1 MIN READ

PRODEA: Αγορά του 49% της πλατφόρμας logistics για 31 εκατ. ευρώ

PRODEA: Αγορά του 49% της πλατφόρμας logistics για 31 εκατ. ευρώ

Η PRODEA ανοίγει την πλατφόρμα logistics της σε δύο θεσμικούς εταίρους, με το Invel Eudora Fund 2 και την LGT Capital Partners να αποκτούν συνολικά το 49% έναντι περίπου 31 εκατ. ευρώ, μετά την απαιτούμενη κανονιστική διαδικασία. Η συμφωνία μετατρέπει ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε επενδυτική πλατφόρμα με στόχο αξία άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η πλατφόρμα περιλαμβάνει περίπου 130.000 τ.μ. πλήρως μισθωμένων χώρων logistics σε βασικούς κόμβους της Αττικής. Το σχέδιο ανάπτυξης προσθέτει πάνω από 140.000 τ.μ. έως το τέλος του 2027, ενώ περισσότερο από το 70% των υπό ανάπτυξη χώρων σχεδιάζεται με προδιαγραφές LEED Gold. Η PRODEA θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την ανάπτυξη και το χαρτοφυλάκιο, παραμένοντας υπεύθυνη για την εφαρμογή της επενδυτικής στρατηγικής. Η συνεργασία προβλέπει νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά logistics, αξιοποιώντας το ήδη εξασφαλισμένο χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης.

Η ουσία της συμφωνίας είναι ότι η PRODEA ανακυκλώνει κεφάλαιο χωρίς να εγκαταλείπει έναν κλάδο στον οποίο θέλει να μεγαλώσει. Η είσοδος διεθνών κεφαλαίων μοιράζει το χρηματοδοτικό βάρος της επόμενης φάσης, προσθέτει εξωτερική επενδυτική ισχύ και επιτρέπει μεγαλύτερη κλίμακα. Αν ο στόχος των 500 εκατ. ευρώ επιτευχθεί, τα logistics θα αποκτήσουν μεγαλύτερο βάρος στο χαρτοφυλάκιο και η εταιρεία θα έχει δημιουργήσει ξεχωριστή πλατφόρμα ανάπτυξης αντί απλής κατοχής ακινήτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.