27 Ιούλ 2024
READING

Συνδρομητική Τηλεόραση: Πώς οι ελληνικές πλατφόρμες έβαλαν γκολ στα δίχτυα των ξένων κολοσσών

4 MIN READ

Συνδρομητική Τηλεόραση: Πώς οι ελληνικές πλατφόρμες έβαλαν γκολ στα δίχτυα των ξένων κολοσσών

Συνδρομητική Τηλεόραση: Πώς οι ελληνικές πλατφόρμες έβαλαν γκολ στα δίχτυα των ξένων κολοσσών

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφουν οι ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες, δείχνοντας «αντοχή» στην… επίθεση των ξένων κολοσσών, γεγονός που πολλοί το εδράζουν και στις επιτυχίες που καταγράφουν οι ελληνικές ομάδες στις εγχώριες και ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις.

Οι ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες έχουν καταφέρει να αυξήσουν σημαντικά την πελατειακή του βάση τον τελευταίο χρόνο, έχοντας κλείσει σημαντικές συμφωνίες κυρίως στο αθλητικό περιεχόμενο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε «παράγοντα κλειδί».

Η σεζόν 2023-2024 ήταν από τις πλέον ενδιαφέρουσες σεζόν της τελευταίας 20ετίας, καθώς το ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα παρέμενε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι πορείες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, έστρεψε το ενδιαφέρον των πελατών στις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Cosmote TV: Νέα τριετία στο Ch.L συν το Netflix

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ, στο τέλος Μαρτίου 2024 η Cosmote TV είχε 687.691 συνδρομητές, παρουσιάζοντας αύξηση 39.160 συνδέσεων σε σχέση με το τέλος του α’ τριμήνου του 2023.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στα τελευταία τρίμηνα καθώς στο γ’ τρίμηνο του 2023 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) πρόσθεσε 17.000 νέους συνδρομητές, στο δ’ τρίμηνο άλλους 13.000 και στο α’ τρίμηνο του 2024 άλλους 9.000.

Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Cosmote TV είδε σημαντική άνοδο της πελατειακής της βάσης καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έφτασαν μακριά στο UEFA Conference League, το οποίο μεταδίδεται αποκλειστικά από τη συνδρομητική του ΟΤΕ. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στους 8 της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 29/5.

Επίσης, από τους δέκτες της Cosmote TV εκπέμπουν οι εντός έδρας αγώνες των τριών μεγαλύτερων ομάδων της Ελλάδας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), οι οποίες μέχρι τέλους διεκδικούσαν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η Cosmote ανανέωσε για ακόμα τρία χρόνια (μέχρι το 2027) τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA(Champions League, Europa League και Conference League), ενώ περιμένει ότι οι φετινές πορείες των ομάδων, θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους συνδρομητές τη νέα σεζόν, αφού το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες η Deutsche Telekom, ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με το Netflix στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινήσει από Κροατία και Ουγγαρία και μέσα στη χρονιά θα πάει και στις υπόλοιπες χώρες που υπάρχουν οι θυγατρικές του ομίλου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Αυτό δίνει ακόμα ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της Cosmote που αναμένει να αυξήσει τους συνδρομητές της και να συνεχίσει να αποτελεί τη no1 πλατφόρμα στην Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια.

Nova: Η χρυσή Euroleague

Ότι η Euroleague θα αποτελούσε το δυνατό χαρτί της Nova στο αθλητικό περιεχόμενο ήταν γνωστό ήδη από το 2023 όταν ανανέωσε για 3+2 χρόνια. Ωστόσο τώρα μοιάζει ότι η «επένδυση» αυτή έχει αποδειχθεί…χρυσάφι.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φτάσανε στο Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ, με τους «πράσινους» να φτάνουν μέχρι τον τελικό και να κατακτούν το τρόπαιο.

Το τριήμερο 24-26 Μαΐου, οι απανταχού Έλληνες φίλαθλοι ήταν…καρφωμένοι στους δέκτες τους παρακολουθώντας τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν συνδρομή στη Nova αποκλειστικά για να παρακολουθήσουν τους τελικούς.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στο μπάσκετ πανευρωπαϊκά και έχουν εκατομμύρια φιλάθλους, οπότε με τα δεδομένα αυτά, η Nova περιμένει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στους συνδρομητές της από την νέα σεζόν.

Η Nova μέσα σε ένα χρόνο έχει αυξήσει σχεδόν κατά 60.000 τους συνδρομητές της μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Nova έκλεισε το 2023 με 435.000 πελάτες όταν το 2022 είχε κλείσει με 382.000. Ωστόσο ο αριθμός των υφιστάμενων συνδρομητών εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερος, αφού δεν έχουν ανακοινωθεί νούμερα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εκτός από την Euroleague, η Nova έχει υπογράψει συμφωνίες για να μεταδίδει την Αγγλική Premier League, (ήταν ο λόγος που αρκετοί εγκατέλειψαν την Cosmote για να πάνε στη Nova το καλοκαίρι του 2022), καθώς και το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Netflix και Disney+

To Netflix είναι από τις μεγαλύτερες streaming πλατφόρμες παγκοσμίως και στην Ελλάδα συνεχίζει να έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προσεγγίζει το 38%.

Παράλληλα, το Disney+ έχει εξελιχθεί σε μια πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα, ωστόσο ακόμα το ποσοστό

Ο ανταγωνισμός στην αγορά του streaming μεγαλώνει διαρκώς, με τις ξένες πλατφόρμες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προσελκύσουν το ελληνικό κοινό, ωστόσο όπως φαίνεται, οι αθλητικές διοργανώσεις είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια των ελληνικών παρόχων για να έχουν τα ηνία της αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.