14 Ιούλ 2024
READING

Νικόλαος Μπακατσέλος: Εξασφάλιση Εμπορικών αποστολών και θεσμοθέτηση εκδήλωσης για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις στις ΗΠΑ

2 MIN READ

Νικόλαος Μπακατσέλος: Εξασφάλιση Εμπορικών αποστολών και θεσμοθέτηση εκδήλωσης για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις στις ΗΠΑ

Νικόλαος Μπακατσέλος: Εξασφάλιση Εμπορικών αποστολών και θεσμοθέτηση εκδήλωσης για τις διμερείς  οικονομικές και εμπορικές σχέσεις στις ΗΠΑ

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με την απαραίτητη απαρτία και συμμετοχή των μελών του και επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο κ. George J. Tsunis, Πρέσβης τον ΗΠΑ στην Ελλάδα παρέθεσε κεντρική ομιλία προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκε στις επενδύσεις που σταθερά και προοδευτικά πραγματοποιούνται εκ μέρους των ΗΠΑ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η ευημερία έχει σαν αποτέλεσμα την σταθερότητα και κατ’ επέκταση ειρήνη.

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συζήτηση με τον κ. Drake Behrakis, Πρόεδρο της Marwick Associates, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, ηγούμενος Αμερικανικής Επιχειρηματικής Αποστολής, αναφέρθηκαν  στο υπάρχον επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, στην οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, στους τομείς που θεωρούνται περισσότερο ελκυστικοί για τους Αμερικανούς επενδυτές και στις κορυφαίες προϋποθέσεις ώστε να ληφθεί μία επενδυτική απόφαση καθώς και στο πως οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να μετασχηματιστούν και δραστηριοποιηθούν  καλύτερα ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις.

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τόνισε ότι το Επιμελητήριο προετοιμάζεται  να προχωρήσει σε δράσεις που θα εξασφαλίσουν τη φυσική παρουσία του στην Αμερική.

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τόνισε ότι το Επιμελητήριο προετοιμάζεται  να προχωρήσει σε δράσεις που θα εξασφαλίσουν τη φυσική παρουσία του στην Αμερική, όπως διοργάνωση  εμπορικών αποστολών και η θεσμοθέτηση εκδήλωσης για τις διμερείς  οικονομικές και εμπορικές σχέσεις στις ΗΠΑ και συμπληρώνοντας ότι:

«Για να εξασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη του Επιμελητηρίου, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αξία της συμμετοχής των μελών μας, να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τη δυναμική των επιτροπών μας, να αυξήσουμε την εξωστρέφεια, να χτίσουμε βάσεις για τη δραστηριοποίηση της μεσαίας Αμερικανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και αντίστοιχα για της μεσαίας Ελληνικής επιχειρηματικότητα στην Αμερική, να προβάλουμε  περισσότερο τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για την βελτίωση του οικονομικού μοντέλου στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Η Ελλάδα είναι η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχουμε τεράστιες προοπτικές αν εστιάσουμε στο στόχο μας. Αν παραμείνουμε προσηλωμένοι στις βασικές μας αξίες της ακεραιότητας, της καινοτομίας και της συμπερίληψης, θα διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για όλους».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.