13 Ιούλ 2024
READING

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

4 MIN READ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

Με τον εθελοντισμό και την προσφορά να αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος, οι άνθρωποί της γιόρτασαν για 14η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, δημιουργώντας μια «αλυσίδα καλού» σε όλη τη χώρα.

 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος τίμησε και φέτος την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, για 14η συνεχή χρονιά, πραγματοποιώντας πολλαπλές ενέργειες σε όλη τη χώρα. Για όλους τους ανθρώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος, το καλό περνάει από το χέρι μας. Καλό για τον συνάνθρωπο, την τοπική κοινωνία και τον πλανήτη. Και αυτό το επιβεβαιώνουν με πράξεις αγάπης και φροντίδας, στηρίζοντας την κοινωνία. Αυτή τη φορά, 5.500 εθελοντές από τα καταστήματα ΑΒ, τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία, συναντήθηκαν για καλό σκοπό την Κυριακή, 26 Μαΐου, συμμετέχοντας στην «αλυσίδα καλού» της ΑΒ Βασιλόπουλος και συγκεκριμένα σε 200 ξεχωριστές, τοπικές εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ενδεικτικά, περισσότεροι από 200 εθελοντές από τα κεντρικά γραφεία μαζί με τις οικογένειές τους γιόρτασαν την 14η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, μετατρέποντας τις εγκαταστάσεις σε ένα «Ολυμπιακό Χωριό καλού σκοπού».

Σε συνεργασία με την ανθρωπιστική Οργάνωση Humanity Greece, δημιούργησαν 385 πακέτα στήριξης, τα οποία θα προσφερθούν σε 250 οικογένειες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο και στηρίζονται σταθερά κάθε μήνα από το Humanity Greece.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τη φροντίδα και τους τρόπους υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ενώ συγκέντρωσαν είδη για τις φιλοζωικές οργανώσεις «Dog’s Voice» και «Εφτάψυχες- Nine Lives».

Ακόμη, οι άνθρωποι της ΑΒ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με καταξιωμένους αθλητές, όπως ο Μάριος Καπότσης, Διεθνής Υδατοσφαιριστής, αργυρός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης, o Βλάσης Μάρας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης, που συμμετείχε με τον Αθλητικό Σύλλογο Συσπείρωση και η Μαριέλλα Φασούλα, αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, που αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Αβενίδα από το 2021 και με την εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελλάδας, με τους οποίους συζήτησαν για τη δύναμη της σχέσης αθλητισμού και εθελοντισμού.


Στην Πάτρα, διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γήπεδο της Ε.Α.Π. Πατρών, στον οποίο συμμετείχαν ομάδες από εργαζόμενους της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα παιδιά τους. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, τα χρήματα για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, δόθηκαν στον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Φωτεινό Αστέρι», ενώ τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, 300 εθελοντές από τα καταστήματα ΑΒ της Πάτρας μετέβησαν στους χώρους του Οργανισμού και μαγείρεψαν 120 μερίδες γεύματος, με υλικά που προσέφεραν οι ίδιοι.

Επίσης, οι εθελοντές των καταστημάτων ΑΒ Σαλαμίνας συμμετείχαν ενεργά σε ενέργειες για τα παιδιά του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», καθαρίζοντας και καλλωπίζοντας τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους της δομής ενώ εθελοντές του καταστήματος ΑΒ Αμπελοκήπων επισκέφτηκαν το Καταφύγιο Ζώων Βύρωνα και συνέλεξαν τρόφιμα και είδη ανάγκης για τα αδέσποτα ζώα που ακόμη δεν έχουν υιοθετηθεί και που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι.

Επιπλέον, εθελοντές των καταστημάτων ΑΒ Άρτας προχώρησαν στον χρωματισμό ραμπών για ΑμΕΑ στον Δήμο Αρταίων, σε μια κίνηση με ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα ενώ εργαζόμενοι πέντε καταστημάτων της Καλαμάτας και της Μεσσήνης πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας, συλλέγοντας 15 σακούλες σκουπιδιών.

Τέλος, στις αποθήκες της ΑΒ στην Μάνδρα, στα Οινόφυτα και στην Σίνδο, 100 εθελοντές συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τοπικούς φορείς και δομές, όπως ο Ξενώνας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Χαλκίδας της Οδού Χαϊνά, το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ερέτριας, το Προστατευόμενο Διαμέρισμα Ξενώνα Χαλκίδας Έξω Παναγίτσας, το Παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα της ΑΒ Βασιλόπουλος και οι άνθρωποί της, μέσω των ουσιαστικών πρωτοβουλιών φροντίδας και αγάπης, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι νοιάζονται πραγματικά για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας και τον πλανήτη.
ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
Για επικοινωνία με την εταιρεία:
Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr
Ειρήνη Χούντα, External Communication Supervisor, τηλ. 210 6608675, echounta@ab.gr

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.