλλά και η ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων όπως και η ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Ποιο είναι το Mitsis Group

Ο Όμιλος Mitsis, ο οποίος σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας μας, με 22 ξενοδοχεία στο δυναμικό του, ιδρύθηκε το 1976 στην Ελλάδα από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που οραματίστηκε την επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία με την προσφορά All-Inclusive υπηρεσιών. Η ιδέα ήταν να αναπτύξει εξαιρετική ποιότητα διαμονής και πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομίας υψηλών προδιαγραφών.

Μέσα από μια επιτυχημένη πορεία σχεδόν 50 ετών, η Mitsis Group απασχολεί πλέον 4.800 εργαζόμενους

ενώ φιλοξενεί περισσότερους από 400.000 επισκέπτες στα ξενοδοχεία και τα θέρετρα που διαθέτει σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω, Ρόδο και σύντομα στην Κέρκυρα.

Η η εταιρεία στηρίζει και να ενδυναμώνει τις τοπικές κοινότητες στις οποίες βρίσκονται τα ξενοδοχεία της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2022, το 67% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ήταν κάτοικοι των τοπικών προορισμών του ενώ στόχος είναι να αυξήσει το ποσοστό των τοπικών εργαζομένων στο 75% έως το 2025. Για να το πετύχει αυτό έχει προχωρήσει στην παροχή μισθολογικών κινήτρων για τους τοπικούς εργαζόμενους, στην προσφορά ελκυστικών πακέτων πρόσληψης και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης όλο το χρόνο.

Έμφαση δίνει ο όμιλος και στην στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στις περιοχές που βρίσκονται τα ξενοδοχεία του. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, προσφέρει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα δίκτυο πάνω από 100 αξιόλογων τοπικών παραγωγών και προμηθευτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής ο όμιλος Mitsis Group στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 1,5% ετησίως (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης υγραερίου σε 0,5 λίτρα/διανυκτέρευση μέχρι το 2025. Τέλος οι στόχοι εξοικονόμησης νερού της Mitsis περιλαμβάνουν τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης νερού κατά 2,5% έως το 2025 (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού σε 0,45 m3/διανυκτέρευση επισκέπτη.

Με σύνθημα «Create your own story», η φιλοσοφία των Mitsis ενσαρκώνει τον ίδιο τον σκοπό της ύπαρξής του: Να προσφέρει έναν κόσμο ευχάριστων εμπειριών και υψηλής ποιότητας διακοπών, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να αγκαλιάσει τη δική του προοπτική απόλαυσης και ολοκλήρωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.