30 Απρ 2024
READING

Θα γίνει η ΙΚΕΑ το μεγαλύτερο outllet ενοικίασης επίπλων στον κόσμο;

2 MIN READ

Θα γίνει η ΙΚΕΑ το μεγαλύτερο outllet ενοικίασης επίπλων στον κόσμο;

Θα γίνει η ΙΚΕΑ το μεγαλύτερο outllet ενοικίασης επίπλων στον κόσμο;

Οι αγορές επίπλων είναι συνήθως μια μακροπρόθεσμη επένδυση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν χαλάσει η σπάσει κάτι. Αλλά τώρα ο μεγαλύτερος έμπορος επίπλων στον κόσμο η ΙΚΕΑ σχεδιάζει να πωλεί με μικρότερη δέσμευση, αφήνοντας τους πελάτες να μισθώνουν τα προϊόντα παρά να τα αγοράζουν αμέσως.

Τον Φεβρουάριο, η IKEA ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει την ενοικίαση επίπλων με την έναρξη του πρώτου πιλοτικού της σχεδίου στην Ελβετία. Όπως οραματίζεται η αλυσίδα, οι πελάτες θα μισθώνουν έπιπλα για μια δεδομένη χρονική περίοδο και στη συνέχεια θα τα επιστρέφουν ή θα τα αντικαθιστούν με κάτι νέο. Η ΙΚΕΑ θα επιδιορθώνει και θα το μεταπωλεί.

Το νέο σχέδιο έρχεται καθώς η αλυσίδα επιδιώκει τρόπους ανάπτυξης νέων συνδρομητικών υπηρεσιών και μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι υπηρεσίες ενοικίασης έχουν κερδίσει δημοτικότητα σε ορισμένους χώρους στις Η.Π.Α., ειδικά στα ενδύματα, τα τελευταία χρόνια. Το Rent the Runway, για παράδειγμα, επιτρέπει σε εκείνους με μικρό προϋπολογισμό να φορούν πολυτελή brands υψηλών προδιαγραφών με σημαντικά μειωμένη τιμή και χωρίς να υποχρεούνται να αγοράζουν κάτι ακριβό που σπάνια ξαναφορούν.

Αλλά τα έπιπλα, σε αντίθεση με ένα δεδομένο κομμάτι πολυτελών ενδυμάτων, χρησιμοποιούνται συχνά, αν όχι καθημερινά, και όμως δεν βιώνουν τον ίδιο βαθμό φθοράς κατά τη χρήση, όπως τα ρούχα. Έτσι, δεν είναι προφανές εάν υπάρχει το ίδιο κίνητρο για τους πελάτες να νοικιάζουν έπιπλα, όπως υπάρχει στα ρούχα υψηλής μόδας.

Η μίσθωση αυτοκινήτων είναι από καιρό δημοφιλής τρόπος κατοχής ενός οχήματος σε προσιτή τιμή, αλλά τα αυτοκίνητα τείνουν να κοστίζουν κατά μέσον όρο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθιστώντας τη μίσθωση τον μοναδικό πρακτικό τρόπο για πολλούς.

Το IKEA βρίσκεται στο αντίθετο άκρο τόσο της τιμής όσο και του φάσματος πολυτέλειας από αυτές τις παροχές. Οι χαμηλές τιμές της αλυσίδας θεωρούνται το καλύτερο σημείο για πώληση από τους πελάτες και το προϊόν της τείνει να θεωρείται λειτουργικό, αν όχι αναλώσιμο.

Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ζήτηση για την υπηρεσία, ωστόσο, μεταξύ των ανθρώπων που συχνά αλλάζουν την αίσθηση των σπιτιών ή των διαμερισμάτων τους. Αυτό θα μπορούσε να δώσει στην IKEA την ευκαιρία να πειραματιστεί με έπιπλα μακρύτερης διάρκειας ή με μοναδικά σχέδια που οι πελάτες θα είναι πιο πιθανό να θέλουν βραχυπρόθεσμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.