17 Ιούλ 2024
READING

Τα γραφεία της PRODEA Investments το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με πιστοποίηση WELL Platinum και LEED Gold

2 MIN READ

Τα γραφεία της PRODEA Investments το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με πιστοποίηση WELL Platinum και LEED Gold

Τα γραφεία της PRODEA Investments το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με πιστοποίηση WELL Platinum και LEED Gold

Το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα, γίνεται το πρώτο στη χώρα μας που λαμβάνει ταυτόχρονα την παγκοσμίως αναγνωρισμένη, ανώτατη πιστοποίηση WELL σε επίπεδο Platinum και LEED σε επίπεδο Gold.

To πρότυπο πιστοποίησης WELL είναι το πρώτο στον κόσμο που επικεντρώνεται στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση. Είναι σχεδιασμένο να μετράει, να καταγράφει και να πιστοποιεί χαρακτηριστικά των κτηρίων, τα οποία επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, έχοντας παράλληλα σαφείς στόχους αειφορίας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός στο επιβλητικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της PRODEA στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως στόχο την συμβατότητά του με τα δύο ισχυρά πρότυπα προδιαγραφών, LEED και WELL, καθιστώντας το, ένα ακίνητο υψηλών προδιαγραφών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Η PRODEA, έχοντας ήδη λάβει την πιστοποίηση LEED Gold, με τη νέα ανώτατη πιστοποίηση WELL Platinum που επιτυγχάνει, αποδεικνύει έμπρακτα, τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην υγεία, την ευεξία και την ασφάλεια των εργαζομένων της καθώς και την προτεραιότητά της, να τους εξασφαλίσει ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης στον χώρο
εργασίας. Μέσω των ανωτέρω πιστοποιήσεων, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη σταθερή της δέσμευση για επενδύσεις σε υγιή, αειφόρα και ενεργειακά αποδοτικά κτήρια, ξεκινώντας από τα ίδια της τα γραφεία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τα γραφεία της PRODEA Investments να επιτυγχάνουν πιστοποίηση WELL σε επίπεδο Platinum, το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης στην Ελλάδα», δήλωσε η Ann Marie Aguilar, SVP, Commercial, International WELL Building Institute.
«Η δέσμευσή της PRODEA για ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο σχεδιασμό και λειτουργία ακινήτων είναι δείγμα ηγεσίας και έμπνευσης. Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερους οργανισμούς να ακολουθούν το παράδειγμα αυτό στην Ελλάδα».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.