22 Ιούλ 2024
READING

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης

3 MIN READ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης

Η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των ελληνικών ακτών και θαλασσών, συνεχίζοντας το πρόγραμμα “Plastic Free Greece”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Καθιστώντας την προστασία του πλανήτη κατευθυντήρια αρχή των ενεργειών της, η Lidl Ελλάς συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του προγράμματος “Plastic Free Greece” σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτω από την εθνική καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης».
Το καλοκαίρι του 2023 εκπρόσωποι της Lidl Ελλάς, μαζί με συνεργάτες της και στελέχη του Ιδρύματος, έγιναν μία ομάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ελληνικών ακτών, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα πλαστικά μίας χρήσης. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Xίο, την Αίγινα, καθώς και τη λίμνη Κερκίνη.

Συνολικά, από την έναρξη της δράσης τον Ιούνιο του 2020 έχουν συλλεχθεί 5.871 κιλά απορρίμματα, συγκεκριμένα 1.050 κιλά στους παράκτιους και 4.821 κιλά στους υποθαλάσσιους καθαρισμούς.

Το ταξίδι συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2024, με 8 Plastic Free προορισμούς. Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι εκστρατείες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν και σε περιοχές όπου η Lidl Ελλάς έχει παρουσία με logistics centers, στην Αττική (Καλύβια Θορικού), στη Θεσσαλονίκη (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου), στα Τρίκαλα και στην Πάτρα, με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, η ομάδα του προγράμματος, αποτελούμενη από στελέχη και εθελοντές των δύο συνεργαζόμενων φορέων, θα επισκεφθεί τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τη Ρόδο, υλοποιώντας δράσεις κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της ρύπανσης από πλαστικά απορρίμματα, σε κάθε προορισμό θα πραγματοποιηθούν παράκτιοι ή/και υποβρύχιοι καθαρισμοί, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και δράσεις ενημέρωσης.

Ως μέλος του Ομίλου Schwarz, η Lidl αναλαμβάνει την ευθύνη της απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία – τοπικά και παγκοσμίως. Μέσα από τις εκστρατείες καθαρισμού θέλει να συμβάλει στην απομάκρυνση του πλαστικού από το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας, εκπαιδεύοντας και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να το προστατεύουν ενεργά.
Για τη Lidl, τα σημερινά απόβλητα είναι η πρώτη ύλη του αύριο.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς και συγκεκριμένα στο πεδίο «Καλό για τον πλανήτη», με στρατηγικό πυλώνα τη Διατήρηση των Πόρων, ως μέρος της πρωτοβουλίας RΕset Plastic Cleanup Collective του Ομίλου Schwarz. Με σύνθημα “Think globally, act locally” συνεργαζόμαστε για ένα καθαρό περιβάλλον και συμβάλλουμε στην κοινή στρατηγική των εταιρειών του Ομίλου Schwarz, Reset Plastic.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:
corporate.lidl.gr
facebook.com/lidlgr
twitter.com/Lidl_Hellas_
instagram.com/lidl_hellas
linkedin.com/company/lidl-hellas
youtube.com/user/lidlhellas

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.